Det er så herligt ...

... med planter, der kommer igen år efter år. Ganske enkelt rørende, at de vil gøre sig den ulejlighed!

 

claus20120623_193246

 

Derfor er jeg da også uhyre glad for mine staudevalmuer, og den jeg viser her, er en særlig darling!

 

claus20120623_193139

 

Det er den mindste af dem alle. ’Karine’ hedder den, og med sine omkring blot 40 cm står hun fint på egne ben.

 

claus20120623_193345 claus20120623_193311

 

Det er ellers ofte et problem med staudevalmue; at de vælter. Men altså ikke hende her.

24 kommentarer:

 1. Åh ja.. Karine.. Hende har jeg ledt efter hele foråret.. Men desværre er hun tilsyneladende ikke til at støve op nogen steder.. Tror da også de skrækkelige frost grader er skyld i lidt af dette.. Men åh hvor ville jeg gerne eje karine.. Den mørke valmue du viste på et af billederne med roser den anden dag. Hva hedder den Claus? Den er også meget smuk..
  Rigtig god dag.. Her i Sønderjylland skinner solen i hvert fald så tror endelig jeg ka få drivhuset færdigt :)
  Mvh Tine Vogt

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Har aldrig turdet binde an med Staude Valmuer, men denne her ´Darling´ har vist det jeg kan magte, ikke ret høj, præcis den farve som passer ind hér, og så vælter den tilsyneladende ikke. Nu er den vel til at få i Danmark, ja, for den smukkeline du viste forleden, øv at den kun fås uden for landets grænser. Jeg refererer her til Silene Dioica.
  Rigtig god dag. Kh, Iris.

  SvarSlet
 3. Ganske enkelt smuk, sikke farver og struktur naturen byder på..
  god dag..
  Knuz

  SvarSlet
 4. Et mesterverk av naturens kunstner, hvilken fargepalett og ynde Karine er blitt tildelt.
  God tur til Norge, Claus! Håper været viser seg fra sin beste side i den sørlandske del av landet

  SvarSlet
 5. Ja, det er virkelig herlig!

  Kjempe nydelig valmue!

  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlet
 6. Hermed et brændende ønske om Bilka's staudesortiment.Mængder af Patty's Plum, hendes søster (kan ikke huske, hvad den hedder, med crepepapirkjole, kære Claus viste i een af de tidligere indlæg), denne her Karine og alle de andre staudevalmuer i hvid, rosa og andre douce farver.
  Og de gode frø. Jeg har strøet måske tre pakker Weibulls opiumsvalmuer i marts og april, den næsten sorte og den lyserøde, der kommer max 3 planter ud af det. Om det er så mig der har luget de små spir væk, eller om de ikke villle spire, eller hvad det var...
  Uhh, hvor jeg drømmer om valmuemark næste år:)

  SvarSlet
 7. Hvor er den smuk!!

  Dejligt dejligt billede at starte dagen med :)

  Jeg er ikke kommet til beddet med de rosa farver endnu - men nu kender jeg en af dem der skal bo der :)

  De bedste hilsner herfra

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Jeg får hjertehamren, når jeg ser en smuksak som denne. Jeg købte et par stykker sidste år på nettet fra en dansk planteskole sidst på sæsonen og havde glædet mig til at se dem folde sig ud i år, men de er pist verschwunden fra min lille have. Pokkers! For den ER lækker og ville gøre sig flot blandt mit lyserøde. Og kan du SÅ lade være med at tro, at alt er lyserødt i min have. For det er det IKKE :-)

  SvarSlet
 9. nydelig.... nærmest en "uskyldig" farve :)

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Er det din fortid som tryllekunstner, der gør, at alt ser fortryllende ud i din have? Dejlige billeder af denne valmue i blomst.
  Jeg har også sået mængder af valmuer - strøet med rund hånd - men de er slet ikke så langt. Jeg er ved at være overbevist om, at min have har "kold" jord. Alt er bagud, synes jeg. Eller også skyldes det bare manglende evner udi havebrug. Derfor er det altid helt mageløst at kunne følge med i din have.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Hvor er den smuk ... stemmer klart for at den skal med i Bilka-sortimentet så vi er fri for at støve land og rige rundt og lede ;0)

  SvarSlet
 12. Den er virkelig bedårende :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Åh, hvor er hun dog yndig!

  SvarSlet
 14. Åhhh den må jeg have... men hvor???? kan ikke finde den nogle steder. Bilka må på banen!

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Ja, hun er rigtig sød hende 'Karine'.
  Jeg ventede selv spændt på, at min 'Karine' skulle komme i blomst, blot for at konstatere, at det var en helt anden sort! Det sker desværre nogle gange, når man køber en plante, der ikke er i blomst. Til gengæld har vi kunnet glæde os over en anden meget flot staudevalmue ved navn 'Heartbeat'. Den stod med de flotteste postkasserøde blomsterhoveder og lyste op i det "varme" bed - lige indtil det begyndte at storme og blæsten flåede dem alle i stykker - ØV! Nåh, men de kommer da heldigvis igen til næste år og nu ved vi, hvad vi har at glæde os til :-) Rigtig god dag til både dig og alle I andre "havetosser" :-) Kærlig hilsen Birgitte H.

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Nøøj og Ihh hvor er den smuk.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 17. Hej Claus, den hvide som står i baggrunden som ikke er sprunget ud endnu, hvad det for en?

  Hilsner

  Maj-Britt

  SvarSlet
 18. Ja hun er da så sandelig en beauty.
  VH Vibeke Andersen

  SvarSlet
 19. Kære Maj-Britt - er ikke med på, hvilken du mener.

  SvarSlet
 20. Kjære Claus. Den er utrolig vakker. En av de vakreste innen staudevalmuene. Nydelige bilder. Ønsker deg en god tur til Norge. Håper du får tatt noen riktig fine bilder på din tur. Knus fra Ellen.

  SvarSlet
 21. Karine er, som Nette skriver, en smuksak, som jeg kunne overveje at indføre her på matriklen.
  Jeg har staudevalmuen Pattys Plum, men synes farven er svær at indpasse, og så breder den sig og vælter - jeg er træt af den!

  SvarSlet
 22. Maj-Britt, jeg tror du mener de små hvide imellem staudevalmuerne. Det er allium (roseum tror jeg), og de bliver lyserøde.

  SvarSlet
 23. Lene, være nu sød, jeg vil gerne købe en luns Pattys Plum.
  Nuhvor vi har pløjet hele vores græsplæne op har jeg ikke kunnet sove og skal indrage plænen til staudebed, og nu mangler jeg planter igen for alvor.

  SvarSlet