Besøg Heides Planteskole

Hvis I har tid og mulighed, synes jeg, at I på fredag skal tage en tur til Heides Planteskole i Thisted.

 

claus080524_13305_ claus080711_085247_

 

claus080524_13253_

 

Dels er det den med æstetiske planteskole, jeg kender, og dels er der kl. 19.30 fernisering i ’Det russiske atelier’, hvor den russiske maler Anatoly Speka præsenterer sine malerier. Især er han kendt for sin skildring af blomster.

 

claus20120701_113854 claus20120701_114203

 

Speka har i snart mange år tilbragt sommeren i atelieret, som planeskoleejer og kunstelsker Ole Heide byggede til ham efter at have inviteret ham til Thisted. De mødte hinanden i Rusland, hvor

Ole Heide var rejst til for at skaffe særlige syrener hjem til planteskolen. Heides planteskole er nemlig stedet, men skal tage til, hvis man holder af syrener. Og hvem gør ikke det?

 

Men på fredag er det altså Speka, det gælder. Jeg kommer ...

8 kommentarer:

 1. Jeg kommer også :o)

  Spasiba, vodka, perestroika, babushka og glasnost...da!

  Fjolleknus

  SvarSlet
 2. Kære Claus og Tante Grøn

  Ja, jeg må nok sige at det lyder rigtig spændende, men vi har jo lide været på besøg i denne skønne planteskole, så det må vist vente til en anden god gang. J må have rigtig god aften. Det er nogle meget flotte malerier, han maler.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Min mand og jeg var forbi Heides Planteskole i starten af juni, og da vi bor på Sjælland tager vi nok ikke turen igen allerede :o) Du har ret i, at det er en dejlig planteskole, og jeg kom da også derfra med intet mindre end 3 syrener i favnen, selvom jeg kun skulle have haft én.

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Hvorfor er det at Tante Grøn altid er der hvor tingene sker, enten har hun kontakterne i orden, ellers er hun bare nysgerrig.. Jeg ville ønske at jeg kunne bytte kjole med hende og formulere mig så fint på Russisk.... Jeg kommer desvære ikke til Heides planteskole , da jeg drager syd på i dag . Jeg er nu sikker på at det bliver en god dag deroppe, ønsker en god tur til dem der skal..Kærlig hilsen Paw ..

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Ja, en tur til Heides Planteskole kan anbefales på det varmeste. Billedet nederst til venstre er et rigtigt kunstnerpletskud. Ligner i sig selv et maleri :0)

  SvarSlet
 6. Det lyder som et herligt arrangement, men jeg skal desværre pakke fordi turen går til Holland dagen efter.
  Jeg synes at omgivelserne hvor Speka står og maler virker bekendte og så er jeg fuldstændig enig med Nette:)
  Jeg tror det bliver en god fredag på Heides Planteskole, husk at tage billeder.

  SvarSlet
 7. Kære Paw <3

  din lille forfløjne badebuksetrold.
  Hvis ikke snart du selv kommer herop i Plovfuren, hvor det hele sker, så får du aldrig mere lov, at låne mine kjoler......njet!!!:o)

  Men hav nu en rigtig dejlig tur ned i sydens sol og varme alligevel, også selvom du har glemt at tage Inga <3 og mig med:o) Husk nu at holde øje med potentielle ugifte skibsreder-emner, da Inga <3 og mig godt kunne tænke os, at tilbringe mindst halvdelen af vinteren på Ingas <3 helt egen solbeskinnede ø.

  De kærligste sommerhilsner til alle ....også til jer Lisbeth, Nette og Pia <3 <3 <3

  TANTE FJAS

  SvarSlet
 8. Det lyder som et perfekt udflugtsmål, men desværre kalder arbejdet også på fredag.

  Husk masser af billeder til os andre :)

  Ulla

  SvarSlet