En premiere

Dette er virkelig spændende! Jeg prøver nemlig for første gang at blogge fra min ipad, og det er også den, der har taget billederne her. Om få timer kører jeg til Holland, og der vil jeg selvfølgelig blogge fra. Og hvis det kan gøres på ipaden, er det noget nemmere.


Billederne her viser mine natvioler, Hesperis matronalis, som er så smukke ligne nu. Dem kan man ikke undvære.


Læg også lige mærke til takshækkene. De står lige nu smukke og grønne med nye skud.
 

17 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Det kan du sagtens være bekendt :-)
  Dejlige motiver. Lidt vildskab må der til :-) Jeg er enig i, at natvioler er dejlige. Duften er også skøøøn.

  SvarSlet
 2. Kære claus.
  hvor ser det flot ud når natviolerne sådan nærmest står som ´strøet´ ud over bedene. Også én af mine favoritter, mine blomstrer dog ikke endnu, da de kom sent i jorden. Men der venter mig en skøn duft, er jeg sikker på.
  Rigtig god tur til holland. Glæder mig til at se hvad du får i ´godteposen´ på denne tur.
  God fornøjelse. Iris.

  SvarSlet
 3. Sitter och tittar på bilder inför att göra en vit rabatt. Går in för att läsa ditt nya inlägg och smälter när jag ser dina nattvioler...Du gör det inte lätt för mig :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Det ser da rigtig fint ud med IPad. Det erogså den, jeg bruger. Jeg var netop ved at kigge på frø til stauder og toårige, og jeg tror da jeg bliver nødt til at have nogle Hesperis.
  Hilsen
  Ida

  SvarSlet
 5. Det ser da ud til at virke fint :) God tur til Holland - vi glæder os til at se og høre nyt fra turen.

  Ulla

  SvarSlet
 6. Smukt foto. IPad har jo en megagod kamerafunktion, det er den netop kendt for . . . og lave video kan den også :-)

  Jeg véd du er interesseret i Sarah Raven, så jeg vil lige skynde mig at fortælle at der i det nye nr. af Country Living (British Edition) er en ganske fin artikel om hendes besøg ved den engelske kyst. God tur til Holland!

  SvarSlet
 7. Rigtig god tur, jeg vil vente spændt på nyt fra ipad'en på tur til Holland.

  SvarSlet
 8. Det er nogle gode og skarpe billeder. Smukke lilla blomster

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Nu du har fået indført lilla natviol i min have, får jeg også lyst til at have hvide...det er virkelig en skøn plante.
  Min have ser miserabel ud pt., jeg synes hovedsaglig det er akelejer og bonderoser og den lille lysegule ranunkel, lupin, allium og ja, lidt andet...men det er lidt spredt fægtning rundt omkring. Det værste er nok de visne løgtoppe, som ikke helt er dækket i især de nyetablerede bede.
  Venter spændt på bogen: "Bede i lag";O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Rigtig god tur til Holland. Jeg er meget misundelig, men vi bliver hjemme lidt endnu til midt i juli. Gad vide om du også skal besøge Floriaden. Og hvis du kommer forbi de Hessenhof, så har han Blossom lupiner i år. Køb nogle til alle os, der nu har blålilla lupiner i bedene i stedet for de lyserøde vi troede vi købte sidste år :)

  Mange venlige hilsener

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Utroligt flotte natvioler. Tillykke med dem.

  Jeg har et spørgsmål til dig: Jeg har nydt genudsendelsen af dine haveprogrammer på DR1, og i udsendelsen forleden viste du en superflot pragtsnerle med enorme blade. Jeg eeeeeelsker pragtsnerler, men er aldrig stødt på nogle med så store, flotte blade som dine. Skyldes det masser af gødning og gunstige forhold eller er det en særlig sort? Og i så fald hvad er navnet på den?

  Bedste hilsener
  Ditte fra Amager

  SvarSlet
 12. det er da super billeder - må afprøves ;0)
  Venter på flere ..

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  Det kan du jo sagtens - det med billederne - de er da flotte.
  God tur!!
  hilsen jmn

  SvarSlet
 14. Hej Claus,
  iPad'en tager ganske fine billeder og kan gøre blogging væsentligt nemmere. Jeg har også natviol i haven, og der er både hvide og lilla. Duften er uden sammenlignig. Lige nu står mine lægebaldrian og pryder og dufter fortrinligt. Jeg vil ønske dig en god tur til Holland.

  SvarSlet
 15. Åh, såå mycket inspiration!!!! Vi byggde ett växthus av gamla fönster förra våren och jag njuter för full denna vår!! Det blev också startskottet till att läsa till trädgårdsmästare - "det gröna livet leker" verkligen ;). På din vackra blogg kan jag titta lääääänge, men får nog ta en ledig dag eller två. Ha en underbar vår och sommar! //Marie

  SvarSlet
 16. Det ser da ud tila t gå helt fint - både med billeder og indhold :-)
  Jeg glæder mig til at høre mere fra Holland. Jeg nød din "rapport" sidste år! Rigtig god tur.

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Flotte billeder med ipad'en.

  Jeg er netop blevet belært af Karna Maj fra Havenyt, at de smukke, duftenede skyer ikke hedder natviol, men aftenstjerne - eller vellugtende aftensjerne, som jo er et velbeskrivende navn. Søger man på natviol eller Hisperis Tristis finder man billeder af helt andre planter.

  Uanset navn, så er jeg begejsret for blomsterne og har efterhånden lært at lade de små planter fra selvsåede frø stå og evt. flytte til bedre egnede steder i haven. Lige nu har jeg kæmpe-eksemplarer med 6-7 store grene nedefra med lilla blomsterskyer.

  God Hollandstur.
  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet