Jeg afskyr bar jord ...

... derfor sørger jeg for at få enhver plet dækket, og det er da også derfor, at vi hvert år producerer tusindvis af sommerblomster. Hvis der blot er det mindste hul, ’skruer’ jeg lige en plante ned.

 

20120430_093515

 

Lige nu glæder jeg mig over den svovlgule anemone, Anemone intermedia, der danner en smuk bund i det gule bed.

 

20120430_093458

 

Her er den en perfekt aktør, og jeg har lovet mig selv, at jeg i år skal have gravet en del af de små rodstumper op, så jeg kan få dem mange flere steder i haven. Åh, der er meget, som skal gøres!!!

9 kommentarer:

 1. Nej, bar jord kan vi ikke have Claus. Jeg er misundelig over dine fine lysegule anemoner. Selv har jeg kun de hvide fra skoven. Lysegult i min have er bare blevet en succes i min have. Lige nu blomstrer mine nyserod (stadigvæk), spring green, lysegule og grønne primulaer samt en nyerhvervet dobbelt gulgrøn petunia i krukke og meget andet. Det er så fint.

  Dejligt at se dig på TV igen. Tidspunktet er ok for mig, man bliver jo så inspireret.

  Jeg har været hos Toftegård og købt en masse spændende og anderledes krydderurter, som jeg bruger sammen med mine stauder. Jeg skulle selvfølgelig hilse dig mange gange fra Lene.

  Og nu vil jeg køre en tur til Aldershvile Planteskole i Bagsværd for at finde en hvid klinte og en hvid sibirisk iris, for hvidt må der heller ikke mangle i min have.

  Ha' en rigtig god dag.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 2. Dejlig kombination Claus.
  Rigtig god Bededagsweekend til dig og alle andre, Lisbeth K :-)

  SvarSlet
 3. Jeg giver dig helt ret. Hvad skal man have bar jord til? Det giver kun problemer og så er der en masse dejlige planter der ikke bliver dyrket.

  SvarSlet
 4. Det ser godt nok forårs dejligt og lækkert ud det bed - De anemoner er altså så søde og fine, hmm kunne være jeg også skulle have nogle i mit skovbed Tak for inspiration Claus.

  Ja jeg ved at der er mange der ikke kan ide de orange og gule farver - men de har i rigtig mange år været mine favoritter ikke bare i blomster men mange andre steder i mit hus og i min påklædning :)

  SvarSlet
 5. Fantastik indlæg om bunddække.
  Jeg går og døjer med bar jord (endnu), fordi jeg har plantet mange roser i et stort bed,sidste år, men har ikke besluttet mig for bunddække.... Roserne står sammen med pæoner, akelejer, digitalis..men om jeg tør hele bedet blive dækket m. Fragaria vesca? Geranium?...Uha..den er svær. Her tænker jeg på om det bliver vanskeligt at gøde og jordforbedre om roserne.. Claus, vil du skrive et indlæg om det snart, please?...

  SvarSlet
 6. Nej det har du ret i! Bar jord er en skandale! Her gør jeg en dyd ud af omstændighederne, som ér, at vi har grunden og græsplænen fyldt med Vorterod, der står nok så smukt og dækker al bund der overhovedet er, med sine blanke små blade og smørgule blomster. Blot er de ikke så smuk en kontrast til hvide og lyserøde tulipaner . . .

  SvarSlet
 7. Dét gør jeg også!

  Og jeg ville sådan ønske, at min kære mand gjorde det samme, så vi kunne få plantet noget bunddække...!

  Sidegevinst: Vi ville slippe for at luge ukrudt hele sommeren (formoder jeg?)!

  Må vist lige vise ham dit blogindlæg her...!

  Nyd forårsdagen... og de varme hveder i aften! :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 8. Kunne vi venligst få den fine anemone til Bilka?!!
  Rigtig god bede-dags-ferie

  SvarSlet
 9. SUK Claus Rigtig rigtig Smukt!!
  Jeg gider heller ikke bar jord og jeg håber at det vil gro til efter hånden! Det er så svært at regne ud hvor tæt man kan tillade sig at plante for starten af.
  K.Gro

  SvarSlet