Video d. 28-4 2012

14 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Dejligt nyt oppe fra dit flammebed, hvor vi kan se alting gro om kap. Alt er frodigt og grønt, tulipanerne ser flotte ud, det bliver spændende at se de andre sorter, når det bliver deres tur.
  Her er mit flammebed også godt igang med tulipanerne, roserne er så småt begyndt at skyde, men jeg syntes godt nok de er længe om det.
  Mit øje skuede et lille telt nede ved dit arbejdsbord, hvad gemmer du i det? Nysgerrigheden er stor, hi hi.
  Knus herfra det midtfynske hvor det er gråt og kedeligt vejr, Pia

  SvarSlet
 2. Utrolig flot - det flammebed!
  100 kvan, Claus!!!
  Regnvejret i dag er slet ikke så værst set fra mit synspunkt, jeg kunne dog godt unde jer andre solsin! Men det er i dag 13. sæson jeg skal tilbringe lørdagen til datterens afdansningsbal, og tror jeg, første gang sommeren ikke er faldet netop denne lørdag;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Skal love for at du aldrig gør noget halvt. Jeg beundrer ikke blot den utroligt smukke stil, du altid lægger for dagen, men også din måde at gå til opgaverne på.

  SvarSlet
 4. Kære Nette - hvad tænker du specifikt på? Måske lidt krukket at spørge!

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Angelica purpurea 'Vicar's Mead' lever! Faktisk imod enhver forventning... Sent blev de attråede frø fra dig sået sidste år og kom ikke i første omgang. Blev sat afsides og flyttet derfra, da "regntiden" satte ind. Og SÅ spirede de! Ganske sent på sæsonen, nærmest efterår for at være ærlig blev de plantet i mit nye Flammebed. Da foråret kom, så de ret så døde ud og jeg mistede ethvert håb.

  Såkassen var havnet i drivhuset og derinde skød pludselig hele 3 op og blev yderst henrykt pottet i intet mindre end Dalby muld, passet omhyggeligt med vand og snak - så var der dog dem at plante ud, selvom de var få!

  I sidste uge fik jeg så en gevaldig overraskelse, da der pludselig kom liv i dem, jeg troede alle var omkommet! Nu vrimler de op med det smukkeste løv og armene er ikke til at få ned igen. Den mørkløvede Kvan har altså alligevel taget til takke med Solskinsøen ;)

  Og netop herovre er solen idag... Vi har været helt oppe omkring 18 grader og har fortsat sol. Så jeg må holde mig lidt inde som en anden Hosta ;)

  Tak for skønt nyt fra det vidunderligste bed! Den mørkløvede Primula vil jeg se, om skulle have sneget sig med på en stand i Geografisk Have på Grundlovsdag.

  Hjerteligst (og god bedring?)

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Tak for levende billeder fra `Flammebedet´. Jeg skal da lige love for at der er ´gang i den´ deroppe. Hvor er de fine, de mørkbladede Primula, de vil tage sig rigtig flotte ud. I det hele taget synes jeg du er eminent til at finde planter der passer sammen, og få det hele til at gå op i en højere enhed. Nuvel, du har flair for det, men synes nu alligevel dit resultat altid ender så smukt, så smukt.
  Jeg har glædet mig over regnen idag, for min have har længe trængt til vand... og man kan jo bare klæde sig på derefter. Apropos´, et par uldne sokker og lidt varmt til halsen Claus Dalby! Pas på dig lige så godt, som du passer på dine planter ... ;0)
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  Det er altså utroligt med dig, du forstår altid at finde de lækreste ting - jeg tror, jeg må på rov ude ved dig - pladsen med alle de flotte planter - altså de der buxbom mv., de kunne godt havne her hjemme hos mig og så de søjler - de er da helt vildt flotte. Jeg sidder og smiler, for jeg kan da ikke lade være med at undre mig over, hvordan du dog får plads til alle de planter, men at det bliver superflot, det er der ingen tvivl om. De der mørke græsser og hornvioler, det lyder som en rigtig flot kombination - den skriver jeg mig lige bag øret. Her er trist gråvejr og regn, så det bliver ikke til meget havearbejde i dag.
  Pas på dig selv - lidt forkølelse synes at kunne anses i stemmen.
  Anita

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Jubiiiiiiii! Har lige opdaget at DR TV sender `Drivhusdrømme´ i næste uge. Så er der igen noget ved at tænde for TV´et på denne årstid. Juhuuu!
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 9. Suveraent, Claus! Virkelig suveraent! - intet mindre!

  Og jeg tror godt, at jeg kan love dig, at du kan glaede dig over Flammebedet et stykke tid endnu, for hvis teorien om, at Danmark faar daarligt vejr i svaekket form, naat vi hernede i Florida slass med den slags - hvis den teori holder stik, saa er der rig mulighed for regnvejr snart hos Jer.

  Vi har i et par haft uger haft relativt koeligt vejr og de sidste par naetter gigantisk lyn- og tordenvejr med heftige, tropiske regnskyl, som pisker alting op - sidste nat stod det paa i 3 1/2 time i traek, og det gnistrer endnu ubehageligt for mit indre oeje,
  Men altsaa - sandsynligvis regnvejr paa vej til Jer -hvis da ikke russiske oestenvinde skulle tage konkurrencen op!
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Tak for en skøn video Claus !
  Hvor ser flammebedet brand godt ud :-)

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Hvad jeg mener - skulle være åbenlyst. Du overkommer helt utroligt meget. Du holder forretningen kørende, skriver bøger, fotograferer, har tilsyneladende en meget stor social kontaktflade. Du går ikke på kompromis. Det lader til, at du investigerer for at finde det bedste af det bedste, når der skal findes ting og planter til haven. Det gælder alt fra selve jorden, til de mange stier, som leder én rundt på spændende opdagelse, og får det hele til at hænge sammen, og som ikke blot er flot lavede, men kantet med stålkanter. Alt bliver vedligeholdt. Det gælder stativer og buer, som bliver placerede med omtanke, og er udført ikke blot smukt, men med kvalitet for øje. (Jeg er utroligt glad for mine Claus-stativer fra Bilka). Du tilfører ustandseligt haven nye elementer i form af specielle skulpturer, opsatser og krukker, der bliver placerede så der ser ud, som om de ikke kunne have stået andre steder. Usædvanlige træer med løv og former, som tilfører omgivelserne anderledes perspektiv og grafik. Der er så mange detaljer i din have. Lige fra de lækre ”messing dimser” i orangeriet til duerne, som basker rundt og ser dejlige ud. Det kan godt være, at du ikke selv lægger hvert frø eller løg, men du udvælger og sørger for logistikken. Du er grundig og omhyggelig, og gør dig en enormt umage. Jeg vil ikke komme ind på din sammensætning af planter og generøse formidling af det hele til alle os andre. Hr. Møller har sagt, at den der har evnerne – har pligten. Men du har sandelig ikke pligten her, og alligevel drager en masse af os gavn af din viden og skønhed. Det var den korte udgave af mine betragtninger omkring din tilgang til tingene. Kunne let have fortsat :0) Det blev næsten til en skåltale.

  SvarSlet
 12. Kære Nette - nu får jeg da helt røde ører!!! Mange tak for de mange søde ord. Ja, jeg må indrømme, at for mig er 'godt nok' ikke 'godt nok'. Mon du/I forstår?

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Efter min ringe mening, er det hamrende ligegyldigt, om andre forstår. Havde du haft en anderledes tilgang til tingene, ville din have se helt anderledes ud. Som du ved, "the garden is the gardener".

  SvarSlet
 14. Hej Claus.

  Utroligt som du bliver ved at få nye ideer og ja ... jeg undres stadig over du kan få plads til så meget. Det bliver helt sikkert meget flot. Jeg kunne virklig godt tænke mig, du lavede besøgshave som Anne Just, men jeg er klar over, at du helt sikkert sætter hælene I. Så må vi jo nøjes med dine videoer, tak for dem.

  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet