Et hav af haver

Hernede i Holland kører jeg fra den ene skønne have anden, og jeg kan da godt afsløre, at jeg her på bloggen kun afslører en lille flig af alt det meget, jeg ser og oplever.

 

uuu 135

 

Der kommer med garanti bogudgivelser ud af mine rejser, og jeg vil helt sikkert på et tidspunkt udgive en bog om de bedste privathaver, jeg har besøgt rundt omkring i Europa – inklusive Skandinavien. Naturligvis!

 

uuu 148

 

Men først og fremmest vil jeg skrive en tematiseret bog, hvor jeg på tværs af de forskellige haver viser ideer til for eksempel terrasser, vand i haven, hegn, låger, belægninger, stier, have møbler etc., etc., etc.

 

uuu 133

 

I bogen vil jeg selvfølgelig skrive, hvor de mange billeder er taget (med hjemmesideadresser), så det også bliver en guide til haverne.

 

uuu 118

 

Jeg har simpelthen så mange ideer til nye bøger, og det er jo heldigt, at forlaget altid er interesseret, og at jeg har en bred læserskare.

 

uuu 123

 

Lige nu er det dog bogen om drivhuse, jeg tænker mest på, og til foråret kommer så bogen om hvide haver. Sidstnævnte har jeg også taget billeder til hernede. Endelig har jeg besluttet mig for, at jeg næste efterår udgiver en bog med billeder og beskrivelser fra min egen have. Her bliver emnet farvetematiserede plantekombinationer.

 

uuu 091

 

Indrømmer, at jeg nok er lidt af et ’damp barn’, men det er jo praktisk, når det udvikler sig til noget håndterligt.

 

uuu 083

 

Nu må jeg ikke glemme at fortælle, at billederne her stammer fra Huzarenhof i Joppe. Et skønt, skønt sted, som mange besøger. Danskere kommer der ikke så mange af, fik jeg at vide, men nu er det bare op til jer at tage af sted. Læs mere her.

 

uuu 138

11 kommentarer:

 1. Gode nyheder Claus :-) En lind strøm af bøger og den ene bedre end den anden lader det til.
  Tak for disse skønne billeder.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 2. Til det er der kun én ting at sige: vi vil ha' billeder, vi vil ha' billeder :D

  fortsat god tur - og keep them coming (billederne altså)
  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Tusind tak for kikket i alle de skønne haver, du har valgt at lægge på bloggen i disse dage. (Stor forståelse for at du ikke kan lægge hver og en ud på bloggen, du ser på din vej) Sikken en skønhed der findes ude i den vide verden, (Det gør det nu også herhjemme både i vest og i øst) men man ser nok på fremmede haver/parker på en anden måde når man kommer til udlandet og møder sådanne nogle flotte pragteksemplar og man lader sig rive med af iver.
  Jeg har slugt ved et billede med stor begejstring, både haven ved din dejlige veninde og hendes dejlige mand, men sandelig også den kæmpe park ved den belgiske designer, hvor der er skønhed og kreativitet ud over alle grænser. Væksthuset virker lidt makaber og skummel med alle de gevirer, men det har sikkert været udtroligt flot når man står der.
  Drivhuset er jo slet ikke til at stå for, og det bliver med stor glæde, når forsættelsen til drivhusdrømme dukker op.
  Samtidig vil jeg glæde mig til enhver en bog du har planer om at udgive, de lyder til at bliver rigtige spændende.
  Rigtig god dag med helt sikkert mange flere skønheder.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor en gang øjenguf du disker op med Claus! Hvem der bare kunne sidde i din rygsæk og kikke med!
  Tak fordi du deler med os alle. Vi må ud og se den fantastiske haveverden, om ikke andet så via en bog eller to.
  Er du ikke helt høj over at rende rundt alle disse skønne steder? Sikke en fantastisk verden af haver der findes!

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Chokoladen kan blive i skabet med alle de lækkerbidskner, du disker op med! Og lad bare din idérigdom blive til bøger - vi vil slubre dem i os:)

  Jeg har lagt mærke til, at der er meget grønt, hække og klippede buske i de billeder, du har sendt fra Holland/Belgien. Vildt inspirerende.

  Og så er din "damp"-side herlig! Lige tilpas portion:)

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog betagende billeder af haver i særklasse. Det er godt, at en så dedikeret havemand -som ovenikøbet tager fremragende billeder- tager ud og suger til sig og deler med os andre..
  DAMP-barn er du ikke, men entusiastisk, igangsætter og lynhurtig til at se muligheder, det er du.. heldigvis for os :-)

  Angående de skvalderkål, du viste på et af billederne: Har du mon nogensinde i nogle af de haver og parker, du har frekventeret, set nogen, som med vilje havde sat sådan nogle? Fx i betonkrukker eller lignende?

  Jeg var forresten på havebesøg forleden hos Jette Fröhlich. Det var overordentlig hyggeligt :-)
  Du fik nogle rare omtaler, og jeg fik -som ekstrabonus- nogle af de hedt eftertragtede Claus-valmuefrø sendt af en anden gæst.
  Jeg går ud fra, at løbet for i år er kørt, men så er der også noget at glæde sig til næste år..

  Jeg havde ellers fundet en rimelig erstatning i "Papaver Laurens grape", men konceptet "sow and forget" i april synes ikke rigtig at have bragt held..

  Mange hilsener
  SuK

  SvarSlet
 7. Hurra flere bøger at drømmerejse i!
  Du er min superhelt, Claus!

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Det er ganske vidunderlige haver du disker op med i en lind strøm. "Damp", "apfetamin" og "overnaturlig energi" er ord, der har strejfet mig, når jeg læser på din blog. Især sendte jeg dig tanker, da jeg var ved at gå i brædderne efter blot en enkelt lillebitte dag i Geografisk Have.

  Det er helt igennem fantastiske ideer, du summer med. Og ja, heldigt at forlagt altid hopper med på idéerne :0)

  SvarSlet
 9. For filen da hvor ser det skønt ud ...
  Bliv endelig ved med bøger ;0)

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Skønt med al denne inspiration - og jeg er virkelig ved at få øjene op for brugen af Hosta. Har selv erhvervet et par stykker - og har bestemt planer om flere.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet