Sagen opklaret

Der er uden tvivl mange, der har spekuleret på, hvad det gik ud på, da jeg i vinter nederst i haven fik plantet en række skærmformede træer, som jeg havde fundet i Italien.

 

20120618_140421

 

Spørgsmålene var i hvert fald talrige, når jeg traf forbipasserende nede ved vejen. Sådan nogle træer havde de ikke set før, gav folk udtryk for.

 

Men nu er de sprunget ud, og nu er det tydeligt, hvad meningen er; at skabe en gylden skærm hævet et par meter over jorden.

 

20120618_135656

 

Jo, den lyser gevaldigt op, for det er nemlig tretorn ’Sunburst’, der er plantet. Og det træ har en markant og gult lysende farve. Jeg synes, at virkningen er god.

12 kommentarer:

 1. Ja den er godt nok flot Claus og den skærmer for indkigget kan jeg se ;)

  Endnu en fin detalje til alle de fine detaljer i din have :D

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Undrede mig godt nok over hvad det var for et stilladslignende hegn, du nu havde fået stillet op, men nu ser det jo pludselig helt anderledes ud, og jo , du har jo altid en bagtanke med alle dine gøremål, som jeg ivrigt følger med i her på bloggen
  Mvh Jesper S
  Www.koihaven.dk

  SvarSlet
 3. Jeg har også kigget lidt på det... men virkningen er god og farven skøn.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Hvor er det smukt. Er vild med den gule lyse farve.

  Hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Det er godt nok nogle ordentlige fluesmækkere du der har fået fat i :) ;) Spændende at se om de passer til constance spry-roserne.
  Venligst
  Bente

  SvarSlet
 6. Fantastisk ide, har set den slags træer i Holland, og vil selv plante et par stk. for at stramme haven op. Det er meget meget smukt.
  Iøvrigt findes der parasolespalierede træer, som kan plantes så de danner en parasol, som man kan stille havemøbler under.
  Det kunne være en ide at skaffe dem hjem til Danmark, til Bilka? Jeg tror det ville være en salgsucces. de er ikke til at drive op herhjemme, eller?....
  Tak for inspiration:)

  SvarSlet
 7. Øjnene knibes lige lidt i, og gitteret er forsvundet. Det ser dejlig forårsagtigt og friskt ud - og jo...selvfølgelig troede vi du havde en plan!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Dejligt syn, spændende at følge det de kommende år. Parasoltræer, god idé.

  SvarSlet
 9. Kære Kristina - paraplyformede træer har jeg også.

  Se f.eks. http://www.clausdalby.dk/2011/08/visuel-ro.html

  SvarSlet
 10. Gleditsia 'Sunburst' kjøpte jeg på Ramme under Hagedagene, et fantastisk nydelig tre, både når det gjelder bladform og farve. For meg må det bli et 'ut og inn'-tre, herdigheten holder ikke til et liv i H4.

  Dine skjermtrær er slående vakre! Tenk så mye man kan leke seg med å forme trær etter formålstjenelig ønske :)

  SvarSlet
 11. Så oerhört vackert och effektfullt!

  SvarSlet