Det er forunderligt ...

... hvordan farver kan forandre sig alt efter lyset. For eksempel bliver helt mørkt løv nærmest orange, når man ser det i modlys.

 

20120507_180204

 

Se blot mine blodhasler, som danner overstandere i Flammebedet. Når man ser sollyset skinne gennem bladene, skifter de helt karakter.

 

20120507_180816 20120507_180642

 

I det hele taget må man ikke snyde sig selv for den oplevelse, det er at inddrage planter med smukt og anderledes løv. Dette er i høj grad med til at løfte en beplantning til noget sublimt.

 

20120509_103440

 

Herover ser I, hvordan løvet ser ud, når det ikke bliver ‘gennemlyst’.

6 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Jeg nyder også mine blodhasler, når solen skinner igennem dem.
  Men jeg nyder også farverne sådan en dag som idag hvor det regner, det er ligesom at farverne bliver mere intense og planterne får et helt andet udseende, når man kikker på dem.

  Kjeld Slot har lavet et flot indlæg om hans samarbejde med Claus på hans blog. Det er rigtig sjovt at læse. Det er akkurat lige sådan, som vi er mange der opfatter vores haveguru Claus.

  Forsat god dag til alle.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg er hastigt på vej ud igen. Jeg har rigtig, rigtig travlt med at nå en masse inden vi forhåbentlig får regn i nat...

  Men jeg MÅ lige skrive. Dit glødende forår er intet mindre end vidunderligt at nyde til kaffen! Dén som ikke har set smukke, flammende forårsfarver i modlys har sandelig noget til gode. Tulipanen, en af mine få favoritter, 'Princess Irene' er eminent til dette. Også min Blærespireae 'Diable D'or' kan noget helt særligt, som jeg også fornemmer i din Blodhassel på billederne her. Et stærkt og varmt udtryk. Tulipanen 'Queen of Night' burde jeg have købt og sat i mit nye flammebed i efteråret, men glemte det. Dejligt at kunne nyde den på dine billeder (i næste indlæg) trods alt. En fantastisk kontrast, der understreger...

  Tak for indblikket!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. En hurtig hilsen, jeg må i haven.

  Mest for at sige, at jeg stadig klikker ind på visit i din have. Og stadig finder inspiration mv.

  SvarSlet
 4. Helt fantastiska bilder. Och så måste jag få säga att jag gillar dina kanter (rostiga) vid rabatterna. Hur snyggt som helst! De verkar vara rätt så djupa och stabila. Var hittar man sådana?

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Da jeg så det første foto i dit indlæg tænkte jeg, et maleri! Det ligner grangiveligt et maleri! Åh så smukt et billede der rører alle sanser. Vidunderligt. Forstår fuldt ud din daglige glæde over dette bestemte bed. Sukkk ...
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 6. Kære Ingmarie - på dansk hedder kanterne båndstål, og de købes, hvor man handler med metalvarer,

  SvarSlet