Et perfekt dække

Alle os, der elsker sommerblomster, kender problemet med løgtoppe, der står og ser triste ud, mens de venter på at visne ned.

 

20120515_061537 20120515_061551

 

Til at dække for dette problem er tvetand, Lamium, uforlignelig. Rigtig god i selskab med roser er den også. Tvetand fås med blomster i forskellige farver: Lilla, rosa (som lige nu er en del af mit staudesortiment i Bilka) og hvid. Desuden er der en noget sjælden gulbladet type med lilla blomster.

 

Det er sådanne partnerskaber, jeg holder meget af. Faktisk har jeg for tiden en ordentlig moppedreng af en bog om selskabsplanter i tankerne. Hvilke planter klæder hinanden, blomstrer samtidig og trives under de samme forhold? Den ville jeg elske at skrive.

31 kommentarer:

 1. Hej

  Selv om det kun er på tankeplan endnu, så vil den komme til at stå øverst på min ønskeseddel, hvis den bliver til noget. Jeg har tit manglet en bog der kan netop det.

  mvh Mette

  SvarSlet
 2. Den ville jeg elske at læse ;O)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Sådan en bog om selvskabsplanter ville også falde i god jord her hos mig, den ville blive bladret igennem på tykt og tyndt og blive slidt godt og grundigt. Helt sikkert en bog der ville blive indkøbt med det samme uden om alle ønskesedler, så må der bare vandgrød på bordet nogle dage.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  P.s Dit sortiment af stauder syntes jeg halter noget i bilka odense, I sidste uge var jeg der både mandag og fredag og der stod der højst 20 planter fordelt på 3 slags, (de samme begge dage).

  SvarSlet
 4. Kære Pia - det skyldes nok, at der i weekenden blev solgt rigtig mange. Men du må endelig 'brokke' dig til personalet.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Du er sandelig tidligt på færde idag i blogland.

  En bog om selskabsplanter ville være et klart hit, er jeg sikker på. Måske også, hvad der fungerer mindre godt... Jeg fornøjer mig igenigen med "Den levende have" som sengebordslæsning. BOGEN, som har givet genlyd mange steder - og man som bliver nævnt sammen med dit navn, hvorend jeg er stødt på snakken. Den var/er så fantastisk sprudlende og idérig, at den smitter igen og igen.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Godmorgen Claus
  Jeg er sikker på at den bog ville blive en bestseller!! Jeg har aldrig selv tænkt på at plante tvetand i bedet, måske fordi jeg har tænkt at det er en skyggeplante? og de fleste af mine roser skal jo have meget lys. Men den er meget yndig :-D
  Rigtig god kristi himmelfartsdag :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Å ja den boken ville blitt meget godt mottat:)

  SvarSlet
 8. Glem ikke at inkludere information om planter, der vokser godt sammen men giver interesse/blomster på forskellige tidspunkter... For eksempel kæmper jeg lige nu med at få skabt interesse i et rosenbed inden mine L.D. Brathwaites begynder deres show.

  SvarSlet
 9. Godmorgen :) Den bog er helt uundværlig - du må i gang når den Hvide Have er færdig, please...

  Ha' en dejlig dag.

  Ulla

  SvarSlet
 10. Sådan en bog mangler vi på markedet. Gerne med gode tidslinjer delt op på farvekombinationer. Er selv i gang med at udtænke en løsning et et bed jeg har, med fairy roser. Efter løgplanterne er takket af, har jeg et kedeligt "tidshul", indtil roserne kommer i gang. Det er ikke alle tidlige stauder, der kan tåle at blive dækket af roserne i sommerens løb. ... jeg har ikke fundet løsningen endnu. Hilsner fra Sanne

  SvarSlet
 11. Jeg har været i bilka og købe tvetand (og ALT for mange andre dejlige CD vækster). Jeg ville også blive meget glad for sådan en bog. Så endelig. Skriv den.

  SvarSlet
 12. Kære Gro - tvetand vokser lige godt i både skygge og sol.

  Kære Søren - bare rolig. Ideen med sådan en bog vil netop være, at jeg viser mine farveafstemte sammensætninger fra tidlig vår til hen på efteråret med angivelse af blomstringstid.

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Det har jeg stor forståelse for, at plantene er revnet væk om mandagen, men forstå det mindre når vi når fredag, især fredagaften før mors dag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 14. .....jeg tror at jeg vil elske at læse den - så kom bare igang :D

  SvarSlet
 15. Det er netop farvesammensætningerne fra Den levende have , jeg er så glad for, så den ville jeg elske at læse

  SvarSlet
 16. Det lyder som en god bog. Den glæder jeg mig til at læse, når den forhåbentlig kommer.

  Helle
  http://grundskyld.joergensbye.dk

  SvarSlet
 17. - og jeg ville elske at læse og "spise" den!
  Lene

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Det er bare om at komme i gang! Hilsen Maria

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Du har mange kompetencer, som havefolket drager stor nytte af, men netop din sans for sammensætninger som er smukke (og praktiske), vil jeg mene er en af dine absolutte kernekompetencer. Jeg er ofte måbende forundret over din kunstneriske kreativitet på dette område, og sidder faktisk her og tænker på, at det er besynderligt, at du ikke har skrevet en sådan bog for lang tid siden :-)

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det vil være super med sådan en bog....bare hop i blækhuset :0)
  Jeg giver Pia ret. Bilka Odense skal have et opsang. Hvorfor har de ikke komposteret komøg? Jeg aner ikke hvor jeg skal købe vidundermidlet i Odense.
  Mht planter så halter det ind imellem. Bilka er meget bedre end før men det kan blive meget bedre...
  Kh Rikke fra Fyn

  SvarSlet
 21. Den boken håper jeg du gjør alvor av å skrive. Det er en kunst å finne frem til de gode kombinasjonene, men du er en mester.

  SvarSlet
 22. Hej Claus
  Sådan en bog længes jeg også efter!
  Ligesom "Den hvide have" "Sommerblomster" osv. Faktisk har du slet ikke tid til at gå i haven her i weekenden vel? Du må sidde bag computeren og "udgive bøger";O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 23. Hej Claus!
  Sådan en bog vil du elske at skrive-jeg og helt sikkert mange flere vil elske at læse den! Det er en rigtig god ide. Vi venter!
  God fridag til dig.

  SvarSlet
 24. Åh det ville være en perfekt opslagsbog. Lige hvad jeg mangler :-), så fat du bare pen og papir eller pc som det jo er i disse moderne tider.
  Forsat god dag

  SvarSlet
 25. Hej Claus.
  Håber virkelik, at du udgiver den omtalte bog. Den vil stå øversr på min ønskeliste

  SvarSlet
 26. jeg begynder at spare op med det samme. Den bog skal anskaffes i det øjeblik den kommer!!! Så må de andre bogønsker vente.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 27. Käre Claus, tag en gång igen till Skagen och skriv,en så´n bok har jag saknat. Den blir ett fint komplement till Den levende have.
  Ha det bäst hälsar Margareta

  SvarSlet
 28. Kære Claus

  Sådan en bog vil jeg glæde mig til. Kom bare igang.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 29. Må jeg anbefale at ventetiden bruges på at læse Piet Oudolf "Drømmeplanter til den natulige have" og Jane Schul "Hvilken plante hvor". Det er de eneste bøger jeg har kunnet opstøve om emnet, og de er supergode gode begge to. Begge er skrevet at forfattere, der ligesom Claus, har fingrene dybt i mulden

  SvarSlet
 30. God idé Claus!

  :-) Lisbeth K

  SvarSlet
 31. Det lyder fantastisk - lige hvad jeg mangler for at få trådene samlet i haven ... den vil jeg virkelig se frem til med glæde.

  NB: Tasha Tuddors have - fantastisk, skøn og inspirende bog.

  SvarSlet