Et farvemæssigt brud

Det er ikke så mange år siden, jeg fandt på at bryde med mørktløvede planter og planter med mørkt purpur blomster mellem det orange i Flammebedet.

 

20120509_103415

 

Ligesom blodhaslerne, som jeg viste i forrige indlæg, har en god indvirkning på de glødende toner, synes jeg også, at den skønne tulipan ’Queen of Night’ har det. Den er netop begyndt at vise farve, og det er hvert år en stor glæde at hilse den velkommen tilbage. Det er nemlig en af de tulipaner, der er flink til at blomstre flere sæsoner.

9 kommentarer:

 1. Black Hero sku du prøve ;) Neeeej jeg driller bare - lige der er vi modsat, søde Claus. Er meget fascineret af dit flammebed, selvom orange ikke helt er noget der nogensinde nærmere sig yndlingsfarven.

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med de heftige kontrasterne, som jo "visner" i løbet af nogle uger - inden man blir' træt af dem . Kære Claus, nu kommer der nogle "hårde ord i maj". Dine fotos er meget kridtede, de mangler kontrast og dybdeskarphed, og når jeg kigger på Kjeld Slots blog idag, kan jeg se at det ikke altid er diset i din smukke have. De venligste havehilsner.

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Jeg synes purpur og orange matcher hinanden utroligt godt. Det er lidt heftigt og sejt. Jeg havde sidste år et krukkebed, der var purpurfarvet og pink, det synes jeg også var ret godt, så jeg har gentaget det igen i år!

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Jeg elsker også denne tulipan. I min have står den blandt lilla og purpurfarvede vækster, og jeg havde ikke forestillet mig den sammen med orange før jeg så det i din have sidste år. Og den kombination virker rigtig fint.
  Sjovt nok har jeg selv skrevet om "Queen of Night" på min blog i dag. Den er jeg nemlig meget taknemmelig for, da den som du skriver, gerne kommer år efter år. Rigtig god aften til jer alle.
  Michael, Horsens

  SvarSlet
 5. Jeg er også ret vild med den skønne dronning ! Jeg har også planer om at sætte den sammen med et par andre tulipaner til næste år :-D Ja jeg glæder mig allerede!!! Så bliver det jo endnu mere fantastisk til næste år!
  Det ser fantastisk ud i din have :-D selvom jeg har sagt det før. Så er der ikke plads i min have til noget der er ild i;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Der er godt nok fart over antallet af indlæg! Jeg er helt "forpustet" over at prøve at følge med :-) Både dette og det forrige med billeder fra flammebedet er vidunderlige indlæg - og jeg har absolut intet at udsætte på selve fotografierne. Jeg finder dem meget poetiske, måske pga. den måde lyset fremstår?

  De bedste havehilsener Lisbeth K.

  SvarSlet
 7. Hej Claus. Mine "Queen of Night " står blandt Geranium Phaeum 'samobor '. De blomstrer samtidigt og klæder hinanden.
  Hilsen Annasand

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Dejligt at se at du kombinerer de orange med de mørke. Jeg kan anbefale Cairo - den er helt fantastisk og lidt "støvet" i farven. Har haft den i krukke de seneste uger ved siden af en krukke med Ballerina og en tredje krukke med Blue Diamond og en fantastisk Euphorbia Humpty Dumpty også i krukke. Så bliver det ikke meget bedre. Rent Sarah Raven!
  Venlige hilsener

  SvarSlet