Den f.......... storm

Jeg er faktisk meget nem, hvad vejret angår. Sol og regn er lige fint for mig, men jeg HADER storm og blæst. Det hele bliver rusket, og noget knækker. Heldigvis er det ikke så slemt her, som det nok er andre steder.

 

Nu må det altså gerne stoppe. Lad mig lige høre, hvordan det står til ude i landet.

 

20120624_093849

 

Jeg skynder mig ud i drivhuset og lukker døren. Der kan jeg være i fred!

26 kommentarer:

 1. Hos mig er det gået mest ud over pæonerne, men det er nok regnen, der er skurken her. Et par af digitalis'erne ligger også hen af jorden, men ellers er jeg vist sluppet billigt. "Desværre" har jeg en nabo (landejendom) med meget høje træer, men når det blæser giver det jo også en del læ. Man kan åbenbart ikke få både sol hele døgnet og læ!

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Sad i går aftes og overvejede om ikke jeg skulle lægge arbejdet lidt til side og lave et indlæg om det f------- vejr, for jeg tog mig selv i at blive godt gal i skralden over vejret, da regnen SLOG på mine ruder og lavede mine ovenlysvinduer om til gammeldags ostevinduer, samtidigt med at det blæste gevaldigt. Jeg spejdede nervøst ned mod haven, hvor det hele lige stod og næsten skulle være på sit højeste. Men. Det kan jo ikke nytte at miste humøret på grund af vejret.

  Jeg vil dog lige pippe, at jeg er SÅ glad for, at jeg investerede i nogle 3-benede Dalby-stativer i Bilka. Flere af mine roser og pæoner ville have haft det MEGET værre uden dem, selvom de afgjort har taget skade af vejret! Jeg må også give de kraftige klatrestativer et godt ord med på vejen, for de har ikke rokket sig i blæsevejret!

  SvarSlet
 3. også her... en pusten uden videre... desværre ;)

  SvarSlet
 4. Ja, den blæst bliver man helt "tossi" i hovedet af at have susende om ørerne. Takket være diverse støttepinde er intet væltet her i det midtjydske (x my fingers)...

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Jeg synger med på koret: Stop blæst og regn - send mere sol.
  Hos mig var det min skønne Iris Sibirica White Swirl der blev lagt ned - det er første gang jeg oplever det med Iris sib. - det er nok fordi den er pæn høj og står i bagkanten af et bed hvor vestenvinden kan fange den.
  Jeg savner at kunne krybe ind i mit drivhus i bæsevejr - det røg sig en tur i de tre vinterstorme.
  ...Men ellers går det rigtig godt her i Irishaven :o)
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 6. Eva Kjær Nielsen26. juni 2012 kl. 18.34

  Regn & blæst ... nu kan det kun blive bedre. ;-)

  Må lige rose din udsigt fra drivhuset, smukt og stemningsfuld.
  Der ville jeg også gerne sidde et par timer og reflektere over vejret osv. :-)

  SvarSlet
 7. Jamen det blæser da, og lidt har lagt sig ned, men er da umuligt at være negativ når så meget blomstrer og du laver det ene indlæg efter det andet med fantastiske billeder;-))

  SvarSlet
 8. Om ikke så mange uger kommer jeg nok til at bande over alle mirabellerne, som falder ned og smatter over det hele, men lige nu er jeg meget glad for mine høje m.hække ( træer på 5-6 m sine steder, og det er ikke løgn). Det betyder nemlig læ her i haven i det ultra flade sandland i det allerøstligste Odsherred. Det er faktisk kun de lodne løvefødder, som ligger ned, og de plejer at rejse sig igen.

  Pæonerne står fint med støtter, og så er jeg forbavset over at se, hvor strunk alle valmuerne holder sig helt på egen hånd. Der er rigtig mange CDer, og nogle af dem er nogle bette skravl, men de bøjer sig ikke. Nu skal jeg så bare have revet de fleste af planterne op, inden de spreder frø. Rundt omkrin i CDhavetstår desuden papaver ''Black Prince' af frø modtaget fra min søster i Norge, som købte sine frø for et par år siden i USA, kraftige planter, som også klarer sig selv på deres beskyttede plads indenfor 'murene'.
  Godt nok blæser det, Claus; men det er altå småting ift de tilstande, de kæmper med lige nu i Florida i USA. Pga hurricane Debbie er staten erklæret i undtagelsestilstand, så jeg er en smule bekymret for familien. De plejer imidlertid at komme godt igennem den slags, for deres hus er solidt bygget i 'gamle' dage (i 1950erne!) med et en kerne inde midt i huset, som kan lukkes af, og med carport uden for hoveddøren til at tage af for det værste.
  Det er imidlertid ikke the hurricane selv, som er det værste. Virkelig fare indtræffer bagefter, når nogle mennesker sætter sig i deres biler i ophobede vandmasser, og skidtet kortslutter.

  Lad os håbe det bedste for amerikanerne - og glæde os til de varmere temperaturer, som metereologerne har lovet os.

  God arbejdslyst i drivhuse, vinterhaver og orangerier
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Alle planter står endnu, i min lille have i Vanløse.
  "But don't ask about my hairdo"

  k

  SvarSlet
 10. Fjerbusken er regnet og blæst i stykker, min gamle rose fra min farmor boede i huset for 22 år siden ligger hen ad græsset og vores fuchsiaer er snart totalt blæst omkuld, og jo alle vores dejlige krukker med diverse sommerblomster, er også ved at gå i forfald, øv øv. Her i koihaven, sukker vi efter sommer og sol.
  Mvh Jesper
  Www.koihaven.dk

  SvarSlet
 11. Her "oppe i luften" i Hellerup har alt sideskilning - igen! Blæst og regn har været så kraftig de sidste par dage, at støttepinde lægger sig med blomsterne. Men ikke helt ned, tak Gud, og intet er knækket i denne omgang. Men det er tydeligt at intet bryder sig om al den regn og al den blæst - heller ikke jeg, jeg bliver vanvittig af vind!!
  Jeg er dog imponeret over hvor fint James (Galway)tager ruskeriet. Det er den eneste rose jeg har der er i fuldt udspring og han er bare så lækker at jeg bare må sidde på dørtrinnet (i relativ læ og tørvejr) og kigge henført på ham.

  Men for filan da - kan vi ikke snart få noget rigtig, sammenhængende sommer?

  vh
  Bettina

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  I Rødovre er det mest humøret, der er i knæ! Planterne - selv violfrøstjernerne står fint, de er ellers først bundet op i dag og er jo temmelig høje. Akelejerne (yellow queen) er dog lidt skæve, men de er så småt ved at afblomstre og skal klippes.
  Jeg må tilslutte mig Nette og rose din fantastiske udsigt fra væksthuset!
  I dag har jeg også været i drivhuset og nydt udsigten. Mine klokkeranker har sat knopper - juhuu...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 13. Her er vi mætte af både regn og blæst. De engelske roser som endeligt havde foldet sine kronblade ud står nu nøgne mens kronbladende ligger spredt ud over hele havens græsplæne....men så pynter de da der...

  Katteurt og Lodden løvefod ligger sammen med rosen Harlow Carr fladt ned og ser noget forpustede ud.

  Stille, tørt og lunt vejr, det er noget vi ønsker os :)

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Her i det sønderjydske,har det blæst en del.
  Her i haven gik det gik ud over min vortemælk og løvefoden.
  Dejligt at man kan gå ind i drivhuset og nyde sine planter og hygge sig med en kop citronmelisse the. Imens havebøgerne bliver flittig læst igennem :)
  Ha en dejlig aften.
  Hilsen Greta.

  SvarSlet
 15. Er helt enig i at blæsten er det værste!
  Mine kornblomster har lagt sig fladt ned, lige nu, som de skulle til at springe ud. Fine små knopper der akkurat lader deres farve komme til syne: de traditionelle blå, men også aubergine-sorte har jeg.

  Ikke nok med det. Digitalis hælder faretruende til siden, og jeg har måtte genrejse mine to store potter med ribsbuske (ja, du læste rigtigt!) - selv buskene bliver lagt ned! Det hjalp at sætte potterne hen til en hæk, men nu kan de ikke få så meget lys ... det ene er værre end det andet.

  Håber på rolig varme og sommer. SUK: tænk at sidde ude en sommeraften og nyde det i tusmørket. Hvem der bare kunne :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Jeg er fuldstændig enig. Har omdøbt vestjylland til blæstjylland. Synes simpelthen aldrig det har blæst så meget som i dette forår. Jeg er desværre ikke lige så heldig som dig, at jeg kan fortrække til drivhuset

  SvarSlet
 17. Kære Claus.

  Sidder og leder efter positive ting at sige om blæsten. Hovedet kører nok lidt langsomt, for kroppen har arbejdet fra morgen til aften. Og de sprøde grene på Sommerfuglebuskene, nogle af mine Cikorier og en enkelt gren på min mørke Hyld, 'Black Beauty', som har fulgt alle de uønskede planter idag op på traileren, gør det ikke nemmere. Men det kunne så også være værre ;) Og vinden har sørget for, at jeg ikke har fået det for varmt, mens jeg har knoklet. Og nu er den ved at tage af - nåede sågar at opleve det første aftagende, inden jeg smed det 4. par havehandsker i vaskemaskinen for idag.

  Skøn udsigt fra drivhuset dit!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 18. Jeg har været i skjul i det svenske nogle dage, efter vi endnu engang måtte sige farvel til en dejlig hund :'( Storm mærkede jeg ikke så meget af, men regn, masser af regn og så i lår fede stråler. ØV! Vel hjemme på dansk grund igen er der ikke ødelagt noget - ej heller drivhuset. Ruderne plejer ellers, at ryge bare ved tanken om storm.

  SvarSlet
 19. Kære Sweetpea,

  åh..... endelig et sted, hvor man kan komme af med sit brok over vejret. Skønt med sådan en brokkasse. Jeg vil også gerne have lov at pippe et lille ØV! Jeg plejer bestemt ikke at være sart med havevejret - og er i haven stort set hele året, dog med undtagelse af i snestorm.

  Men jeg synes aldrig, jeg har oplevet så megen blæst og storm på denne årstid før. Iaften er blæsten og kulden da helt ekstrem. Syrenprinsen og jeg var ude og hive IKKE-sterile, enkle dagpragtstjerner op her til aften og selvom jeg var iført tyk trøje, vinterfrakke, hue og halstørklæde, frøs jeg alligevel. Jeg vinkede fjoget til et par forknytte og forkomne cykelturister, der blæste forbi med et lille spidstelt bagpå.

  Tak fordi jeg måtte få luft:o) Det hjalp:o)Det er altid godt med sådan en lille støtteforening.

  Den dobbelte dagpragtstjerne er skøn at skue.

  Mange forblæste hilsner og grønne tanker til alle dansk sommervejrsramte

  SvarSlet
 20. Det var da den skønneste og mest harmoniske udsigt ud igennem drivhusets dør. Tak for kigget :-)

  SvarSlet
 21. Ja, Claus... Vi kan meget hurtigt blive enige om, at vi har fået vind nok for nu, og at det ville være så-ååå dejligt med en omgang sol og sommer. Men... mon ikke det dukker op på et tidspunkt. Vi har da lov at håbe! :-)

  Selv om der er meget åbent her hos os på landet i Tokkerup, så har vinden ikke ødelagt noget i denne omgang (utroligt men sandt) - og dét glæder vi os over!

  Fantastisk foto du viser her... fra dit drivhus. SMUK, SMUK OASE!

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 22. Kære Claus

  Det irriterende vejr med regn og rusk er godt nok ikke noget vi bryder os om. Koldt er det, det er da utrolig at man stadigvæk skal have huer, strømper og tykke frakker på her sidst i juni måned.
  Planterne i krukkerne mangler varme til rigtig at kunne udfolde sig, tilgengæld må jeg sige at roserne strutter af sundhed og kvittere med en masse knopper der stå på spring lige så hurtig solen viser sine stråler.
  Generelt står planterne stadigvæk op her, pæonerne hænger lidt selvom de har stativer at være i , men de er også blevet højere iår end de plejer.
  Skønt kik du viser os her fra væksthuset op langs huset, mundvandet har godt nok svært ved at blive der hvor det skal være.
  Håber at vinden vil lægge sig en smule idag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 23. Hej Claus,

  Jeg må også lige rose det flotte kig ud fra din drivhusdør - utrolig smukt!!
  Vi er også ved at være mættet med "efterårsvejret" - men der er ikke så meget, der har taget skade i haven. Skvalderkål er ret standhaftig!
  Lige p.t. nyder jeg hver morgen og aften på vej til og fra arbejde en dejlig afblomstret rapsmark, hvor det vrimler med små rød/orange valmuer. Et dejligt syn.
  Vi må alle be' guderne om godt vejr!
  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 24. Hej Claus.

  Ja men det er dog utroligt, som det hjælper på humøret at have så mange lidelsesfæller og helt forfriskende, at du for een gangs skyld er lidt negativ. Men i dag onsdag, vil jeg med fornyede kræfter rydde op i ødelæggelserne og så bliver det hele sikkert fint igen. Tak for dejlige videoer og skønne billeder fra din have.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 25. Kære claus.
  Det ser vel nok smukt ud med de blå blomster i alt det grønne og gule løv. Fantastisk! Det vil jeg lægge mig på sinde. Dejlig inspiration.
  Med en ´walled garden´, er skaderne knapt så udbredte, selvom vi bor ved Vestkysten. Lidt sker der jo desværre altid. Det kan være værre om efteråret, men dér er det heldigvis hverken blomster eller knopper dét går ud over.
  Livet går sin gang, det gør vejret også ...
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 26. Ja nu må det være slut! Løvefod, pæoner ligger hen ad jorden trods flotte stativer - ind kom de så jeg kan nyde dem i vaser i stedet. Der er ikke meget sommer over det - håber Juli bliver bedre.

  SvarSlet