En helt særlig hortensia

Der findes rigtig mange smukke hortensiaer, men den jeg viser her, er i en klasse helt for sig. Hydrangea ’Red Beauty Violet’ hedder den.

 

20120730_114412

 

Det er svært at definere farven, men rødviolet er slet ikke langt fra virkeligheden. Den blå midte er lige prikken over i’et.

10 kommentarer:

 1. Apropos hortensia, så har jeg flere der ikke blomstrer i år. Ved du noget om hvorfor?

  Mvh
  Spaceblog

  SvarSlet
 2. Kære Claus Dalby,

  Den er fantastisk delikat, virkelig glad over at få navnet på denne skønhed - De himmelblå varianter der nærmest går over i det kobolt blå/kongeblå skyldes vel en ph. under 5. men denne som du viser, holder farven uanfægtet jordbund fornemmer jeg. Så den må sammen med den tidliger viste rose med hjem, næste gang jeg skal på planteskole..

  Tak for alle de dejlige billeder og tips.

  Mange hilsner

  jan

  SvarSlet
 3. Jeg har lagt mærke til at du sjældent svare på indlæg her. Forstår til fulde hvorfor.
  Jeg prøver at spørge ind alligevel, og håber du får tid til at svare eller måske lave et indlæg om;

  I en af dine udsendelser på tv. omtalte du en Hortensia som man uden besvær kunne plukke ind af. Jeg husker at du nævnte at blomster anlæggene kom på de nye skud....eller noget lignende. Hvad hedder den Hortensia??- for den må jeg bare have til mine buketter.

  På forhånd tak :O)

  SvarSlet
 4. Kære Susanne - ja, jeg er rigtig ked af, at jeg ikke altid når at svare. Jeg er meget på farten,og det kan være svært at finde tiden.

  Men du får et svar her: Den hortensia, der blomstrer på årsskudene,hedder 'Annabel'. Det samme gælder for alle paniculata-typer.

  SvarSlet
 5. Flott både denne og anemonen i forrige innlegg. Etter å ha fulgt bloggen din nesten helt siden du begynte har man blitt litt herdet og går ikke helt bananas for å få tak i når du presenterer noe fristende, men bare kom med flere!

  Brita

  SvarSlet
 6. En sådan vacker hortensia. Står den ute på vintern?

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Endnu en flot plante du viser os - suk...
  Jeg elsker hortensia, men kærligheden er desværre ikke gengældt. Den eneste hortensia jeg ind til videre har haft succes med er Limelight, den har jeg 5 af og de er trofaste. Sidste år forsøgte jeg med en af de uimodståelige popcornhortensia fra Bilka. Jeg plantede den i krukke, det var nok ikke så smart, for selv med granris kom den ikke gennem vinteren.
  Jeg plantede også en hortensia fra serien Endless Summer, som (også) skulle blomstre på dette års skud, men den er ca 20 cm høj og ser ikke ud som om den har tænkt sig noget særligt - men, jeg har set en rosa udgave af Annabelle på nettet som jeg nu har kastet min kærlighed på, måske det lykkedes en dag...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Hej Claus,

  Utrolig smukt billede af denne hortensia. Jeg har heller ikke just succes med dem. Jeg plantede tre sidste efterår. Den ene er gået ud, og de to andre står og krykker og er ikke i blomst på nogen måde. Jeg ved ikke, om det er jordforholdene, der ikke er i orden til den. Men smuk ser denne ud på billedet.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Ja, det er en skøn Hotensia.
  At få dem i blomst år efter år er en videnskab, ligesom alt andet.
  Tak for dejlige videoer!!!!!!
  hilsner jmn

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Sidste år plantede jeg en del Hortensia af forskellig slags, kraftigt inspireret af dig, men desværre med begrænset held selv om der er blevet kræset for dem. Kunne du næste år måske lave et Hortensiakursus? Det lader til at jeg ikke er den eneste, der har problemer.
  Jeg har lige set mandshøje Hortensier i England og det er altså et fantastisk skue.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet