Påskeklokkerne længe leve

Der findes næppe den blomst i haven, der holder sig attraktiv længere tid end påskeklokke, Helleborus orientalis.

 

20120515_113128

 

De springer ud her først i marts og holder til begyndelsen af juni, hvor de åbner deres frøkapsler og takker af for i år.

 

Lige nu er de højgravide og også i dette stadie utroligt smukke.

10 kommentarer:

 1. Ja, de er bare noget af det skønneste. Og spændende er det altid at se hvordan de små frøplanter udvikler sig - for dem er der mange af hvis den gravide mave får lov at tømme sit indhold. :-)

  SvarSlet
 2. Ja de er skønne og jeg holder også meget af dem - lige som dig har jog både mørke og lyse af slagsen og glæder mig hvert år når de springer ud som noget af det første i haven.

  SvarSlet
 3. Ja jeg er så glad for, at du introducerede mig til Spiren for et par år siden, for jeg er SÅ glad for mine Helelborus'er! De er meget hårdføre i alle henseender!

  SvarSlet
 4. De er helt fantastiske og det er utroligt at de holder så længe, der er al mulig grund til at fylde haven med dem:)

  SvarSlet
 5. Så vacker!! Den skulle jag vilja ha!!

  SvarSlet
 6. Jeg elsker også mine højt. De er fantastiske når de trodser kulde og blæst i det tidlige forår, og de er fantastiske sammen med tulipanerne lige nu.
  Inspireret af dig købte jeg mine første fra Spiren i efteråret 2009, og de er alle ved at fylde godt med masser af blomster.
  Nogle gange kan jeg møde en, der er så smuk, at jeg bare må eje den, selv om jeg egentlig slet ikke har plads til flere.
  Mange hilsner Lotte

  SvarSlet
 7. Påskeklokker kan man slet ikke få for mange af. De er en ægte fornøjelse hele året rundt.

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Jeg ved jo, at du holder meget af den mørke påskeklokke. Du beundrede min nyindkøbte, da vi sludrede sammen i Bilka, Hundige. Den står så smukt, så jeg skal have nogle flere.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Jo, jeg har også tabt mit hjerte til disse dejlige blomster. Har plantet hele 30 stk. Vi har gennem vinteren ryddet et budskads - og her er de plantet. Men ak og ve - da der kom lys og sol til denne "skovbund" myldrede det op med en urskov af et tæppe af skvalderkål, så nu går jeg og forsøger at finde dem i mylderet. Nok en håbløs opgave. Jeg frygter lidt for, at de går ud - bliver kvalt. Sikkert også de 45 silkepæoner, jeg plantede sammesteds. Øv, øv. Jeg har vinket farvel til alle de havedrømme, din dejlige blok med alle disse skønne blomsterbilleder har affødt. Jeg er blevet overhalet af realiteterne i min egen have. Så nu nyder jeg din blok - og rydder lidt ukrudt i min egen, når jeg trænger til lidt motion.

  God Kr. Himmelfartsdag - her regner det og er stadig koldt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Hvad er din erfaring med, at så juleriers fra frø. Samlede frø sidste år og overvejede, at gøre det igen i år.
  Glædelig Solskinsfredag
  Fritze

  SvarSlet