Dårende dejlige drivhuse

Her i sommer er det fotografering af drivhuse, der står på programmet, og de første dage af juli er jeg i Norge. Derefter i Sverige længere hen på måneden.

 

yyy 112 yyy 070

 

yyy 078

 

 

Men her i Holland og Belgien er jeg også stødt på de fineste eksempler. Blandt andet huset, som jeg viser her. Der er seks meter til kip og tyve kvadratmeter i grundareal.

 

yyy 132

 

Det gamle gårdbygning er fra 1860, og jeg synes, at det er lykkes overmåde godt med den forholdsvis moderne bygning. Og det er et fantastisk lys, den giver inde bag de tykke mure.

 

yyy 052 yyy 115
yyy 034 yyy 046
yyy 135 yyy 059

 

Jeg håber og tror på, at min nye ’værk’ om drivhuse (jeg har fundet så mange, at der bliver to bind), vil kunne inspirere mange til egne projekter.

 

yyy 036

 

Dette kunne være en idé til efterfølgelse.

14 kommentarer:

 1. Det ser dejligt ud - glæder mig til udgivelsen, men håber virkelig jeg kan styre mig denne gang! Din sidste drivhusbog kostede mig et 19 m2 dejligt drivhus i racing green med tilbygget terrasse og pergola. Men det er alle pengene værd hver eneste dag :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Det er en dagligt tilbagevendende glæde at studere alle dine fine drivhusbilleder- og en opmuntring med masser af inspiration. Pga svigtende helbred bliver jeg nemlig nu nødt til at opgive det meste af min udendørshavedyrkning. Stille og roligt giver jeg den tilbage til naturen og koncentrerer mig des mere om mit orangeri, som vel hen ad vejen snarere bliver til en vinterhave - også fordi jeg heller ikke længere kan tåle den lange tur over Atlanten til min datters sobtropiske have. Derfor har jeg denne sidste gang taget en del stiklinger derfra, idet jeg håber, at i det mindste nogle af dem vil formere sig her hos mig. Ellers er der jo firmaer i England , som excellerer i (sub)tropiske planter.
  Det bliver nok en kostbar bog, du barsler med til efteråret, men nu skal jeg jo så ikke ha' så mange nye planter til haven i sommer. Under alle omstændigheder glæder jeg mig helt vildt til den bog. Armchair gardening får sikkert en helt ny dimension til vinter.
  Happy Nurseries
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Hei Claus
  Det er noen fantastiske bilder du har vist oss de siste dagene. Jeg kjenner stor glede over å få være med å dele det du opplever og ser på dine turer. I tillegg til at det gir meg mange gode ideér så gjør det godt bare å få lov å nyte alt dette enestående. Innimellom kjenner jeg meg rik fordi disse flotte menneskene deler sin hage med deg, som igjen deler videre. Dette regner jeg med at de vet om, selvfølgelig. Tenk så mye rikere vi alle blir ved å dele med hverandre.

  Beklager at jeg er lite aktiv for tiden med kommentarer, men jeg maler huset og bruker hver ledig time på dette. Kommer sterkere tilbake senere:)

  Tusen takk Claus.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 4. Et rigtig spændende drivhus! :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 5. Hej Claus,
  En drivhusdrømme 2 vil jeg glæde mig til. Til den tid skulle mit eget hus være indviet, og inspirationen kunne der måske være at hente i forhold til anlægningen af haven i området omkring huset. Et fint eksemplar på billederne.

  SvarSlet
 6. Wauw og atter wauw.. Jeg ville give min højre arm for sådan et sted! :)
  Ser frem til endnu et værk fra din hånd!


  Venlige hilsner

  SvarSlet
 7. Fantastisk!!!!! Det ber akkurat sånn et drømme-drivhus skal være! Min beste hagebok til nå er Drivhusdrømme, og blir det en oppfølger til den så..............:-)
  Ta med mange bilder fra dette drivhuset da!
  Hilsen Bjørg - som har et lite drivhus, men store drivhusdrømmer!

  SvarSlet
 8. Det bliver spændende at se de bøger - et drivhus integreret med huset ønsker jeg mig og vel og mærke ikke de 4m2 som jeg allerede har.

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Et så anderledes sted må have været vanskeligt at fotografere, men det er lykkedes for dig, for billederne fra de forskellige vinkler giver et fint indtryk af et særdeles unikt sted med mystiske dimensioner.

  SvarSlet
 10. Arh, der kunne man nok holde ud at opholde sig......

  SvarSlet
 11. Hvor ser det fantastisk ud, du tager helt pusten fra mig med de billeder. Glæder mig til bøgerne, den gamle er også helt slidt op ;-)
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 12. super flot integreret ...

  SvarSlet
 13. Norgesturné høres spennende ut. Vi får se om du kommer så langt som til Trondheim:-).

  Etter at vi gjesteblogget om vårt lille drivhus på hageblogger.no var en av kommentarene at vi måtte sende deg bilder:-).

  Gleder oss til å se bøkene som kommer.

  SvarSlet
 14. Velkommen til Norge:) Håper du får en kjempehyggelig tur:)

  SvarSlet