Arkitektur og design

Arkitektur og design er emner, der optager mig meget. Ikke blot i haven, men i bred almindelighed.

 

20120503_172818

 

Derfor er det da også en selvfølgelighed for mig at arbejde med linjer og form i haven. Det kan gøre mig helt høj at finde på og føre ud i virkeligheden.

 

20120503_172926

 

Jeg har ikke tidligere haft gule kejserkroner, men er så glad for, at jeg nu har indført dem. Det er svært for mig at komme i tanke om en plante med så strunk en statur på dette tidlige tidspunkt. Jeg glæder mig over de helt lodrette stængler, der danner en smuk pendant til takshækkenes horisontale linjer.

6 kommentarer:

 1. Wauu de er godt nok flotte de gule kejserkroner, så elegante og forårsagtige..

  SvarSlet
 2. SMUKT!!!!Claus hvor er de smukke!!hele kompositionen er bare smuk , en ting vil jeg gerne vide, dufter de ogsaa? for saa er de helt perfekte!!!Tak for kikket .Hilsen A. Bonairensis

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Jeg har haft disse smukke yndigheder i mit staudebed i flere år. De kommer troligt hvert år og hvert år bliver man så glad over disse statelige løgplanter. De er i sandhed strukturelle planter.
  Helt modsat er den svovlgule anemone, du nævnte tidligere. Den har jeg også. Så fin i bunden af de øvrige planter i bedene.
  Sjovt, vi falder for de samme planter, hva' Claus ... :-)

  SvarSlet
 4. Jeg efterlader sjældent en kommentar når jeg er på "besøg", men ved godt hvor hygsomt det er at høre fra sine læsere. Så jeg ville bare lige sige hej og god Bededag! Jeg nyder din blog meget, og ikke mindst dine bøger

  Mange hilsner fra Tine

  SvarSlet
 5. kære Claus

  Gule kejserkroner findes også i min have.
  Da jeg startede her i haven for 14 år siden, efter mine svigerforældre var det de orange kejserkroner som spillede en kæmpe rolle i den sparsomme have der var. De gik i marken og hakkede roer og så hjem og hakke i haven derefter tilbage i marken det blev simpelthen for meget for min svigerforældre som havde arvet en meget flot og veltrimmet have efter min mands farmor der gik derud altid.
  Jeg hadede de planter som pest og forsøgte med vold og magt at udrydde dem, det er ikke lykkes, måske fordi mand ser et stort lys i dem. Derfor indførte han den gule variant for nogle år siden og jeg har lært at værdsætte den. Desværre har vi lidt problemer med at det er et eller andet der svækker dem nede ved jorden så de vælter. ligesom noget der bider dem.
  Når det var lidt historie
  herfra det midtfynske hvor skyerne ligger lavt og solen står bagved, man kan håbe at solen vil bryde igennem.

  Storebededagsknus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Jeg er også vild med kejserkroner, men mine vælter meget tidligt, og vokser så nærmest vandret hen ad jorden. De ser også sølle/svage ud.
  Gad godt vide, hvad jeg gør galt...

  SvarSlet