Endnu et mirakel

Forleden skrev jeg om et sandt havemirakel, som udspillede sig i Struer – nemlig en hel plæne fuld af vibeæg.

 

20120501_161452

 

Jeg kan ikke stå for planter i store mængder, og nu vil jeg dele et andet skue med jer. Det har jeg fotograferet på en vej her i nabolaget.

 

20120501_161836

 

Denne gang handler det om den blå anemone, Anemone blanda, som gennem årene har naturaliseret sig her i store mængder.

 

20120501_161008

 

Forleden gik jeg ind og ringede på for at spørge, om jeg måtte fotografere herligheden. Jo da, det var jeg velkommen til.

 

20120501_161913 20120501_162016 20120501_162227

 

I dag tog jeg så derhen med mit udstyr, og her ser I resultatet. Hva’ siger I så?

19 kommentarer:

Maj sagde ...

Fantastisk!
Jeg gik lige i min have den anden dag og tænkte på hvordan man mon får fingrene i sådan nogle blå anemoner. De er smukke.
/maj

Anonym sagde ...

SMUKT ! Claus , bare smukt!!!! A. Bonairensis.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

flot !

Anonym sagde ...

wauw siger jeg bare, flot.
Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

Anonym sagde ...

De blå anemoner er rigtigt dejlige. Jeg har selv investeret i 6 tuer af denne slags. Man kunne få 3 for 70 kr i planteskolen i foråret.
Køber nok flere næste år, for de blomstrer meget længe.

Jeg har også købt et hjørnesegment af den smukke plantereol i Bilka, og håndværker er jeg absolut ikke..Men det var altså en meget stor udfordring at få samlet hjørnet. Der var bare ikke plads til møtrikkerne, så de måtte så sidde på udsiden ..Øv
Men nu står den der og ser flot ud.
Så lever jeg med den lille skønhedsfejl..

Jeg kiggede efter på en lignende model på planteskolen i dag.. men der var det simpelthen svejset sammen ved den ene møtrik i hjørnet.. snyd

Hilsen fra
SuK

Frk. Anemone sagde ...

Det er fantastisk smukt - ejeren må være ovenud begejstret. Jeg håber at mit blå anemone-tæppe bliver ligeså stort om et par år, men det er godt på vej.

Se evt. http://frkanemone.blogspot.com/2012/04/flere-bla-blomster.html

Ulla

knud sagde ...

Du har øjenene med dig. De kalder det planteblindhed hvis man lader alt det grønne blive til et. Tænk hvad man ville gå glip ad. Jeg lægger altid mærke til usædvanlige planter i nabolaget
Til gengæld ved jeg ikke hvem der vandt i fodbold igår

Nette sagde ...

Kære Claus

Dejligt ser det ud. Godt set :-) Jeg kører igennem et lille stykke Dyrehaven næsten hver dag og sender længselfulde blikke ind i skovbunden, som er dækket af hvide anemoner for tiden. Til gengæld lagde jeg 50 knolde med lyserøde anemone blanda i et bed i efteråret, og de er sandelig også vidunderlige nu. Faktisk har de den dejlige farve, som man ikke kan beslutte, om er lyserød eller lyselilla. Hav en dejlig solskinsdag.

Tove Kristin sagde ...

Vakkert, helt vakkert :)

Turid sagde ...

Helt nydelig!.. :)

Anette sagde ...

Hvor er det smukt!

Annette - Eventyr Haver sagde ...

Hvor er det flot Claus godt du har øjnene med dig for det er utroligt smukt :)

Tak for kigget de er smukke de blå blomster d

Anonym sagde ...

Smukt, smukt - det vil jeg også have :-) skøn dag derude.

Søsumhilsner fra Lise

Marina sagde ...

De er så smukke og du har helt ret. Planter i store mængder er altid skønne. I min have på Fejø havde jeg helt blå plæner af ærenpris, det er noget af det fineste jeg har haft. Dernede på den ellers så gavmilde jord kunne jeg iøvrigt slet ikke lykkes med balkananemoner, de stod altid bare og så forkølede ud og gik i sig selv igen. Her i min åhave vrimler det allerede med dem allevegne fordi jeg har plantet en lille smule ud. Åbenbart vil de gerne gro her og så skal de sandelig være velkomne....

Som altid er det et sprørgsmål om at finde et godt match mellem plante og jord (siger hende der i dag har gravet sandjord ud mellem et grantræs rødder med en ske så jeg kun fylde dem med god lerjord, bare fordi en rose ville være så yndig lige der med havehuset i baggrunden... )

Marina sagde ...

De er så smukke og du har helt ret. Planter i store mængder er altid skønne. I min have på Fejø havde jeg helt blå plæner af ærenpris, det er noget af det fineste jeg har haft. Dernede på den ellers så gavmilde jord kunne jeg iøvrigt slet ikke lykkes med balkananemoner, de stod altid bare og så forkølede ud og gik i sig selv igen. Her i min åhave vrimler det allerede med dem allevegne fordi jeg har plantet en lille smule ud. Åbenbart vil de gerne gro her og så skal de sandelig være velkomne....

Som altid er det et sprørgsmål om at finde et godt match mellem plante og jord (siger hende der i dag har gravet sandjord ud mellem et grantræs rødder med en ske så jeg kun fylde dem med god lerjord, bare fordi en rose ville være så yndig lige der med havehuset i baggrunden... )

Helle sagde ...

Smukt smukt og atter smukt :-)

Anonym sagde ...

Virkelig smukt :-)

Jeg mener at det er den samme man kan se i Mindeparken i Århus langs med hækken ved Mindesmærket. Det tager sig som regel også rigtig flot ud, men jeg har ikke været forbi i år.

Bedste hilsener Lisbeth K

Anonym sagde ...

Meget smukt. Jeg er specielt begejstret for det naturlige i den måde de blå anemoner har spredt sig på og blandet sig med de nu afblomstrede erantis. Tænker, at der må havde været gult af erantis tidligere i foråret.
Tak for inspirationen.

E

packers and movers in mumbai sagde ...

packers and movers in andheri east west
packers and movers in kharghar
packers and movers in powai mumbai
packers and movers in virar vasai nalasopara
packers and movers in mulund ghatkopar mumbai
packers and movers in mira road Mumbai dahisar
packers and movers in malad kandivali borivali mumbai
packers and movers in kalyan
packers and movers in vashi
packers and movers in thane
packers and movers in panvel
packers and movers in nerul

packers and movers in airoli

packers and movers in ghansoli koparkhairane

packers and movers in dombivli ambernath badlapur