Lys i mørket

Det er bestemt ikke første gang, jeg agiterer for planter med gult/limefarvet løv, for jeg elsker at kombinere forskellige bladvækster.

 

claus20120618_135902

 

På billedet herover er det blandt andet gulbladede løn og Philadelphus.

claus20120618_140023

 

Rigtig interessant er det tillige at inddrage broget løv, hvori den gule farve også indgår. F.eks. som her den smukke hosta ’Ivory Coast’.

 

claus20120618_140003 claus20120618_135957

 

Den har jeg rigtig mange steder i skovhaven og her vækker den med sine store blade berettiget opsigt.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Du har godt nok vækket interessen for det gulbroget løv, det er rigtig flot.
  Jeg har været lidt betænkelig ved at få få meget ind i haven af det gule, men interessen vokser for det, især når man ser hvor flot det kan kombineres på dine billeder

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. 'Ivory Coast' ser helt fantastisk ut! Har inte sett den tidigare, men den hamnar direkt på vill-ha-listan. När vi åkte till Kjeld Slots garden party körde vi runt lite planlöst på den danska landsbygden och hamnade av en slump på Fuschia haven, en bit väster om Århus, som naturligtvis hade fantastiska fuschior, men där vi också hittade några fina hosta - men ingen 'Ivory Coast'.
  Allt gott,
  Kerstin

  SvarSlet
 3. Altså Claus det er jo dejligt at se at du er så glad for den gule farve - den er så skøn og som du selv sige live gevaldigt op i mørket :)

  Der er faktisk ikke en farve som ikke er smuk i haven - men en fejlplacering kan gøre meget skade.

  Jeg vild med de forskellig løvformer og farver...

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Tusind tak for endnu en flot billedserie. Jeg er ikke dygtig nok til at få den gule integreret i haven. Lige p.t. pusler jeg med planlægningen af beplantning under et kirsebærtræ - når jeg har fået de nedvisnende tulipaner væk. Jeg tror nok, det bliver grøn/hvide hosta. Men jeg er meget i tvivl om, hvad der ellers skal være - eller om det er bedst bare med disse hosta. Planlæggefasen er altså dejligt spændende.

  Men utrolig smukt er denne kombination af grønt og gult!!

  Kjærligst hannemor

  SvarSlet
 5. helt enig... og hostaer er også en af mine foretrukne blad-favoritter derhjemme :)

  SvarSlet
 6. Jeg er helt vild med de flotte gule farver og har reserveret et stykke af haven til sådan et bed. Så må vi se hvem der kommer først - min mand med fliserne eller jeg med skovlen. . . Claus, jeg kunne så godt tænke mig at se pavillon bedet igen og se hvordan det ser ud, nu hvor roserne blomster... Bare et lille ønske

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Dejlige billeder du her viser og en ualmindelig smuk Hosta. Hosta er en utrolig fin og mangfoldig plante, med mange goder og jeg holder rigtig meget af denne plante, som er flot i mange sammenhæng. Mange størrelser og farvekombinationer, og de er slet ikke til at undvære. Ikke to blade er ens. Naturens kunstværk ...
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Super fine billeder du tager af din have - og du har virkelig ret, det er en skøn farve, som jeg desværre nok glemmer at bruge i min have - det ses tydelig jeg er til de rosa farver i haven så det er nok mit næste projekt - at få flere farver ind i haven :0)

  SvarSlet
 9. Jeg vil gerne sige det var noget fint blomsterjord, aldrig har mine planter haft så kraftige blade på mine blomster. Ville købe nogle fler sække ,der var ikke mer. Jeg sagde det til dem ude i bilka, hun trode ikke på det.Blev helt forbavset. Venlig hilsen G H , vIBORG

  SvarSlet
 10. Meget smukt sammensat bed i de gule nuancer :-)

  SvarSlet
 11. Helt fantastisk Claus! Jeg bare elsker det limefargede og gule løv. Og det er på grunn av alle de smukke sammenplantninger du viser. Du er bare så utrolig flink til å finne den rette partner til en plante:) Den hosta har jeg notert. Den var bare superlekker. Knus fra Ellen

  SvarSlet
 12. Hamrende lækker. Jeg kastede lange hede blikke efter netop denne hosta ved mit besøg i dit paradis. Underligt som smag forandrer (udvikler?) sig. For blot 3-4 år siden brød jeg mig ikke om hosta. Nu har jeg efterhånden en del. Ja altså med "en del", mener jeg en helt almindelig del. Ikke en Dalby-del :0)

  SvarSlet