Noget af en skuffelse

Jeg bliver nødt til at sige det; Sissinghurst, som jeg besøgte i går, var en stor skuffelse. Derfor ingen video derfra. Rummene og designet er stadig i verdensklasse, men der er så stor mangel på planter og så megen bar jord, at det skriger til himmelen. Det er simpelthen for dårligt.

 

De sidste par gange, jeg har været der, har jeg prøvet at kigge på haven med de positive briller, men det kan jeg altså ikke mere. Tror ikke, at jeg kommer tilbage. Nu vil jeg hellere huske haven, som den var, dengang Anne og jeg besøgte den for første gang for små femten år siden. En i den grad fantastisk oplevelse.

 

 

Til gengæld er det en stor, stor glæde at besøge Great Dixter, som under kyndig ledelse af head gardener Fergus Garret er smukkere og vildere end nogensinde før. Se blot videoen her.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Holder lige en lille pause i ´have-nusningen´ i dette vanvittigt gode vejr.
  Om vi vil det eller ej, skuffelser af enhver art sætter sig dybt i os. Endnu dybere hvis der er en sammenligning, med dét der var engang. At du så fandt stor glæde og fornøjelse i Great Dixter, er jo så som balsam for sjælen. Et dejligt gensyn her på bloggen, sikke en overvældende herlig frodighed, og en perfekt camera-føring fra din side, tilligemed.
  Bliver lidt misundelig på de smukke Erysimum ... mine er endnu kun ca 20 cm høje. Men de blomstrer vel engang ;0)
  Rigtig god dag i det Engelske.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Tusind tak for turen rundt i Great Dixter, hvor alt ser grønt og frodigt ud.
  Det er ærgerligt hvis Sissinghurst, er ved at gå i forfald, da det jo ellers er meget omtalt mange steder og er en stor turistattraktion for det store haveland.
  God dag til jer som er derover.

  Knus herfra det lidt lummervarme midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Jeg har besøgt Sissinghurst juli 2006 og 2011 i juni måned. Det har begge gange været en meget stor og overvældende oplevelse. Meget velplejet, fine og rigtig mange smukke planter. Strukturen i haven er uovertruffen. For mig har Sissinghurst været den største oplevelse blandt mange haver i Sydengland.Great Dixter er, som du også oplevede, en fantastisk have, den er lidt mere vild. Sunken Garden er helt vidunderlig.
  Men snyd jer ikke for at besøge Sissinghurst, den er vidunderlig.
  Sommerhilsner Ingrid

  SvarSlet
 4. Perfekt kamera føring!!! Tak for invitationen, glæder mig til engang at se haven live.

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  tusind trillioner tak for dette fuldstændigt overvældende smukke syn.

  "In nature nothing is perfect, and everything is perfect" (-Alice Walker-)

  Styret blomster-anarki, når det er allersmukkest. Det kræver god planlægning, at få al denne frodighed til at se så naturlig skødesløs og tilfældig ud, - og det er slet ikke nogen nem havedisciplin. Det er en hårfin balancegang.

  Det er da et under, at man på den måde kan forene vildskab og elegance. I love it! Skærmplanterne er som altid, de helt store stemningsgivere. Jeg begærer både den skønne lundgylden og den lækre pyrenæiske baldrian dybt. Har drømt om, at få sat min klamme havehånd på disse skærmplanter i årevis. De er pragtfulde. Så er der nogen derude, der trænger til, at få tyndet ud i jeres bestand af ovennævnte, så er konen med tiggerstaven her, mere end villig til at "hjælpe jer af" med et par stykker:o)

  Det er lidt vildt at se, at vi rent blomstringsmæssigt er lige så langt fremme her som i Sydengland.

  Claus, du skal ha` ros for din kameraførig. Den var super! Tusind tak for en fantastisk inspirerende video. Nu er jeg topmotiveret og nyopladet i havebatterierne. Det er nemlig Store Udplantningsdag igen idag.

  Nyd alt det smukke derovre, Claus.
  Ønsker alle en dejlig dag under den livgivende majsol. Jeg holder et kærligt og vågent øje med alle I andre havebloggere, men har ikke tid til at lægge kommentarer her i den travleste havemåned. Derfor sender jeg jer et knus her på Claus` blog, som jeg ved, at I alle besøger.

  De kærligste hilsner og tanker fra en Great Dixter-fan

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Jeg napper lige en skøn "Dalby-pause" fra arbejdet. Aaahh den der var på haverejse.

  Jeg har ikke været på haverejse til England (endnu), men det er godt at få nogle fif og smagsprøver, så ikke man kommer til at spilde tid på det lidet skønne når ..... :-)

  Great Dixter ser vidunderlig ud. Jeg er til det lidt vilde. Du siger på videoen, at man ikke kan få for mange akelejer, men jeg må sige, at det vist er en sandhed med modifikationer. Jeg elsker akelejer, forglemmigej og digitalis, men har 9999999 i min lille have, selvom jeg har luget mange væk. Det betyder jo, at det vilde i min have desværre ikke er så styret for tiden :0) Hvordan katten skal man nå det hele på dene årstid? Pyt for skønt er det jo, selvom jeg adskillige steder i haven har overskredet, hvad jeg kalder "Dalby-tætheden" :0) Saksen må frem.

  Heller ikke jeg får blogget for tiden. So little time and so much to do :-)

  SvarSlet
 7. 1000 tak for en dejlig tur gennem Great Dixter.
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg.

  SvarSlet
 8. Takk for kikken på Great Dixter Garden! Jeg visste ikke at den var så vakker på denne tiden. Jeg håper å dra dit i august. Sissinghurst var også en liten skuffelse for meg siste år. Nesten tomme avdelinger i den hvite hagen.

  SvarSlet
 9. Flot og frodigt. Sikke en lækkerbidsken. Dejlige billeder du giver af hele stemningen. Det var som om Anne var med dig og snakkede lidt i munden på dig - jeg kkunne høre hendes begejstring blande sig med din. Og kameraføringen er super dennegang:)

  Som de andre antyder, er vejret og haven for god til at sidde meget ved computeren, men det bliver helt sikkert til en daglig tur på din blog - og jeg nyder den, inspireres og bliver så dejlig kreativ af den. TAK for dine mange indlæg og videoer!

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 10. Hej Claus!

  Jeg syntes nok det var dig jeg så i Dixters lille planteskole.

  Jeg bor og arbejder for tiden på Dixter som et led i min uddannelse til gartner (det er en del af min restpraktik).
  Jeg har allerede været her en måned, og skal først hjem i slutningen af oktober.

  Fergus kom hen til mig tidligere idag for at fortælle om dit besøg og videregive dit visitkort - det forbavsede ham vist lidt at jeg på forhånd vidste hvem han refererede til.

  Din video gav et fint lille indblik i "The High Garden" - men det var nu synd du ikke medtog "the long border" :)

  Alle der har lyst burde virkelig tage til Dixter - ikke mindst for at opleve nogle fantastiske gunnera'er, en mosaik af sukkulenter vi er ved at plante ved den runde trappe og som nævnt "The Long border" - det ville heller ikke være så ringe at holde det danske ved lige! :)

  SvarSlet
 11. Fantastisk kameraføring, Claus! Det er ikke meget jeg er indenfor i øjeblikket, gudskelov for Lennarts Iphone så jeg kan følge med :)
  Suger inspiration til mig fra dine dejlige videoer - er dybt misundelig over al den skønhed du bevæger dig rundt i - det er så utrolig smukt!
  Tusinde mange TAK for alle de utrolige videoer!
  Nyd det :)

  SvarSlet
 12. Hvor er det bare et fint sted, Great Dixter.
  Jeg har svært ved at tro at Sissinghurst skulle være i forfald - og udtaler mig her om et sted jeg ikke har besøgt, men kun hørt om. Jeg vil ikke snyde mig selv for den oplevelse.
  Er helt enig i at akelejer og forglemmigejer ikke kan overdrives. Skønt at se dem i rigelige mængder, for min skyld måtte der gerne være endnu flere ...

  Tusind tak for videoen,
  kh. Lisbeth K :-)

  SvarSlet