En afviger

Det sker en gang imellem, at en blomst afviger fra selve arten og får en anden farve. Så et det heldigt, hvis en plantekyndig opdager den og sørger for at formere den.

 

claus20120628_070650 claus20120628_070550

 

Det er for eksempel tilfældet med denne gederams, Epilobium, der har fået sortsnavnet ’Stahl Rose’. Den nyder jeg i fulde drag lige nu. Planten løber en del, men frøsår sig ikke ligesom vildarten. Den er steril, og ser man ofte ved sådanne afvigere.

4 kommentarer:

 1. Nydelig farge på den der!

  SvarSlet
 2. Elle est superbe ! Je ne connaissais pas son nom: grand merci !

  SvarSlet
 3. Hvilke kønne farver på blomsten

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  En skøn farve. Jeg kender ellers kun den "vilde" fra grøftekanten. Og min gamle mor har fortalt, at den blev brugt til at lave te af under besættelsen. Hun kendte en dengang gammel kone, der var rigtig skrap til at plukke gederams og tørre den, og vupti, så havde man te. Der var nok mange ting i naturen, der kunne gøre "nytte", hvis man gav sig til at studere det lidt nærmere.
  Her nyder jeg lidt ferie - og har lige været i haven og rykke en trillebørfuld ukrudt op - og så kom der lige endnu en regnbyge, så både jeg og kattede måtte løbe ind i dæk. Lige nu "oser" de i hver sin lænestol. Det er ikke helt nem at være havemand m/k i det danske sommervejr.

  God rejse - igen!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet