De skønne akelejer

Blomster, som jeg gerne roser til skyerne, er akelejerne. Særligt holder jeg af de langsporede.

 

claus20120527_210205 claus20120527_210212

 

Det skyldes dels, at de er så fine og iøjnefaldende og dels, at de blomstrer meget længere end de gængse typer.

 

claus20120527_205829

 

Jeg har flere gange vist den gule sort, men her er det den pyjamasblå, som er særlig fin sammen med natviol.

11 kommentarer:

 1. Akeleier er fantastiske! Som små kunstverk er de i sine ulike farger og former. Disse blå var nydelige!

  SvarSlet
 2. Lige præcist denne blomstrer også i min have netop nu... Smuk er den.. :)

  SvarSlet
 3. Jeg var ikke klar over at der var forskel på hvor lang tid de blomstre.
  Det vil jeg da skrive mig bag øret ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 4. akelejer er noget af det smukkeste! Og jeg er så glad fordi iår kom min "william Guiness" i blomst. Det er blevet lidt af en hobby for mig, at købe akelejefrø fra impecta.se og bruge de 2 år det tager at skabe dem. Desværre lykkedes det ikke med dette års projekt "chocolate soldier". Jeg kunne simpelthen ikke få den til at spire

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Akelejer er altid velkomne i min have. Synes de burde stå i alle haver da de er så kønne. Og så er de villige til at selvså, ...
  I revner og sprækker og hvor man ellers synes det ville være umuligt at gro. Dét er da både charmerende og fascinerende. Har et par enkelte ´tower´, men holder mest af de langsporede. De er, som Nora så smukt udtrykker det, netop som små kunstværker ...
  God dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 6. Tænker altid på den som raffinerede små wiener balkjoler med underskørt.
  Smuk smuk staude som alle burde ha i deres have. Har kastet mig ud i at lave dem i sukker - meget sart skal jeg sige! Det er ikke meget jeg får blogget herinde for bryllupsplanlægningen tar en stor del af min sparsomme tid. Men jeg følger med hver dag selvom jeg ikke får skrevet - man er vel afhængig af Dalbyske Dejligheder!

  SvarSlet
 7. Jeg er også helt vild med akelejer - har fået en frem med flere lag - kan ikke huske hvad den hedder men den er så flot med flere lag oven på hinanden så det ligner blonder der ligger lag på lag... i en virkelig flot lilla og lyse farver - den er ikke så stor men den gør sig bemærket..

  SvarSlet
 8. Er der nogen som ved hvordan man tager frø fra akalejer?
  vh. Pia

  SvarSlet
 9. Er der nogen som ved hvordan man tager frø fra akalejer?
  vh. Pia

  SvarSlet
 10. Akeleier er yndige planter! Jeg har en liten favoritt som jeg tror gikk ut i vinter, jeg finner den iallefall ikke igjen i alt flyttekaoset (alle stauder er flyttet på grunn av omlegging av hagen). Den har variegert bladverk i gult og grønt. Fant aldri ut av hva den het, fikk den som mysteriefrø fra en hagevenn. Kanskje du kjenner navnet på noen akeleier med variegert bladverk? Jeg ville blitt meget glad for tips :)

  Det beste med akeleier er vel igrunnen deres evne til å så seg og lage nye spennende sorter, morro når hagen vil være med og bestemme hvordan den skal se ut.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  Super smukke billeder - tak for dette lille "kick". Jeg MÅ altså have akelejer i haven. Det er mange år siden, jeg sidst har haft dem - og jeg synes, de forsvinder af sigselv med tiden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet