Vi tager vores forholdsregler

Det er nogle kolde nætter, vi går i møde. Derfor har vi opmagasineret nogle af de frostfølsomme planter i det victorianske drivhus.

 

20120402_121954

 

De nyindkøbte laurbærtræer er flyttet derind. Godt nok tåler de nogle få minusgrader, men måske er de lige kommet fra Italien? Så skal de jo nødigt have et kuldechok.

 

20120402_122003

 

Også skærmliljerne, Agapanthus, har holdt flyttedag. Dem er vi jo i færd med at plante om, og der er ikke grund til at stresse dem yderligere.

 

20120402_121926

17 kommentarer:

 1. Det forstår jeg fuldt ud!!
  Jeg har plantet Agapanthus for første gang og det er jeg lidt nervøs for:/
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Jeg er også på vei og potte om mine agaphantus, bør de deles? Eller vil de ikke det?

  SvarSlet
 3. Med den kulde og blæst er det vist ikke kun planterne der trækker ind i varmen. Her er vi også kravlet helt ind i den varme campingvogn. Brrrr :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Med det kolde vejr, som vores vejrguder har givet os i disse dage, må vi være endnu mere på vagt.
  Det ville være rigtig trist hvis dine nyindkøbte laurbærtræer fik frostskader nu inden de overhovedet er blevet plantet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. Mums Agapanthus og opstammede laurbærtræer, så kan det da næsten ikke blive bedre.
  Jeg kan ikke lade være med at blive nysgerrig omkring, hvad der skal stå i de to store krukker foran drivhuset...

  SvarSlet
 6. Kulden kommer virkelig på tværs for mange ..... men sådan har det vel altid været.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Perfekt timing. Kom hjem i aften efter en kold omgang fodbold på sidelinien og tænkte kun på at komme ind varmen. Åbner for din blog, og vups drøner jeg op af sofaen, siger "Thank you, guru" og får reddet mine små blomterbørn ind i varmen. TAK!

  Den gule og røde hyld kommer helt sikkert i jorden hos mig i efteråret og bliver den klippede udgave.

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 8. UHH ja nattefrost, jeg har osse været rundt med et par lunende grangrene, der er jo nogle planter der har næsen lidt for langt fremme.
  Men det er dog en ustyrlig masse potter at holde orden på.
  Appro victoriansk,,,,, ved et heldigt tilfælde kom vi til at åbne for tv liige til Søren Ryes engelske have og hække. Vidunderlig. Hvis jeg vandt nogle penge var en haverejse til England noget af det første der stod på programmet. Men jeg "nøjes" med at sætte den nye bog om engelske haverejser højt på ønskeseddelen.
  Den er der så mange der har rost til skyerne. Og så vil jeg finde nogle af dine engelske videoer frem, Claus, de er osse gode at varme sig på.
  Vi må håbe nattefrosten ikke ødelækker alt for meget.

  kh Gunvor

  SvarSlet
 9. Kære Karina - de to store potter undenfor drivhuset bliver flyttet. Men heri kommer mine to treenhalv meter høje gulblomstrende engletrompeter, der endnu står i soveværelset. I stedet for krukkerne kommer to af de containere, jeg viste for et par dage siden, og i dem bliver to af laurbærtræerne plantet.

  SvarSlet
 10. Ja jeg har i dag dækket af IGEN med fiberdug i alle mine bede. Er glad for at jeg har gemt fiberdugen der lå hen over rosenbedene i vinters. Frosten har bare at holde sig fra min roser og stauder der alle har masser af fine små skud. De store roser kunne jeg ikke så godt pakke ind, men de klarer sig forhåbentlig. Håber virkelig det er de sidste kolde krampetrækninger for i år. Trænger sådan til sol og varme.

  SvarSlet
 11. Jeg krydser fingre for, at klokkeranker m.m. klarer natten i drivhuset. De er blevet puttet med aviser.
  Glæder mig til at se, når krukkerne er på plads med træerne i.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Glæder mig til at se dem ude når nattefrosten er helt væk. :-)
  Claus kan du hjælpe mig med et spørgsmål.? Jeg har igen i år købt mine Dronning Ingrid Pelargonier og gjort det ekstra godt ved at plante dem over i større lerpotter, men det er som om bladene ofte bliver gule og hænger nedad. Hvad mon jeg dog gør forkert.? :-)
  God påske
  Mange hilsener fra
  Birgitte

  SvarSlet
 13. Til Birgitte
  Det lyder som om du har fået rodhalsbrand i dine pelargonier, bladene hænger - også topskuddene? Stænglen bliver sort nedefra og planten dør, er det det skyldes det at de har stået for vådt (du har vandet for meget), pelargonier vil gerne tørre lidt mellem vandingerne. Du kan evt skynde dig at tage nogle stillinger fra de øverste skud inden det når helt derop.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 14. Tusind tak Mette for din kommentar. Det er nok vandingen der er problemet.
  Tak igen og god påske :-)
  Hilsener fra
  Birgitte.

  SvarSlet
 15. Du er en god plantefar og heldigvis belønner alle dine blomsterbørn dig med frodig kærlighed.

  SvarSlet
 16. Uha, ja, den nattefrost giver alle os glade haveejere alt for mange for tidlige grå hår - på den anden side ved vi det jo godt...........at nattefrost ikke er et særsyn i april, men jeg synes nu de små planter trives bedst i drivhuset så her bor de også selv om det bliver koldt om natten. Et lille tip herfra: hvis man er den "lykkelige" indehaver af kapillærkasser, som jo bestemt ikke hører til havens skønheder, så er de perfekte lige nu til netop opbevaring af småplanter i drivhuset. For så er overdækningen uendelig nem og de små pus er også beskyttet at kassen flamingosider. Og vandingen bliver også dejlig simpel og kan gøres nedefra, hvilket de fleste nyspirede planter sætter pris på - uendelige mængder småplanter dør hvert år pga. alt for våd jord om den sarte hals. Men med kassen er det nemt lige at give et skvæt til opsugning. Se så kan man jo næsten tilgive kapillærkasserne at de er så grimme. :o)

  Rigtig god påske og mange hilsner fra en haveejer med øm ryg, men uendelig god have - samvittighed.

  Trine

  SvarSlet
 17. ja, jeg er spændt på, om min Agapanthus har overlevet endnu en vinter i "fri dressur"!
  Hilsen fra Ulla i Kolding

  SvarSlet