Hårdføre hornvioler

Det er ikke mere end nogle få år siden, jeg blev opmærksom på, at der findes hornvioler, som er hårdføre og kommer igen år efter og tilmed bliver større og større. Det var helt nyt for mig.

 

20120515_114939

 

De hornvioler, vi sår fra frø og bruger til udplantning, er så forædlede, at de dør efter blomstring. Men ofte sikre de deres overlevelse med at kaste frø, så der næste år kommer nye planter.

 

20120515_114843

 

De hårdføre hornvioler jeg viser her, har jeg i krukker, og med deres toner – blåviolet og gul – indgår de i et arrangement med netop disse farver.

 

20120515_114918

 

Når de er ovre deres første overdådige blomstring, klipper jeg dem halvt ned. Så kommer de med et nyt flor.

 

Navnene er – set fra oven: ‘Rebecca’, ‘Etain’ ‘Corn Zoe’.

8 kommentarer:

 1. Hold da op kom lige ind for at kigge til alle billederne i afstemningen og så bliver jeg mødt af disse skønne små hornvioler i dejlige farver, jeg blev blæst helt omkuld og rigtig glad af dine flotte billeder :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Nejj hvor er de søde. Kønne sarte farver. Tak for tippet med klipningen. På den måde får man dobbelt fornøjelse af Violerne.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 3. Delikate farver Claus, dem kan jeg godt lide :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Jeg har gode erfaringer med hornvioler. I stedet for at klippe dem ned, kan man også bare lade dem blomstre hele sommeren igennem, men så bliver de lidt pjuskede at se på i august.
  En dejlig blomst, og disse farver er bestemt lækre :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Hvor er de delikate. Jeg plejer at gå og nippe alle de visne af, så er der fuldt flor hele tiden. Tak for tippet, det er da klart nemmere at klippe hornviolerne ned én gang. Her sår de også sig selv og får lov at stå, hvor de vælger at bruge deres enorme kræfter (ofte mellem sten og fliser).

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 6. Lige sådan 2 har jeg ledt efter! Gult og violet - har en svaghed for disse kombineret rigtigt. Har ellers lige fyldt op med sart gule, creme og hvide (sorbetfarver siger lennart - tror han savner ismaskinens snurren).

  SvarSlet
 7. Så fantastiskt fina!Vill haaaaaaa!

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke!! Kan nogle af disse fås i Bilka, eller hvor køber man dem henne?

  SvarSlet