Hundredvis af stjerner

Lige nu glæder jeg mig over de dejlige prydløg, Allium giganteum, hvis runde blomsterstande består af hundredvis af små stjerneformede blomster.

 

claus20090613_182604

 

Det fine ved Allium giganteum er, at den tager over, netop når aflatunense-prydløgene falmer.

6 kommentarer:

 1. Den er meget smuk. Det er et godt billed du har taget,man kan rigtig se de små stjerner. Jeg glæder mig til du ligger videoen fra i dag op. Jeg har ingen have,men sukker sådan efter en, så er det jo godt jeg kan nyde din på video.
  Hilsen Iben.

  SvarSlet
 2. De är fantastiskt vackra och hos mig blommar de nu tillsammans med vit trädgårdsnattviol - Hesperis matronalis

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Dem må jeg have næste år. Iøvrigt er farvekombinationen af mine afblomstrede purple sensation så fine sammen med bladene i de høstanemoner der tager over. Grøn og lilla nuancer.
  Go' aften
  Martin, Silkeborg

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Dem må jeg have næste år. Iøvrigt er farvekombinationen af mine afblomstrede purple sensation så fine sammen med bladene i de høstanemoner der tager over. Grøn og lilla nuancer.
  Go' aften
  Martin, Silkeborg

  SvarSlet
 5. Hej Claus,

  Også denne smukke løgplante er jeg meget glad for - har nogle få stykker i haven - og et par er selvsået fra moderplanterne. Jeg er ikke helt sikker på, om det er giganteum jeg har - måske snarere afluentes (eller hvordan den nu staves). - eller er det måske en og den samme?

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Endnu engang inspirerer din blog. Jeg har i år for første gang nydt synet af Allium Aflatunense i haven. Nu hvor de er på afslutningen af deres blomstring mangler jeg lidt noget i overgangen indtil diverse roser springer ud. Tusind tak for tippet om giganteum.
  mvh Søren 'Dybet27'

  SvarSlet