Den mest blå af alle

Der findes ikke andre blomster, der er så blå som den afbildede. Det handler om Tibets blå valmue, Meconopsis betonicifolia. Den går for at være svær, men her gror den både glad og gerne.

 

20120615_125446

 

Den trives virkelig inde i halvskyggen ved skoven, og derfor har vi nu plantet en mængde nye planter hele vejen ned langs skovbrynet.

 

20120615_125430 20120615_125421

 

Ikke blot de blå, men også hvide og violette. De er allerede i god vækst, og jeg glæder mig til, at de blomster næste år.

 

20120615_125356 20120615_125321

 

En del steder kan man læse, at man det første år, planten danner knopper, skal knibe dem af. For ellers risikerer man, at planten dør. Det har jeg nu aldrig gjort, og her er beviset for, at de alligevel klarer sig.

9 kommentarer:

 1. Meconopsis er en af mine absolutte yndlingsblomster - jeg har et par, håber meget, at de vil blomstre igen til næste år, lige nu er de bedårende dejlige. Men helt nemme er de nu ikke :-)

  Helle i Schweiz

  SvarSlet
 2. Kjempe fine er dem og med den klare blå fargen!
  Jeg delte min i fjor, så nå må jeg nok vente med blomstringen til neste år!

  Ha en fin kveld.

  SvarSlet
 3. Knipe av knoppene På Meconopsis betonicifolia? Høres litt rart ut, kanskje det kan ha en hensikt på de monokarpe valmuesøstrene??
  Jeg har både blå og hvite i min hage, og de kommer trofast igjen år etter år :-)
  Nydelige bilder du har tatt :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Tibets blå valmue indtog sin plads her på matrikel sidste sommer, da jeg fandt den hos en nabo. Jeg var spændt på om de ville blomstre iår og det gør de sørme, store flotte blå blomster og hvor blev jeg glad, da jeg opdagede dem i forgårs. De kan jo være lidt drilske.

  God dag til alle ude i havene.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. De er helt sikkert smukke Claus :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  Utroligt smukke valmuer. Dejlig gennemtrængende blå farve. Jeg har dem desværre ikke - har dog sået indtil flere valmuer i år. Sået med rund hånd. Så jeg er lidt spændt på, hvilke og hvor mange, der dukker op og blomstrer. Lige p.t. går jeg og finder mine astilber frem fra det høje ukrudt. Rød, lyserød og hvide. Og de fleste, af dem, jeg plantede i foråret er der sørme.
  Det er svært, når man først har fået Claus Dalby virus under huden - så kan man altså ikke slippe haven, selvom den ser "håbløs" ud.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Ja den har ju en overklig blå färg. Jag har aldrig testat den, eftersom jag tycker det är finast med många tillsammans. Men jag har två nunneörter som har nästan samma blåa färg.

  SvarSlet
 8. Jeg så dem på havemarkedet i Aalborg i dag - skulle nok alligevel have købt en bette en ; )

  SvarSlet
 9. Sikke flotte valmuer.
  Meget flot samspil mellem det blå og det gule:-)
  Hvis du får frø i overskud, aftager jeg gerne en posefuld.

  SvarSlet