Mange vil vide ...

... at en af de vækster, som jeg holder allermest af, når det gælder stauder, er violfrøstjerne.

 

Der findes så mange skønne, og jeg kan lide dem alle, men der er alligevel to, som jeg gerne vil fremhæve. Den ene er den statelige klokkefrøstjerne og den anden den underskønne dobbelte violfrøstjerne – ’Hewitt’s Double’ – der danner store lavendelfarvede ’skyer’ over de andre vækster i bedet.

 

image

 

Især den dobbelte variant er ret sjælden, og derfor er jeg både glad for og stolt over, at Bilka fra i dag har den i deres havecentre. Skynd jer; jeg er ret sikker på, at der bliver rift om dem.

 

20120623_120359 20120623_120620

 

For et par uger siden var Bilkas indkøbere og jeg i Holland for at finde flotte planter og gode tilbud, og i den anledning fandt vi blandt andet nogle meget flotte skabiosaer og rølliker i knop og i store flotte potter. De er også til salg nu - to for hundrede kroner.

 

20120623_120714

 

De vil være smukke i krukker, og jeg har da også allerede plantet nogle stykker.

 

Fortsat god weekend. I får en video senere.

10 kommentarer:

 1. Hei
  Disse vokser villt i min bestemors hage. Må sjekke ut det;-))
  Flotte bilder fra en vakker hage..følger med;-))

  SvarSlet
 2. Jeg må vist i Bilka og have fat i nogle frøstjerner. De er bare så fine og lette at se på.
  Hilsen IDA

  SvarSlet
 3. Jeg er også vild med violfrøstjerner og har efterhånden erhvervet mig alle slags. Det er fantastiske planter som jeg ikke vil undvære i min have.

  SvarSlet
 4. Undrar om Hewitt double ska ha någon särskild jord? tycker att mina växer dåligt. Tackar på förhand. hälsningar Mi

  SvarSlet
 5. Plantede fem Hewitt's Double i foråret inspireret af dig. De står sammen med hhv. Queen of Sweden og Geoff Hamilton. De vokser godt og jeg ser frem til de smukke skyer :-) Kunne du måske skaffe Verbena Hastata "Pink Sphires" hjem til Bilka?? Den er SÅ smuk men bare umulig at opdrive. Blå og hvid er intet problem, og dem har jeg også, men den pink har jeg kun kunne finde som frø, skønt jeg har gennem travlet internettet. De er så svære selv at spire. Det er ikke lykkedes mig endnu.

  SvarSlet
 6. pis...må man mon skrive det. Netop hjemvendt fra Bilka i Tilst hvor der desværre er totalt udsolgt af de skønne frøstjerner jeg troede min have skulle pyntes med.ØVx3

  SvarSlet
 7. Efterhånden er formålet med Bilkaturen kun havecenteret:-) Mine verbenaer fra din kollektion sidste år er desværre gået tabt i vinter. Øv! Men så er der jo grund til endnu en tur til Bilka:-)

  SvarSlet
 8. Ja, her mandag morgen var de allerede udsolgt fra Bilka i Vejle. Der er håb om flere leverancer onsdag, så jeg krydser fingre.

  SvarSlet
 9. Udsolgt i Tilst og Kolding - iiih altså! Det er ikke så godt, når man nu lige har sat næsen op efter de fine vækster. Næste gang er jeg hurtigere.

  SvarSlet
 10. Suk dem elsker jeg :-D - Men af en eller anden grund så er Violfrøstjernerne ikke glade i min have. 3 ud af 4 er døde :(
  K.Gro

  SvarSlet