Det skal gøre ondt

Ofte bliver jeg spurgt om, hvor langt jeg klipper stauderne ned, når jeg klipper.

 

20120712_105230

 

Til det kan jeg blot svare: ’helt ned’! Ud fra devisen om, at det skal være skidt, før det bliver godt. Det gør selvfølgelig ondt at klippe f.eks. rølliker, der står og blomstrer flot, helt i bund.

 

Men hvis jeg tøver for længe, når de ikke at komme op og blomstre igen.

 

claus20120709_070429 claus20120709_070315

 

Nogle år har jeg nået/husket at klippe hver anden stængel i bund, når de stod i knop. Det er den bedste metode, for så komme blomsterne mere trinvise.

 

claus20120709_070404

 

Jeg kommer tilbage med billeder om et par uger, når røllikerne igen har skudt, og om fem seks uger, når de atter er i blomst.

10 kommentarer:

 1. Det gør altid ondt at klippe ned, det ved enhver der har været i en have. Men jeg kan se på dine smukke billeder at det er det hele værd. Jeg venter stadig på at være så heldig at være en af de udvalgte der får lov at komme ned og se din have så jeg kan se alle herlighederne ved selvsyn.

  SvarSlet
 2. Jag är precis till att klippa ner mina stäppsalvia. Menar du att jag ska klippa ner dem helt och inte bara klippa av blomställningarna?

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Vil det sige, at jeg skal klippe de flot blomstrende lodden løvefod helt ned lige nu?
  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 4. Kære Gitte - går ud fra, at de er begyndt at ligge hen ad jorden. Så er det - i hevrt fald her - tegn på, at der skal klippes. Jo tidligere, du klipper, jo sikrere er du på en ny blomstring.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Jeg vidste slet ikke,at man kunne klippe stauderne ned og sikre sig en ekstra blomstring. Tusind tak for dette råd :)
  Gælder det også vortemælken,når den har blomstret af ???
  Mange hilsner fra Greta.

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  I år er det ikke så svært at klippe stauderne ned, for slag-regnen har gjort et godt stykke arbejde, så der trænger virkelig til oprydning i staudebedene. Fulgte dine anvisninger sidste år, og blev overrasket over resultatet - nemlig blomstring nr. 2
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Tusind tak for infoen som er værdifuld, hvis man ikke vil have kedelige bede i sensommeren. Jeg har endnu ikke været ude med saksen - suk - men i dag skal det være. Bare det at deadheade alle mine roser tager oceaner af tid, men det er jo en hyggelig beskæftigelse. Regnen har været slem ved roserne igen i år, men som min søn så fint udtrykker det, kan det ikke nytte, at man lader sit humør være afhængig af udfaldet af det danske sommervejr :0)

  SvarSlet
 8. @ Nette

  Klog søn du har, og roserne lider, men de gør hvad de kan, de få dage der er sol springer de ud og står så flotte de nogensinde kan tænkes:)

  SvarSlet
 9. Tak for svar, Claus.
  Jo, de ligger hen ad jorden nu. Tidligere har jeg bare klippet blomsterne af, når de blev helt visne. Men nu vil jeg prøve dit råd:) Så kan jeg fylde huset med buketter med løvefod og bl.a. lathyrus (som jo blomstrer helt vildt efter jeg har fulgt din lille lathyrus-skole!)
  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Hvad hedder navnet på rølliken? Den er bare skøn

  SvarSlet