En sjælden skønhed

I søndags havde jeg åben have, for de der var blevet trukket ud blandt flere tusind tilmeldte. Det var - som altid - hyggeligt, og som det altid sker, var der planter, som tiltrak sig særlig opmærksomhed.

 

claus20120624_090530 claus20120624_090600

 

En af dem var den herlige dobbelte pink dagpragtstjerne, Silene dioica ’Firefly’, som jeg har fra England. Desværre er den ikke til at få her i landet, har jeg lige Googlet mig frem til. En skøn plante, der ikke selvsår sig som den almindelige type. Den er nemlig steril.

 

’Firefly’ indgår i et perfekt match med rose ’Rhapsody in Blue’. Fint ikke?

8 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Det er nogle dejlige billeder.
  Jeg er helt vild med rosen.
  Har også haft sådan en,men den overlevede desværre ikke vinterens frost. Så er på jagt efter en ny.
  Desværre har jeg ikke kunne finde en.
  Hilsen Greta

  SvarSlet
 2. Sjovt at du skriver om dagpragtstjernen, som hedder limurt her på stedet. De er næsten store nok til udplantning, så om en uges tid kan de også fås i Danmark:-)

  SvarSlet
 3. Dagpragtstjernen faldt jeg også pladask for. Må finde den i England.

  SvarSlet
 4. Meget smukt match.

  Kan kun drømme om et gensyn med din skønne have.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Dagpragtstjernen er super fin til rosen, jeg lagde mærke til den på din video forleden, men kendte den ikke.
  "Firefly" skønt navn til en plante, som lyser op i bedet. Men intet overgår den ægte oplevelse af fireflies, som er endnu smukkere end blomsten!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Flot makkerpar du har sat sammen.
  Skynd dig at få hentet denne skønne dagpragtstjerne til Bilka.
  Den er vidunderlig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 7. Hej Claus,

  Utroligt smukke billeder/blomster. Og hvilket match! Heller ikke jeg var dennegang blandt de heldige "havevandrere", men så må man jo bare håbe på en anden gang. Min mand er i øvrigt meget begejstret for Klematis bogen om Marselisborg - og Århus flashback - han er "Århusdreng".

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Rhapsody in Blue er fantastik smuk. Havde jeg ikke set den hos dig, havde jeg nok aldrig fået den.
  Smuk symbiose med dagpragtstjernen.
  Kh, Iris.

  SvarSlet