Opblødning

Jeg elsker planter, ser så at sige bløder bedkanterne op og ‘flyder’ ud på stierne. Det giver sådan en dejlig naturlighed.

 

claus20120623_184333 claus20120623_184448

 

En af de planter, som jeg gerne planter i forkanten af bedene, er den rosa rosenskovmærke, Phuopsis stylosa.

 

Jeg holder rigtig meget af de runde blomsterstande og den grafik, de bidrager med.

10 kommentarer:

 1. Rosenskovmærke er rigtig fin i blomst både i form og farve. Bladene alene er ikke så flotte, synes jeg - de ligner nærmest vandpest, men den er god til at væve sig ind mellem naboerne og titte frem der, hvor der er plads.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Har den hvide skovmærke som bunddækken - den er sød under mine rabarber. Den dukker op de mærkeligste steder i haven og duften afslører stedet efter regn. Må da bestemt også ha den i lyserød - uha jeg skal vist skrue planter ned efterhånden:-)

  SvarSlet
 3. Har den hvide skovmærke som bunddækken - den er sød under mine rabarber. Den dukker op de mærkeligste steder i haven og duften afslører stedet efter regn. Må da bestemt også ha den i lyserød - uha jeg skal vist skrue planter ned efterhånden:-)

  SvarSlet
 4. Den var ny for mig.
  Meget smuk.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Rosenskovmærke er også en af de uundværlige i min have.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Så vackert med den rosa Phuopsis tillsammans med den där ljust gröna färgen på stolen. Snyggt!
  Ha en fin kväll /Liv

  SvarSlet
 7. Den er dejlig - eneste ulempe er at den dufter knap så behageligt som den hvide skovmærke. :o)
  Cendie - du skal være opmærksom på at de to skovmærker kan lide forskellige voksesteder. Den hvide stortrives i skygge og lidt fugt, mens den rosa gerne vil have det tørt og solrigt.
  Men skønne er de begge to og jeg tror aldrig jeg har oplevet så effektive bunddækkere.

  SvarSlet
 8. Tak, Trine. Det fik jeg også lige læst mig til :)

  SvarSlet
 9. Tak til Trine med flere.

  Jeg er altid på "udkig" efter effektive bunddækkeplanter - skal konkurrere med skvalderkål, så det er noteret, at den rosa rosenskovmærke skulle være god til det - ja, den hvide vel også.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Jeg har jo forelsket mig i plettet tvetand. En fantastisk bunddække- og kantplante. Sød og meget grovillig. Den bliver også tæt så jeg næsten slipper for ukrudt.

  SvarSlet