Video d. 29. april 2012

Et kig på min ‘rodebutik’!

19 kommentarer:

 1. Hvor bliver det flot.. man kan næsten ikke vente med at se fortsættelsen.

  Jeg har vovet pelsen i dag og sat forspirede gladiolus green star i jorden. Håber meget, at yderligere frost undgås.

  Mon ikke du mere er irriteret over din forkølelse end begyndende senildement? Det plejer jo osse at indvirke på nattesøvnen, og så bliver man træg..

  Husk også at kigge ud over det hele og nyd paradiset :-)

  Hilsen til alle fra
  SuK

  SvarSlet
 2. Glæder mig til at se fortsættelsen. Jeg er vild med de pink og purpur farver, selvom jeg er gået i en helt anden retning farvemæssigt i min have.
  Jeg kan forstå, at jeg ikke behøver at være helt fortvivlet over, at jeg forelsker mig i nye planter - når blot helheden er i top. God arbejdslyst
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 3. Tak for det daglige skud uforfalsket haveglæde! Nu skal jeg også ud og skrue et eller andet ned i jorden...
  To Angelica gigas er kommet op i år fra frø, som jeg såede sidste år (sidste år blev dem, der spirede, spist af snegle), så nu kan jeg endelig få dem at se. Jeg synes, at bladene er meget rødere end dine, men det er måske ikke dem, du har vist os? Det er nogle frø jeg fik med Mit haveliv.
  Venligst Karina

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  ...og tilmed en ´usandfattelig´ charmerende og ekstrem fascinerende ´rodebutik´. Tænk, at kunne hitte rede i så mange planter, farver og navne. Dyb respekt Claus Dalby. - Med dét yderst fine ´brodérgarn´ du anvender, bliver det et storslået stykke Gobelin ... Det er meget meget spændende at følge med i ...
  God aften.
  Kh Iris.

  SvarSlet
 5. Meget charmerende video denne gang, Claus - længe har jeg fulgt din blog og ofte har jeg hygget mig "i dit selskab", omkring interessen have. Jeg glæder mig meget til at følge bedenes udvikling gennem sæsonen - tak fordi du tager os med på dit haveeventyr!
  Mathias

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Har lige nydt din video, og jeg må da sige at jeg er fuld af beundring over alle de navne, du kan lige slynge ud - så at du lige i farten glemmer et par stykker, hvad gør det. Glæder mig til at se bedet længere hen på sæsonen - det bliver garanteret helt fantastisk.
  Ha' en god aften
  Anita

  SvarSlet
 7. tja, det er vel ikke så mærkeligt, at det kan glippe en sjælden gang med plantenavne, det er dog et imponerende antal af forskellige planter, du har. Personligt er jeg ikke bekymret for at det handler om Altzheimer Ligth (tihi)
  Hilsen Lisbeth, Silkeborg,

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Følger din blog hver eneste dag og kigger selvfølgelig også videoerne i weekenden.
  Har selv en skøn have, men det er dejligt at få nye idéer og indputs hos dig... Bliver i så godt humør af have og blomster.. Det er mit frirum;-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus..Jeg har lige set din have video.. Det er som altid en glæde, og noget som jeg nødig ville undvære. Spørger du mig, så er du jo et mirakel på to ben, jeg ser ingen hukommelses svigt hos dig og hade jeg dog bare det halve af din hjerne og dit smukke udsende... Hvad ville livet så ikke medføre. Nu vil jeg lige dele en lille historie fra det virkelige liv. Ikke noget jeg er stolt over, men noget som kan få smilet frem på læben på alle andre end mig selv.. For mig er det ikke mindre en en katastrofe.. I efteråret 2011 købte jeg en sæk med 10 kg tulipanløg i Washington DC, whaoo de så fine ud.. Blandede farve, mørk lilla , lyserrød , purpur farvede, og hvid. Jeg blev noget svedig da jeg skulle passere tolden i Københavns lufthavn, for ingen skulle tage mine fine løg. Så skulle der plantes, ja selv naboens krukker blev taget i brug..( Jeg hade jo en drøm om at lave en tulipan udstilling anno Claus) Glæden var rigtig stor da jeg fandt krukkerne frem efter vinterens opbevaring og så at de alle hade overlevet og hade det fint. Neeej tænkte jeg ... hvor fint det bliver, lige det som jeg har drømt om .. Tiden gik og jeg fulgte med iver krukkernes forvandling... De her tulipaner bliver da store tænkte jeg. Begyndte at ane et lille farve skær, Hmm , nå, ja men det kan jo nå at ændre sig.. "Min bare R.." Jeg skal love jer alle for at jeg har har fået tulipan udstilling. Ikke tulipan udstilling som Claus, men som Paws ...DE råber til himmelen og det gør jeg faktisk også. Jeg kom hjem fra job godt træt, men i dejlig humør for nu skulle jeg jo nyde 3 fridage. Jeg låste min store have låge op og et gys gik igennem min krop..Jeg var nu indehaver af et GULT og RØDT tulipan flor, en udstilling der bare lyste i mine øjne .. Hvem bilder sig dog ind at bestemme at jeg skulle have gule og røde tulipaner...I ved det , det er dem der blomster i en evighed, og som kommer igen år efter år, dem man næsten ikke kan tage livet af. Ja.. Jeg var godt nok blevet snydt. Nu må jeg lære at leve med at min have ligner Jesperhus blomster park, eller Tårnby rådhus. Jeg Paw Jensen, lover hermed at følge landets lov og tro, og aldrig mere købe tulipaner i et have center byggemarkede i udlandet . Højt og hellig. I har det på skrift.. Jeg kan vel godt lide en buket gule tulipaner i en vase , men en hel udstilling, nu her hvor påsken for længst er over er bare for meget. Nu vil jeg kikke ud af for ruden og ikke bag spejlet, for der ser man jo mere.. Jeg sender jer alle en kærlig tanke, speciel alle dem der holder at gule og røde tulipaner. Ja sådan kan det gå, når en have tosse slippes løs... Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  "Rodebutik" er da ikke særligt beskrivende. "Skønhedsklinik" er da et meget bedre udtryk, synes jeg.

  Kære Paw

  Du sørgede for morgenens helt store latter. Der havde sneget sig et par tulipan- og narcis fejlfarver ind hos mig, som jeg plukkede i går og gav til en nabo, som blev glad for buketten. Tror jeg havde revet mig grundigt i håret, hvis jeg havde befundet mig i din situation :0)

  SvarSlet
 11. PS til Paw: Da jeg boede i DC købte jeg planter til altanen i Merrifield Garden Center i Fairfax, VA :0)

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Tak for endnu et dejlig kik fra din haven, jeg beundre den hver eneste gang du ligger en ny video eller et nyt indlæg ind her på bloggen, der er noget som giver mig rigtig meget hver eneste dag, især de dage hvor helbredet ikke rigtig kan følger med.
  Jeg beundre at du kan blive ved med at finde på nye tiltag og resultatene er lige i øjet hvergang, både hvad der angår ny indkøbte krukker, soluret, planter, havelåger osv, jeg kunne blive ved med at ramse op. Men det er det som giver en så utrolig meget og modet til at prøve nogle nye tiltag af. Tak for det.
  Du er fuldstændig tilgivet hvad plantenavne angår, jeg har altid beundret at du kan huske navnene på hver en plante du har i haven. For mit egen vedkommende er min hukommelse lidt hullet, når jeg står der kikker på planterne, der endnu ikke har blomst.

  STORT KNUS fra en som sætter dit livsværk HØJT, midtfynske Pia

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Du er virkelig en inspirator af rang. Jeg har nu sået frøene, fra tre Bilkapakker foruden Lathyrus, Klokkeranke og Rosenslynger.
  Klokkerankerne er blevet store og flotte, og jeg har stor lyst til at plante et par stykker ud, men jeg fik ikke sat farve på, da jeg såede. Det ene hold har lysere blade end det andet. Kan du hjælpe mig?
  Med venlig hilsen
  IDA

  SvarSlet
 14. Kære Claus,
  tak for endnu et skønt besøg.
  Har også selv været i gang med at plante ud i dag :-)
  Du er helt tilgivet mht navnene.

  kære Ida, de klokkeranker som er mørkere i bladene er nok de blå og de lysere er de gul/hvide

  Kh Helle

  SvarSlet
 15. @ Ida, der er tydelig forskel som Helle skriver. Skulle være let at se forskel, selvom der ikke er blomster på. Desuden var der meget mere fart på de blå sidste år hos mig.

  SvarSlet
 16. Kære Nette.. Jeg er rigtig glad for at jeg kan underholde dig lidt.. HI HI.. Jeg syntes nu ikke at det er sjovt..HI HI..Købte tulipanerne i Costco som jeg ellers elsker..Men kunne vel have sagt mig selv det. Tak for fifet om Merrifield garden center i Fairfax VA..Det vil jeg huske og tage en lille udflugt derud.. Jeg skal over til DC på onsdag, vil du med..? mangler du måske noget i Costco..ha ha.. sig enlig til..ønsker dig en rigtig god aften .. Kram Paw.

  SvarSlet
 17. Hello,
  Excuse me for English because I'm afraid to translate into Danish

  I watched your video, they are beautiful combinations. I did not understand the name of the plant at 7:10 minutes.
  I have Rosa Rhapsody in Blue with Geranium x oxonianum Thurstonianum, Allium sphaerocephalum, Salvia nemorosa Caradonna, Achillea Lilac Beauty, Serenade Achillea, Aster novae angliae Marina Wolkonsky, Verbascum Blue Lobelia x speciosa Pixie and I've sown. I also put red cabbage!
  Is Euphorbia Blackbird at 7:50 minutes?
  What is the name of Sedums and Paeonias?
  Thank you very much for sharing your passion.

  The small Belgian
  Bernadette Renard

  SvarSlet
 18. Tak for hjælpen til Helle og Nette.
  Kh. IDA

  SvarSlet
 19. Thanks for this
  http://www.packersmoversnashik.com/ packers and movers nashik

  http://www.packersmoversinmumbai.com/ packers and movers in mumbai

  http://www.moversandpackersbangalore.com/ packers and movers bangalore

  http://www.transportroad.com/ packers and movers in mumbai


  http://www.packersandmoversmumbai.co.in/ packers and movers in mumbai

  SvarSlet