En omvej værd

Forleden var jeg på besøg hos Birgit Helbo i Kværndrup, lige ved siden af Egeskov slot. Og den have er altid en tur – ja også en omvej - værd, hvis man er på vej over Fyn.

 

claus20120714_141523

 

Birgit arbejder for tiden på en køkkenhavebog med kreative udformninger – ’Til nytte og nydelse’, som udkommer på Klematis til foråret.

 

claus20120714_144746

 

Når man ser Birgit veltilrettelagte og uhyre æstetiske køkkenhave, står det klart, at hun er den helt rette forfatter. I bogen portrætterer hun ikke blot sin egen, men også andres, haver. Det er et flot, flot udvalg, hun har fundet frem til.

 

claus20120714_124643 claus20120714_124612 claus20120714_132033

 

Jeg bliver altid så betaget, når jeg besøger Birgit og hendes mand Ulf; for han bør særlig også nævnes! Parret har sammen skabt en designmæssig perle, og det er da også Ulf, som klipper alle de imponerende høje hække.

 

claus20120714_144224

 

Jeg har ikke set noget lignende i en dansk have, og qua hækkene fristes man til at kalde haven for ’Fyns Sissinghurst’.

 

At Birgit også designer haver for andre, ved mange, og jeg vil sige, at man hos hende er i meget trygge hænder.

 

claus20120714_151654

 

Haven er åben i weekenderne, og jeg kan kun opfatte alle til at tage en tur forbi.

 

Læs mere her.

8 kommentarer:

 1. Vilken vacker trädgård, verkligen engelsk inspirerad!Jag förstår att man är i goda händer om man anlitar denna trädgårdsdesignern.

  SvarSlet
 2. Ja, Birgit har en smuk og skøn have, som også skal have mine bedste anbefalinger. Den er virkelig et besøg værd også selv om man kommer langvejsfra.
  Samtidig er Birgit meget venlig og hyggelig at tale med, hvilket gør et besøg endnu dejligere.
  Sidste sommer besøgte min mand, mine to drenge og jeg hendes have, og der var noget for alle i havens mange forskelligartede rum, smukke blomster, kæmpe hække, rigtig mange gode detaljer og å i bunden af haven.
  Inspirationen fra England er tydelig, så betegnelsen Danmarks Sissinghurst er bestemt ikke ved siden af.
  Ungerne fik ærter fra den smukke køkkenhave, så havde vi noget til køreturen hjem, som Birgit sagde. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har besøgt Birgits have.
  Og tak for de skønne billeder derfra, Claus.
  Mange hilsner Lotte

  SvarSlet
 3. Der ser fantastisk smukt ud. Helt sikkert en idé til en tur til Fyn.

  SvarSlet
 4. hold da op!! - hvor er de flotte, de hække :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 5. Riktig flott Claus! Legger det inn i min skal besøke huskeliste. Så et flott program på norsk TV om hagen på Bygdø Kongsgård. Den er restaurert tilbake til dronning Mauds tid i engelsk stil. Vet ikke om dere får tilgang fra Danmark, men her er ihvertfall link til programmet.
  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/856356/

  Brita

  SvarSlet
 6. Ih, hvor jeg glæder mig til den bog!
  Jeg har ikke haft køkkenhave, siden jeg var barn under krigen; men nu er jeg blevet helt pjattet med det, selv om jeg i sommer bare har en lille en i et par sekskantede sandkasser stablet oven på hinanden. Men til efteråret skal jeg have et par bede mere af den slags, og så skal der sås asiatiske grøntsager og salater, så der også kan komme helt friske produkter på bordet tl vinter.
  Det bliver ikke helt så fint som den have, du viser billeder af i dag, Claus; men lidt har også ret, og så kan jeg jo fryde mig over bogen, når den snart udkommer.
  Glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. Tak for tipset Claus! Den have besøger vi lige på lørdag!!!

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  Endelig - tillader jeg mig at sige - har undret mig længe over at netop denne have, ikke tidligere har været beskrevet. Den er uovertruffet smuk og har roen,mystikken, harmonien, huset der glider ind i helheden etc. da den blot er et stenkast herfra, er det selvskrevet den ofte besøges - altid bliver man fredfyldt og opløftet.

  mine bedste anbefalinger til Helboes have og tak ti Dalby, der nu gør alle opmærksom på denne viunderlige perle.

  Mange hilsner

  jan

  SvarSlet