Det er fordi, jeg elsker alt det grønne ...

I en bibemærkning nævnte jeg for et stykke tid siden, at jeg var på kur. Det er jeg stadig, og det går rigtig fint. Siden jeg lagde mine kostvaner om i begyndelsen af marts, har jeg indtil nu har tabt atten kilo. Nu mangler jeg bare omkring tyve mere!

 

Det skønne er, at jeg på intet tidspunkt har sultet. Det siger sig selv, at kager, fede desserter, slik, piskefløde, smør og andet syndigt (som jeg altid har elsket), er droppet.

 

I stedet spiser jeg kun groft: Grovbrød, kogte rugkerner, bønner, linser, brune ris og så selvfølgelig masser af grøntsager. Lige nu bugner det med alt det skønne grønne: Her er noget af det, der røg i wokken i går, hvor der var frokostgæster: spidskål, broccoli, ærter, fennikel, ramsløgblade og asparges. Blomsterne er til pynt!

 

claus20120125_133438 20120125_133020 20120125_133352
20120125_133112 20120125_133131 20120125_134031
20120125_133041 20120125_134100 claus20120125_133455

 

Jeg har altid elsket grøntsager, men nu spiser jeg endnu flere end før. Jeg laver – og har altid lavet – al mad helt fra bunden, og min fantasi gør, at jeg ikke har svært ved at finde på.

 

20120125_155044

 

Men inspirationen er altid godt. Så klikker jeg ind på min nære veninde, Kirstens, herlige blog.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Stort tillykke med de 18kg, der er rigtig godt gået, når man ved hvor svært det er at lave sin kost om fra den ene dag til den anden. Men at du skal smide 20kg til syntes jeg godt nok det lyder af meget, vi skal jo helst kunne kende dig, hvis vi møder dig i bilka eller andre spændende havesteder.
  Flot inspiration kilde du lagt frem, det ser rigtig spændende ud, det kunne være at det var nogle opskrifter der skulle afprøves.
  Lidt nysgerrig er det en bestemt kur du følger eller er det en hjemmestrikket slags?
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Gratulerer, så flink du er! Grønnsaker er jo utrolig godt, og det beste av alt, er at en kan dyrke de selv! De er dessuten ti ganger bedre en de en kjøper i butikken! Nå stiger vel energien i takt med at kiloene raser av :)
  Lykke til videre! Det er til stor inspirasjon for oss andre!

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Rigtig flot, og at du så kan holde det hver eneste dag gør det jo bare ekstra dejlig for dig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Gratulerer, så flink du er. Deilig med grønn mat, selv er jeg fan av spinat.

  SvarSlet
 5. Stort TILLYKKE med de 18 kg! Hvor er det sejt og sikke en rygrad du have nu! Smukke skåle :)

  SvarSlet
 6. wow! Kjære, Klaus !! Du er vel flink ! 18 kg! Gratulerer! Disse bildene er bare så fristende ... Fikk lyst til å lage meg en god salat med det samme ! ;)) Takk for all herlig inspirasjon !:

  STØRSTE klemmen
  anette

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Suverænt godt gået! Jeg bed godt mærke i det på den første video fra London, hvor Mette var camerafører. Det klæder dig.

  Og så må jeg lige tilstå, at jeg har en del at få set herinde hos dig fra den seneste uge, hvor jeg har haft travlt. Det er efterhånden mere en regel end undtagelse...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Vildt flot klaret!

  SvarSlet
 9. Tillykke med dit nye liv! Jeg beundrer din viljestyrke, vildt flot gået.

  Dine billeder fører os da lige hen i den grønne afdeling - enten hos grønthandleren eller i haven. Og til smækre, sprøde grøntsager hører selvfølgelig lækre skåle og fade. Hvor er dine dog smukke.

  Jeg har mere eller mindre levet efter din hjemmestrikkede diæt de sidste 7 år, og jeg vender ALDRIG tilbage til det fede og hurtige. At lave mad fra bunden er på alle måder den lækreste - og eneste - måde for mig. Skønt at du også deler ud af din passion for slowfood, måske det sår nogle frø hos dine mange followers.

  Bon appetit fremover i det grønne!

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 10. kære Claus - stort tillykke med det flotte vægttab og ikke mindst kostomlægningen. Det er en stor viljestyrke der skal til.Men hvem kan ikke fristes af de skønne grøntsager, der lokker med deres smukke farver, lækre smag og sprødhed.Fortsat held og lykke - og endnu engang tusind tak for skøn blog
  Mange sommerhilsner Anne, Mårslet

  SvarSlet
 11. så mon ikke at vi ser noget køkkenhave i Dalby's have indenfor de næste par år ?? ;)

  SvarSlet
 12. Hvor er det dejligt for dig at blive 18 kg lettere, jeg sender dig et stort tillykke og medgiver min dybeste respekt.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 13. Hej Claus.

  Flot klaret. De sidste kg lyder lidt vildt, men jeg glæder mig til at se billeder af dig. Forhåbentlig var det af egen fri vilje og ikke pga. sygdom du er gået på kur.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder -godt gået ...
  og så er der nogen af os som både smæsker i alt det grønne og det dejlige smør og taber os ( fordi vi ikke spiser brød og sukker)
  - en vegetar kost var nemlig det der grundlagde 25 kg overvægt hos mig ..... men jeg spiser også mange grøntsager i dag fordi jeg ikke spiser brød og pasta.

  SvarSlet
 15. Hvilken karakterstyrke!
  Jeg er imponeret .... men også en lille smle bekymret! Så lov mig, at når du har nået din ønskevægt, vender du tilbage til dine gamle SUNDE kostvaner. Det er overhovedet ikke sundt (eller slankende i det lange løb) at leve 'light' . Der er fx ikke noget i vejen med smør eller piskefløde eller lignende. Det, det drejer sig om, er at indtage det i passende, små mængder. Og det er fint med store mængder af grøntsager; men kroppen behøver en masse andet også, herunder animalsk fedt som nævnt. Kun skal man spise i fornuftig mængde og
  motionere i tilgift, og det kan jo ikke være noget problem for dig med de flotte, store hunde, du har, og med haven ...
  Bon appétit
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Wow hvor er det godt gået Claus. 18 kg!! Derfor skal der lyde et kæmpe stort tillykke og et skulder klap herfra. Bare klø på kære Claus.
  Måske der med tiden kommer en Dalbysk kogebog?? Det kunne være interessant.
  Nå, vil hoppe tilbage under dynen. Min l.... sygdom er igen i udbrud :(
  Endnu engang tillykke med "tabet"
  kram herfra.

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Smuk collage!
  Det er ingen sag at være på kur, med dine lækre frembringelser med alt det grønne, man spiser også med øjnene og indbydende ser det ud. Tillykke med resultatet, som med meget andet, er du handlingens mand.

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 18. Kære Jytte - vær ikke nervøs. Jeg er ikke fanatiker ...

  SvarSlet
 19. Wauw ... tillykke og super godt gået - gid vi ku' sige det samme her, men det er jo bare at tage sig sammen ;0)

  SvarSlet