To, der klæder hinanden

Som nævnt ofte før er det samspillet mellem planterne, der interesseret mig.

 

claus20120628_100803

 

Bliver jeg præsenteret for en ny vækst, sætter det straks tanker i gang: Hvad kan jeg sætte den sammen med.

 

claus20120628_161455 claus20120628_100709

 

Den slanke salvie ’Dear Anja’ er en smuk vækst, der passer perfekt sammen med de fjerlette opiumvalmuer, som netop nu blomstrer overalt i haven.

13 kommentarer:

 1. Du har ret de er et smukt par, jeg har en lyserød salvie 'Rose Rapsody' og nu har jeg forelsket mig i den blå salvie:-)

  SvarSlet
 2. Ja, disse var virkelig flotte sammen! Helt supert!

  Ha en fin sommerkveld!

  SvarSlet
 3. Smukt par!
  Det sværeste synes jeg er at få blomstringstider til at passe, så bedene hele tiden er fine.
  Når man har fundet gode selskabsplanter er der ofte noget galt med timeingen - i min have altså...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Jeg tænkte på akkurat det samme som Pia; hvordan får du dog det hele til at gå op i en højere enhed? Du må være enormt disciplineret med noter og billeder?! Her har jeg haft de fineste billeder i hovedet og malet (læs plantet) kreativt og kunstnerisk på plantelærredet, men billedet bliver slet ikke det, jeg havde i tankerne... Mit mål var at få blomster i bedet i maj, som normalt er lidt grønt i grønt. Maj blev forrygende, med juni blev - modsat alle andre år - næsten grønt (fx står tulipanresterne stadig grønne...). Jeg vil klø på, forbedre og tænker også det kolde vejr har spillet mig et puds. Men jeg er VILDT imponeret over, hvor meget du har fået perfektioneret dine bede på så forholdsvis få år? Simpelthen imponeret!

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 5. Ja, de passer perfekt sammen - smukt syn.
  Jeg kender ikke den smukke 'Dear Anja', så mange tak for introduktionen :-)

  SvarSlet
 6. Kære Pia og Gitte - ja, kontinuerlig blomstring er noget, jeg hele tiden arbejder med og perfektionerer. Næste efterår udgiver jeg en bog med titlen 'Selskabsplanter'. Her vil jeg vise plantekombinationer i industrielle mængder, og jeg håber og tror på, at den kan blive et nyttigt redskab for mange.

  SvarSlet
 7. Den bog blir et hit,. Vil du ikke osse skrive lidt om hvordan man opdrager bla akelejer til ikke at "drukne" de senere måske lidt spæde planter. Igen i år har jeg fundet erigeron og verbena næsten kvalt, jo jeg ved jeg burde reducere akelejerne meen de er så skønne så det gør ondt. akja
  Så bogen er allerede skrevet på næste års ønskeseddel.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 8. "Selskabsplanter" ventes med længsel!
  Hilsen Pia
  Jeg har også måttet gøre det onde ved mange blå akelejer;O)

  SvarSlet
 9. God morgen Claus,

  Virkelig dejlige billeder - ren nydelse. Jeg vil glæde mig meget til bogen Selskabsplanter. Der vil jeg helt sikkert kunne lære meget - især når lærermesteren er en ren troldmand på feltet.
  Her på egnen styrter regnen ned - og det tordner. Men jeg nød lige en dejlig aften i aftes i haven.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Efter at have tilført en del nye planter i haven de sidste 4-5 år, så begyndte jeg sidste år at flytte rundt på dem til bedre farveharmoni - gode partnere er mit næste tema for div. flytninger, så din nye bog lyder til at blive god inspiration.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 11. Dejlige, dejlige planter du der har sat sammen.
  Jeg skal selv ud og sætte lidt valmuer, som en god veninde har frøformeret til mig... Desværre siler det ned, men ud skal de jo.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Hende Anja kunne jeg godt tænke mig at se lidt nærmere på i min egen have.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 13. Åh hvor er det fint! Har sat dem med de bombastiske Pæoner og fyldt bedet efter med Studenternelliker som står så strunke. Det er blevet et rødt bed nu :) Er blevet bedre til at planlægge blomstring, men nogle gange snyder naturen. Synes det er svært at opretholde en helhed og ikke lave rod. Vil jo gerne ha mange planter og ikke kun 6 forskellige i gentaget mønster. Glæder mig til din bog - burde jo ha lært det fra alle dine andre bøger snart :)

  SvarSlet