Video d. 15-4 2012

Vil I have roser med ekstra mange blomster, så se med her. Hvis nogle af jer har prøvet mit tips med at spænde skuddene vandret ned, ville det da være hyggeligt at høre lidt om jeres erfaringer. Kom ud af busken!

16 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Tak for rundvisningen i rosenbedet, det er godt at se, at I først er ved at beskærer roserne nu. Jeg læste igår at engelske roser skulle beskæres allerede i januar/februar måned, så jeg undres lidt, da jeg altid har hørt at det skulle gøres omkring den 16 april.(af en gammel havekonsulent).
  God søndag

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  hvilke typer rosenplanter er det, du binder ned? Slyngroser? Buskroser (det giver næsten sig selv..) buketroser? Overvejede det i vinter med new dawn og Mme Alfred Carriere, men turde ikke rigtig..
  Man gør det jo ikke med roser, som bliver klippet ned.
  Kan man ikke risikere, at grenen knækker?
  Jeg har nu sat en Aicha, som jeg vil prøve med næste år.
  Har desuden fået en Alchymist, som jeg vil binde ned, hvis man kan det.
  Gør du det selv med den kæmpe, som står op ad dit hus?

  Lidt søndagsfunderinger og hilsen til alle
  SuK

  SvarSlet
 3. Jeg købte sidste år en James Gallway der viste sig at være utrolig livskraftig og sendte lange, kraftige skud i vejeret. To af disse har jeg bundet ned og ind til stakittet, hvilket har været eneste mulighed når nu James bor i en meget stor zinkspand på en tagterrasse. Og det virker; små nye skud fra alle øjnene står nu ret op i luften.

  Jeg planter den nok om i en større zinkbalje og vil eksperimentere med et arrangement hvor der evt. kan spændes ned til hankene/kanten med ståltråder ruster.

  vh
  Taghaven

  SvarSlet
 4. Det virker. Min rose de Rescht blev næsten dobbelt så stor sidste år hvor jeg gjorde det på den ene og ikke på den anden. Havde to ens roser og i år er den der var bundet ned meget tættere og flere grene. Så jeg er på vej ud for at gøre det igen.
  Tak fordi du mindede mig om det

  Kh Eva

  SvarSlet
 5. Hej,
  Måste bara säga att dina underbara filmer från din trädgård och inlägg på bloggen skänker både kraft och njutning när livet känns tungt och annars också såklart. Undrar också när dina böcker kommer ut på svenska, danskan känns lite svår ännu.
  Men vänlig hälsning
  Inger från Sverige

  SvarSlet
 6. Tak for rundvisning blandt dine roser, det ser heldigvis heller ikke ud til at du som mange af os andre er stødt på stængelsyge i år.
  Nedbindingen af roserne er smart, man kan se at det samme sker for store buskroser når grenene bliver lange og overhængende og det er jo genialt at overføre det til andre roser:)
  God arbejdlsyst i haven.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Tak for video og tips.

  SvarSlet
 8. Hei Claus
  Takk for påminnelsen, jeg skal i gang til uken med beskjæringen.

  Et enda større takk for titten på opiumsvalmuene. Jeg fikk noen frø av deg i fjor som jeg sådde ut rett etter deg i senhøstes, og har spent fulgt med på noen småspirer på denne plassen, og undret meg om det kunne være "Clausvalmuene". De ser helt likedan ut som de du viste så dette ser lovende ut:):)

  Ha en fortsatt strålende hagedag

  Unni

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Har netop igår plantet Constance Spry langs med vores stakit. selvfølgelig købt i Bilka. Så nu glæder jeg mig til at binde roser ned i vandret og kan næsten ikke vente med at nyde synet af mit Claus Dalby stakit. Tak for den fine demonstration.
  Fortsat rigtig god søndag i haven.
  Tina

  SvarSlet
 10. Det virker også hos mig. Jeg gjorde det for første gang sidste år med stor succes, og skal også snart have det gjort i år.
  Hvis I mangler ideer til stativer til nedbinding, lavede jeg et indlæg sidste år - se her: http://baghavelaagen.blogspot.com/2011/04/mere-jern-i-haven.html.
  Se nederst i indlægget.

  SvarSlet
 11. Kaere Claus!
  Tak for meget instruktiv video i dag. Jeg glaeder mig allerede til at gaa i gang, naar jeg kommer hjem igen.
  Herovre har vi et lille krydderurteproblem i familien. Vi kan ikke bive enige om, hvor meget, der skal tages af staenglen ved de daglige afklipninger. Min datter og jeg mener, at en staengel skal klippes helt ned for, at en ny kan bryde frem. Min svigersoen tager bare et topskud ad gangen.
  Hvad goer du, Claus? Jeg ved jo, at du hver sommer har nogle meget fine planter af slagsen
  Her har vi ogsaa travlt med beskaering i dag. Hibiscus- og Ggardenia- og Bougainvilleabuskene har faaet med saksen og en bananpalme ogsaa. Ligeledes er ficus-haekken blevet klippet - altsammen tidligt paa dagen, inden det bliver for varmt, saa
  Happy Worldwide Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. P.S. Det er basilikum, vi ikke kan finde ud af.

  SvarSlet
 13. P.S. Det er basilikum, som vi ikke kan finde ud af.

  SvarSlet
 14. Kære Claus. tak for en rigtig dejlig have runde, Ja det var så mig der har gravet alle mine roser op og sat i store spande, fordi jeg måske skal flytte . Der bliver ingen ned binding her hos mig, øv øv. Det var rigtig dejlig at se at dine roser har overlevet vinteren, mine har det også godt, og i dag blev de vandet med hønsegødning, tror de kunne lide det, selv om stanken var fæl.. Hvor er det bare dejlig med de dejlige film du laver til os.. Du er virkelig en fantastisk blog ejer og mange tak for at vi må følge med i hvad du laver. Mange tak for dig kære Claus. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 15. Kære Jytte - jeg nipper bare topskuddene.

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Jeg binder alle stængler ned så snart de har lidt længde og ja det virker, ii stedet for kun blomst i toppen kommer der flere hen ad stænglen. Jeg gør det på alle typer af roser bare stænglen bryder sig om det. Tak for tippet som jeg tog til mig for efterhånden en del år siden.

  Mange forårshilsner Susanne, Nivå

  SvarSlet