Her er ingen blødsødenhed

Når det gælder farvesammensætninger, er jeg en ’hård’ mand! Hvis noget viser sig at få en forkert farve, som ikke passer ind i sammenhængen, bliver det klippet ned eller må lade livet.

 

20120517_102336

 

Sådan var det med de viste tulipaner – tre hundrede i alt. De blev rykket op og lagt i skammekrogen.

 

20120517_102327

 

De var bestilt for at være ’Maytime, som ville passe perfekt ind i bedet foran søjlepavillonen. Men, men ... Op med dem og over i nogle store vaser.

22 kommentarer:

 1. 300 ... det er da lige til at tude over.

  SvarSlet
 2. Nu er du jo en mand der er kendt for at plante tæt. Hvordan i alverden kunne du komme rundt mellem stauder og løgvækster, uden at ødelægge noget??
  Men jeg forstår dig nu godt, hvis det ikke passer ind. Så må det væk!
  K.Gro

  SvarSlet
 3. hvilke farver/strukturer var de sat sammen med?? det havde da været rart at se, hvor de stod for at få sammenhængen ...
  for mig at se har de da netop en smuk fræk farvekombination, jeg ville være helt vild med i min have :D

  SvarSlet
 4. hov - glemte noget:

  hvilke farver/strukturer var de sat sammen med?? det havde da været rart at se, hvor de stod for at få sammenhængen ...
  for mig at se har de da netop en smuk fræk farvekombination, jeg ville være helt vild med i min have :D

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 5. Det bliver da buketter der er en kongelig værdig!
  Flot, flot..
  Mathias

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  sikke en masse vi Dalbydisciple har at se frem til. Det bliver pragtfuldt med en kommende bog om flower-matchmaking. Dine plantesammensætninger er jo rene havemirakler.

  Det bliver også fantastisk at få lov at komme med dig på endnu en tur til good ol` England. At have vores helt egen udsendte blomster-reporter, er jo den vildeste luksus. Du skal vide, at din store indsats for at forkæle os og vores grådige øjne, bliver værdsat meget meget højt, kæreste Claus.

  Synet af din tulipan massakre får mig til at tænke på et andet farve-uheldigt medlem af Dalbyens Havetosseforening. Ham, der smuglede smukke lilla amerikanske tulipaner hjem til lille Dannevang, og som fik meget meget ondt i øjnene, da de viste sig, at være signalgule og røde. Han er ikke kommet sig over den traumatiske oplevelse endnu. MEN idag har han fødselsdag, så skal vi ikke alle hylde ham og sende ham en stor buket imaginære haveblomster, fra dybet af vore hjerter, for han har, - om nogen, fortjent det. Han er så hjertegribende sød, varm og positiv, at alle vi, der læser hans dejlige blog-kommentarer, ikke kan undgå at blive smittede af hans vidunderlige livsglæde.

  MR JETLAG....Captain to crew, we love you. ET STORT OG HJERTELIGT TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, KÆRESTE PAW <3 <3 <3 <3 Håber du bliver forkælet og begavet efter alle kunstens regler, for det har du virkelig fortjent, Paw:o)

  Kærlige hilsner til alle derude og et stort fødselsdagsknus til dig, Paw.

  SvarSlet
 7. Sådan, væk med dem - det kan jeg lide :-)

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Efter at jeg har læst flere blog indlægs rundt omkring om mislykkedes tulipaner, tænkte jeg på dine "tulipanmalerier" i dine bede.
  Har selv hevet op måske 30 tulipaner, som havde en forkert kød farve.
  Hvor ærgeligt. Men heldigvis, kan man gøre noget ved det.
  "Dine" tulipaner kunne jeg godt have overtaget:)

  SvarSlet
 9. Kære Paw.

  Hip, hip, HURRA!
  Paw har fødselsda'
  Dansker eller svensker -
  du er én af de men'sker
  man bare må knuselske!
  Du er én af de rebelske,
  som vil gifte sig med TANTEN -
  og jeg håber så minsandten,
  jeg kommer med til festen
  sammen med Claus og John og præsten.
  De kærligste hilsner med ønsket om, at du må få en supergod fødselsdag.
  Også hilsen til alle I andre!

  SvarSlet
 10. Lurer på hva som gikk galt? Hvilken farge det skulle det ha vært? Det viser seg jo ofte at bilder på nett og på pakningene ikke helt stemmer med virkeligheten. Det blir noen flotte buketter og kanskje de vil passe i et annet bed?
  Årets "feilfargetulipaner" her hos meg viste seg å være eggeplommegule - nesten orange, ikke blekgule som avbildet på pakken. Men heldigvis, det dreiet seg bare om 10 stk.

  SvarSlet
 11. Hvem der dog bare HAVDE 300 tulipaner i haven..... De få jeg har, som altid har været her i haven, dem kan jeg næsten ikke nænne at hive op, om de passer ind eller ej..... Endnu da :D For jeg har store planer med min have og er godt på vej.... Jeg bliver helt glad i låget over din fine have og de fine ord du giver med på vejen i Bilka, når du udvælger planter! For mange af dem har jeg jo i min have! Men det er et stor arbejde at flytte rundt på planter, så de passer ind i farverne. Men du inspirerer mig! Tak for en brugbar Blog fra dig!
  Rikke Rohdehoved :)

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Her må jeg altså stå af. En enkelt blomst der er i vejen eller et bed man vil lave om til næste år, det forstår jeg. Jeg støtter konceptet om at flytte planterne så de passer sammen og hele tiden søge at forbedre og optimere.
  Men ikke 300 tulipaner:-(
  Der går jo kun få uger, så er de visnet af sig selv.

  Det er lige lovlig meget "brug og smid væk" kultur for mig!

  Ærgerligt at du ikke lod dem stå for eksperimentets skyld, og se om ikke de alligevel kunne vise dig noget og måske inspirere i en retning du ikke havde drømt om.
  Og hvis ikke, ja så er der jo en ny sæson igen, hvor du kan tage revanche.

  Nu virker det som et frygteligt spild, og det gør mig trist.

  Tulipan-hilsener fra Lisbeth K.

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Ærgerligt når farverne ikke passer i det bed hvor de er sat, meen jeg syntes nu det er lidt hårdt og brutalt bare at rive dem op på den måde, det er trods alt en kort periode de står. Men med andre ord er det jo det "du" står for og som vi havetosser kan li'
  Stor forståelse for det.
  Jeg glæder mig til endnu en rapport fra det himmelske havemega i england, god tur.

  Kære Paw

  Du ønskes et stort tillykke med fødselsdagen og håber du får en rigtig god dag.
  Altid fornøjeligt læsning, når du er landet og har tid til at skrive her på bloggen.

  Knus herfra det midtfynske hvor roen er forstyrret af brandbiler der kører i pendulfart med ekstra vand til en gårdbrand i nabolaget, Pia

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  En kunstmaler ville også "rette fejlen", hvis ikke maleriet blev, som han ville have det. Her er ingen forskel. Jeg har selv revet tulipaner op for en uges tid siden (dog i særdeles mindre målestok), som ikke blev som forventet. Farven ødelagde det indtryk, jeg ville have, så væk med dem. Jeg var helt lettet bagefter :0)

  Jeg glæder mig usigeligt til at høre dig give den som Ulla. Det er en velfortjent ære at blive udvalgt til at kommentere fra Chelsea, og ganske vidunderligt at de valgte dig.

  Inga er jo en helt poet og fik mig til at smile ..... meget. Et STORT tillykke til Paw.

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Vi er jo alle mere eller mindre racistiske med fejlfarver i vore bede. Jeg fik også, i Bilka, købt forkert farvede tulipaner. De skulle være blålilla, men hovederne var røde, det duer slet ikke i dette bed.
  Jeg husker min far altid satte en pind ved ved de gule tulipaner. Han påstod, at nogle tulipaner blev blev gule i deres alderdom. Han kunne ikke fordrage gule blomster, så jeg kan næppe heller tro, han har købt tulipaner i denne farve.
  Heldigvis var mit fejlkøb ikke i størrelsesorden som dig Claus, men alligevel ærgelig, når man har glædet sig til at se helheden i bedet - ikk?
  Kærlige forårshilsener fra Bibi

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  Jeg kan kun sige at mine piger ville elske at få lov til at plukke 300 tulipaner. Dog ville stilkene nok ikke komme helt med som på billedet.
  Jeg har ingen problemer med tulipaner i fejlfarver, mine tulipaner ligger i krukker og kan flyttes. Dog har en 8-10 stykker lagt sig under mine brombærbuske. De kommer nok fra en gammel krukke fuld jord. Skønt med en overraskelse der.

  Hilsen Rikke.

  SvarSlet
 17. Håber du tager godt og grundigt fat i leverandøren.

  SvarSlet
 18. Mine maytime har samme farve som dine. Har dog ikke hevet dem op, da de andre der skulle være lyserøde også er en forkert farve. Men de passer sammen. Så de kommer først op når de afblomstrer

  SvarSlet
 19. Sådan tror jeg aldrig jeg kunne gøre. På en eller anden led har jeg nok for stor respekt for planternes liv.

  I alle de haver jeg har arvet fra andre har der været planter jeg egentlig ikke brød mig om, men jeg har altid ladet dem leve i årevis og prøvet at blive venner med dem.

  Nogen gange er det sket, f.eks. blev jeg efterhånden ganske forelsket i et surkirsebætræ som jeg først var grundigt træt af og mit forhold til guldregn ændrede sig for altid da jeg havde en hel række af dem i en have. I den have jeg har nu er her rigtigt mange gulbrogede stedsegrønne som jeg faktisk ikke kan lide, men jeg kikker og kikker og måske er jeg pludselig glad for dem. Her er også andre linjer tegnet med meget møkerøde blomster, buske og træer. Jeg elsker det i efteråret men synes måske det er lidt mørkt nok her i foråret. Og sådan er der så meget. Skal en plante væk prøver jeg meget ofte at flytte dem til et andet sted hvor jeg synes de passer bedre.

  Nyd majdagene

  SvarSlet
 20. Ja, jeg får det altså også helt dårligt over sådan et spild. Jeg håber sørme de er blevet nydt i alle de vaser der nu har skullet til -eller er de nu alligevel bare røget på komposten?
  Tænk sig at have råd til for det første at kunne investere i så mange tulipanløg og dernæst bare kassere dem fordi farven ikke lige passer! Sikke et fråds.
  Jeg beholdt nu de fejlfarvede der var havnet i en af dine løgkasser fra Bilka, og har nu vænnet mig til farven, selv om de bestemt ikke var som forventet.
  Mvh Lise, Silkeborg

  SvarSlet