Et nyt drivhusprojekt

Lige nu har jeg nærmest drivhuse på hjernen! Jeg fornemmer en meget stor interesse for hvidmalede trædrivhuse, og derfor overvejer jeg i samarbejde med Bilka at udvikle et trædrivhus, og i den forbindelse har jeg et spørgsmål til jer. Det handler om størrelsen.

 

claus_NCD2020

 

Jeg mener ikke, at det skal være mindst ti kvadratmeter, måske femten. Men hvad siger I? Har I nogle særlige ønsker?

67 kommentarer:

 1. Jeg er meget glad for mit helt almindelige Juliana drivhus, som jeg har fået i fødselsdagsgave for et par år siden. Det er på ca. 2x3 m, og vi (min man d og jeg) bruger det både til at dyrke tomater i og som lysthus til at sidde og hygge med en kop te eller et lille glas vin. Hvis noget skulle være anderledes, ville det være, at bredden skulle være lidt mere rigelig. En bredde på ca 3 - 3,5 m. vil være dejlig.
  Mettelise

  SvarSlet
 2. Personligt vil jeg kun skulle bruge et drivhus til hyggeplads og til at lave blomster. Tror ikke jeg med den tid jeg har til rådighed, kan overkomme mere, end hvad der kan være på 10 m2. Ønsker mig dog noget, hvor der er god højde.

  Et trædrivhus til en overkommelig pris i en god kvalitet lyder som en helt super ide, jeg syntes du skal gå videre med dette. Jeg skal være en af de første til at købe.

  SvarSlet
 3. Det lyder som en kanon ide. Et trædrivhus til de gode Bilka priser/kvalitet på 10-12 km. Så er jeg med. Har lige pladsen.
  Hilsen Maj-Britt

  SvarSlet
 4. Vi drømmer også om å bygge ett drivhus av tre- vi planlegger et på ca 12 kvadratmeter. Må ha plass til både en sitteplass for kos, driving av sommerblomster og kansje overvintring av sarte planter. Så størrelsemessig er det jo helt i tråd med dine planer! Tror nok dette kan bli en Hit! Ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld- og takker for all inspirasjon her på bloggen.
  Mvh Monica

  SvarSlet
 5. Jag vill nog gärna ha 15 kvadratmeter. Det slutar alltid att man önskar mer plats. Ett vackert drivhus vill man ju både odla i och ha plats att sitta och njuta av sina växter i. Ska man bara odla tomater räcker det ju med ett växthus i bubbelplast. Med vänlig hälsning, Katarina

  SvarSlet
 6. Hej Claus,
  Jeg tror at det vil være en god idé at have to målgrupper for øje: dem med max 10 m2, som så ikke skal søge byggetilladelse eller kan være begrænset af lokale aftaler for bebyggelsen; og så dem, der har mere frie rammer og måtte foretrække en større udgave.
  Du ville kunne indfri mange drivhusdrømme ved at satse på mbegge grupper.
  Mvh
  Susanne

  SvarSlet
 7. Jeg synes, at drivhusejere ofte siger, at de ville ønske, at de havde satset noget større fra begyndelsen, og jeg forestiller mig, at et lille drivhus lider af samme mangel som et meget lille hus, nemlig at det ender med at blive holdeplads for en masse rod, fordi man ikke ved, hvor man skal gøre af tingene.
  Selv drømmer jeg ikke om drivhus, for jeg har en dejlig stor vinterhave med højt til loftet, hvor jeg også sår og forspirer om foråret. Det er den bedste investering jeg har gjort i årtier.
  Glædelig søndag i morgen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Det syntes jeg absolute ville være noget..
  Du kunne evt lave 2 str..
  10m2 skal man jo ikke ansøge kommunen om, så det ville jo være lettest for de fleste samt det er også en god begynder str..
  Jeg vil helt sikkert være kunde på sådan et.
  Min drøm er et drivhus muret op i 60 cm og så gamle vinduer foroven... Det er noget af et projekt når manden ikke er handymand..så derfor ville et færdigt trædrivhus være sagen, et man også kan betale... :-)

  SvarSlet
 9. jeg tror du har helt ret i din fornemmelse og gamle vinduer (så man kan lave det selv) er nærmest ikke til at komme til for penge - 12-15m2 lyder helt perfekt og så godt med højde så de høje også kan komme ind og få eftermiddagskaffen midt i den dejlige duft af drivhus

  /Pia

  SvarSlet
 10. Mener da at Bilka har haft trædrivhuse for et par år siden, i rødbrun træ, de havde en fin størrelse, mener de var 12 m2. Gad vide om de ikke blev en succes, de har dem vist ikke mere.
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 11. For min del er Sirius-modellen fra Bilka lige sagen. Det er 13 m2 og kan både rumme hyggekrog og planter.
  Jeg er vild med de tre fløje, det har..
  Ville absolut overveje det, hvis der var en træmodel, der lignede.
  En lav (muret?) sokkel som tilvalg ville heller ikke være af vejen
  Så: Bare kom an
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 12. Hvorfor i alverden skulle Bilka dog sælge hvidmalede trædrivhuse? der er på denne blog reklameret - flere gange - for et dansk firma, Drivhussnedkeren, der laver nogle skønne trædrivhuse i mange størrelser og til rimelig pris og tilmed i en god højde! - op med pungen og tro ikke at Bilka kan sælge det meget billiger - i samme kvalitet!
  Kh Helle

  SvarSlet
 13. Jamen kære Helle - sikke da en svada. Se da lidt lyst på livet! Det er så opslidende at gå og være sur.

  Men du har ret i, at Drivhussnedkeren er et fint firma, og Mikkel, som er manden bag, har jeg stor respekt for. Jeg skriver faktisk om et par af hans huse i min nye drivhusbog, der udkommer til efteråret.

  Men når Bilka spørger mig, om jeg har lyst til at komme med et bud på et trædrivhus, sætter det straks tanker og ideer i gang.

  SvarSlet
 14. Et hvidmalet trædrivhus på 15 kvm ville være en dejlig drøm. Jeg har desværre ikke plads i min lille mikrohave hjemme, men jeg håber at få råd til en kolonihave og så vil jeg helt klart gerne have sådan et drivhus til en fornuftig pris!
  Kram fra Rita

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Mit drivhus på 14 m2 har en rigtig god str., jeg kunne sagtens bruge den dobbelte plads, men det kan man sikkert altid uanset hvilken str man har. Mt drivhus har plads til både blomster, tomater og et cafe-bord med 3 stole, perfekt til at hygge sig ved og evt et simpelt måltid/kaffepause hvis vejret ikke er til at sidde udenfor.
  Min konklusion; 12-15 m2, gerne med mulighed for at tilvælge et på mur.:-)

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 16. 10-15 m2 lyder rigtig fint. Er det over 10 skal det anmeldes til kommunen, men man ska stadig ikke søge byggetilladelse :-)
  Mvh
  Bo

  SvarSlet
 17. Jeg har akkurat satt opp et drivhus fra Gabriel Ash på 10,5 kvadratmeter.
  Les her og se bilder av det om du vil: http://vernatrehus.blogspot.no/2012/07/nytt-drivhus.html

  Kjempefornøyd med det!
  Utrolig enkelt å montere selv, selv om vi valgte et med mur nederst.
  Hilsen Ingun

  SvarSlet
 18. Holder på å bygge mitt drømmedrivhus nå, etter mange års planlegging og sparing. Har fått tak i gamle vinduer fra en bygård i oslo fra 1890, fant også en gammel dobbeldør. Drivhuset blir på ca. 16 kvm. Gleder meg masse! Takk for inspirasjon og lykke til med prosjektet! Mvh Siv

  SvarSlet
 19. Tror det er sånn at man ønsker seg større enn det man har. Jeg har et på 12 og det er nå påbygd et "pottingshed".

  SvarSlet
 20. Tror det er sånn at man ønsker seg større enn det man har. Jeg har et på 12 og det er nå påbygd et "pottingshed".

  SvarSlet
 21. Tror det er sånn at man ønsker seg større enn det man har. Jeg har et på 12 og det er nå påbygd et "pottingshed".

  SvarSlet
 22. Tror det er sånn at man ønsker seg større enn det man har. Jeg har et på 12 og det er nå påbygd et "pottingshed".

  SvarSlet
 23. Her fikk jeg virkelig sagt det opp til flere ganger, beklager.

  SvarSlet
 24. Kære Claus,

  Ligesom dine andre smukke sager, du har fået Bilka til at sælge, kan jeg ikke forestille mig andet end at et hvidt træ-drivhus bliver en absolut must-have:)

  Lur mig om du ikke vil modtage indlæg om at de er udsolgt. Jeg tror det!

  Alt der er kommet fra dig har været af en vis standard og kvalitet til absolut gode priser. Du går ikke på kompromis. Det er jo derfor vi er helt vilde med dig og din stil!

  I forhold til str vurderer jeg også at du vil få succes med to størrelser. Et til dem som ikke orker godkendelsesprocessen og det andet til de utrolig tålmodige (som jeg ikke selv tilhører:)

  Jeg er enig i at det må have en vis højde.

  Fortsæt endelig den gode idéudvikling - jeg glæder mig til at følge med.

  God søndag
  Christina W.

  SvarSlet
 25. Jeg hæfter mig ved at rigtig mange drivhusejere fortæller at de ønskede at de havde købt et lidt større drivhus. Det skal jo både kunne bruges til at dyrke og sidde og nyde eftervarmen fra en dag med sol... så helst et i størrelsesordenen 15 m2...

  SvarSlet
 26. Kære Claus

  Tror det ville være en god idé at lytte til de kommentarer, som foreslår to størrelser. Et mindre til dem med trang plads og et lidt større til både planter og hygge. To forskellige behov. Jeg ville virkeligt ønske, at jeg havde plads og ville ELSKE et hvidmalet trædrivhus!

  SvarSlet
 27. Hej Claus.
  Et drivhus af træ, er mere specielt end de almindelige, som Bilka ellers forhandler. Derfor henvender det sig til nogle lidt andre kunder. Nemlig dem, der vil noget særligt. Så derfor skal der være så stort som muligt.
  Hilsen Pia Nilsson.

  SvarSlet
 28. Kære Claus Dalby.
  Igen en af dine fantastiske ideer.
  Det lyder skønt.Hvad med vedligeholdensen?Alt i dag skal jo være nemt at vedligeholde.God fornøjelse med projektet.
  Tak for alle dine daglige indslag og dit altid gode og positive humør.Det er er daglig glæde .
  Venlige hilsner Birgit.

  SvarSlet
 29. Jeg tenker Oxo d Claus. Et drivhus bygges som regel for lite. Spesielt er d viktig å beregne en hyggekrok. Man skal sitte godt og ha et godt bord til kaffe/tekoppen sin. Halve moroa er å nyte, stoppe opp, og se seg omkring. Planter handler ikke bare om arbeid, det er å skape, og estetikkere får inspirasjon ved at se og nyte d man holder på med. Stoppe opp litt. Dette er jo en livsstil. Ikke sant?
  Takker for din side Claus. Du aner ikke hva den betyr for veldig mange mennesker.
  Hilsen Teresa

  SvarSlet
 30. Det lyder som en fantastisk idé - slutter mig til koret ang 2 str. Det er jo vidt forskelligt hvad folk bruger det til. Jeg ville også ønske det ku komme på mur - måske nogle matchende drivbænke til udenpå? Måske også til mur under og så vinduer der passer drivhuset? Elsker de smukke udskæringer/tunger man kan sætte på. Tør man spørge om de også overvejer tilbehør som kunstlys, zinkbakker tilpasset drivhuset og varmemåtter? Ved godt det kan altsammen købes på nettet, er bare nysgerrig. OG folk der vil ha større eller anderledes huse skal nok finde Drivhussnedkeren som du har henvist flot til med link.

  SvarSlet
 31. Hej Claus.
  Afgørende er SIDEHØJDEN.
  Den bør være stor, uanset kvadratmeterantallet.
  Det gør drivhuset anvendeligt til mange formål - og giver mulighed for også at producere et anderledes, lille drivhus til den lille pengepung.
  Dørhøjden bør være tilsvarende stor.
  Bedste sommerhilsner

  SvarSlet
 32. Kære Claus.
  Jeg har ikke noget drivhus lige nu. Men jeg drømmer om et stort drivhus. Meget stort.
  Der skal være plads til en hængekøje, blomster, tomater, vindruer, figner, agurk samt en masse så og prikle borde. Og selvfølgelig et bord til at spise, læse lektier, spille spil og hygge ved. Det bliver nok svært at få presset alt det ind på 10 m2. Og jeg har heller ikke tænkt mig at prøve ;-)
  Jeg glæder mig til din nye drivhus bog, jeg fik "den gamle" her i sommer. Skøn bog.
  Fortsat god sommer.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 33. Jeg syntes et drivhus af den lille slags,vil passe godt til en lille have,derfor skulle mit ikke være på mere end måske 6m. MVH Susanne Græbe

  SvarSlet
 34. Mit råd til nye drivhusejere er: KØB DET IKKE FOR SMÅT(!!!)

  Det bliver lynhurtigt fyldt op, og hvis man skal bruge det både som lysthus og væksthus, så kræver det nogle kvadratmeter at boltre sig på!

  Mit Juliana Botanica drivhus er ca. 13 m² og det må IKKE være mindre...!

  Kunne sagtens bruge et der var dobbelt så stort (og har jo sådan set også pladsen til det herude på landet...) Men - nu har jeg mit drivhus, og det har dén størrelse, det har... og så bliver det indrettet derefter. OG jeg er lykkelig for det! ♥

  *SMIL* og god søndag fra Lisbet

  SvarSlet
 35. De fleste har vel brug for og plads til et på 12 m2, men der skal nok være to størrelser, så altså et på måske 18-20m2 også
  Hilsen Lene,Falster

  SvarSlet
 36. Tilslutter mig absolut 18-20 m2

  SvarSlet
 37. Hej Claus
  Et hvidt trædrivhus kunne helt sikkert friste mig, hvis ikke jeg allerede da "Drivhusdrømme" udkom blev fristet til at købe et drivhus. Jeg valgte et vedligeholdelsesfrit og ja, lidt mere sjælløs udgave fra Pavillon Danmark. Mit drivhus er kvadratisk og lige under 10 m2, men med højt til loftet! Det giver en god rumfornemmelse og bedre udnyttelse af rummet. Størrelsesbehovet afhænger nok mest af, hvad der skal dyrkes, i mit hus er der (også) prioriteret siddeplads. Der kan sagtens sidde 4 til middag, når det forspirede er plantet ud først på sommeren.
  Til en almindelig parcelhusgrund er omkring 10 m2 efter min mening en god størrelse og lettere at placere - og holde.

  SvarSlet
 38. Jeg drømmer om sådan et drivhus på en 12 m2 - så det ville da være super hvis Bilka kom med et til en fornuftig pris. Der skal være plads til en hyggekrog og et plantebord og så selvfølgelig plads til planter. Højden er også vigtigt, så man ikke føler man skal kravle ind. Hvis I skulle mangle et sted at sætte en prøve op, så sig til - bare I lader det stå efterfølgende ;0)

  SvarSlet
 39. Hej Claus.

  Jeg tilslutter mig også to størrelser og ja, dem der vælger et trædrivhus er dem som må tager vedligeholdelsen med. Jeg er selv fortabt drivhusdrømmer og drømmer om noget alla Vinehouse fra Gabriel Ash, så kan det skaffes til Bilka pris, så er jeg med. Det kunne også være rart med en udgave som ikke var malet. Jeg vil foreslå at der laves sidehængde døre eller at man kan vælge det eller skydedør.

  Maiken

  SvarSlet
 40. Jeg regner med at skulle have nyt drivhus til næste år. Det må selvfølgeligt gerne være stort, men det skal jo også betales... Så mht. størrelsen kommer det jo an på hvor meget dyrere det på 15 m2 er i forhold til det på 10 m2?
  Men som flere andre foreslår, kan det være en mulighed med begge str.?

  SvarSlet
 41. Jeg malte mitt drivhus grønt, av den grunn at mørke farger holder meget lenger på varmen enn de hvite!
  Men når det er sagt, så bør drivhuset være så stort som mulig, helst 15 kvm!
  Man angrer alltid på at man ikke bestemte seg for et større!

  SvarSlet
 42. Tænkt anderledes. Sekskantet med god ståhøjde i midten. Foskelligt tilbehør, der passer til. Moduler, så man kan bygge det mere eller mindre om til et lille lysthus - så mange muligheder som muligt.
  Sannne

  SvarSlet
 43. Kære Claus

  Vi har her sidst i maj i år sat et sort alu-drivhus op fra Willab-Garden. 14,1 m2 er det (3,09 x 4,57) og en sidehøjde på 2.01 cm. ca 2,70 op i kip.

  Pu ha ... godt vi ikke valgte mindre.. , men så er der også plads til 2 mindre borde og 4-5 store kurvestole, en liggestol, lille vaskebænk til arrangementer, et mindre lille skab til fornødne ting som kaffekopper, lys og havebøger og så endelig et fint stort gammelt bord som plantebord.
  Vil gerne have en plantetrappe i træ også og så skal min gamle lysekrone lige gøres klar til stearinlys, så kommer den også op.
  Desuden har vi nået indtil videre et par krukker med tomater og blomster (der kommer mere ved næste forårs start)
  Der er gulv fra fra væg til væg af gamle mursten... fra en nedrevet over 100 år gammel ejendom.

  Konklusion: Vigtigt med god sidehøjde og så er det sikkert godt med et par størrelser som valgmulighed synes jeg.

  Fortsat god sommer herfra Sydfyn.
  Helle Aagaard

  SvarSlet
 44. Min lille drøm er under 10 kvm - kun til planter, for jeg hat jo så mange andre siddepladser med og uden tag over i min have.

  Min store drøm er 14-16 kvm til planter og siddeplads. Men det er i virkeligheden unødvendigt (0luksus).

  Glædelig sommer.
  Kirsten

  SvarSlet
 45. Kære Claus

  Det lader til, at du i sandhed har vundet guldmedalje i trend-spotning :0)

  SvarSlet
 46. Hvis I skal i gang med at udvikle et nyt drivhus, har jeg et forslag: Hvad med at lave et lille basis-drivhus, som er klargjort til udvidelse med en med en form for tilbygningsmodul? Når ens behov/drivhusambitioner ændrer sig, kan huset følge med - og samtidig får man et drivhus med flere rum.

  SvarSlet
 47. Min mand og jeg skal til efteråret bygge et orangeri. Det er pt planlagt til 20 kvm.

  Vi har valgt den størrelse fordi erfaringen ofte viser, at man "vokser" ud af de mindre drivhuse.

  Vi bygger det i moduler, så man evt. kan udbygge senere.

  Hilsen Lykke

  Ps. glæder mig til at se din nye bog

  SvarSlet
 48. Hej Claus.
  Tror som mange andre, at to størrelser vil være en god ide. Selv har jeg to huse fra Classica et 12 kantet til dyrkning og et 16 kantet til hygge og mine flotteste planter. Og jeg har absolut ikke for meget plads, tværtimod.
  Mange hilsener Elsebeth

  SvarSlet
 49. Pragtfuld ide, kære Claus!
  Uha uha, vi købte een af de kedelige drivhuse fra Bilka på 9,9 m2, men jeg fik det indrettet ret hyggeligt.
  To størrelser på et drivhus ville være rigtigt fint.
  Murede sokkel, ja tak.
  Og et brændende ønske om smukke redskabsskure-skabe,i træ, som de engelske, ja tak. Du ved nok, hvor der kan være haveredskaber, krukker og kander i.
  Ingen tvivl om, at det bliver godt:)
  Du er bare en geni, Claus:)

  SvarSlet
 50. God ide. Jeg leder efter et drivhus/orangeri på ca. 15 m2.

  Mvh. Mona

  SvarSlet
 51. et grundmondul på 10-12kvm,hvortil man kan købe flere monduler, i forskellige str.så kan man bygge til, som man har råd.Er selv ejer af et stort drivhus,som er for lille og det vil det altid være for ,vi piger (-og mænd )skal altid lige have noget mere puttet i det

  SvarSlet
 52. Kanon ide, et stk med spir på taget og dobbelt dør, 15m2 er fint.... Hvad mon priser lander på?
  Bedste hilsener
  Claus E.

  SvarSlet
 53. Ikke mindre end 15. Et vist areal skulle sikre at klimaet er lettere at holde.

  SvarSlet
 54. Jeg vil gerne slå et slag for valg af farve ! Tænk hvis drivhuset kunne fåes i SORT (Det ku da være så flot)eller rå, så man selv maler det i den ønskede farve. Hælder personligt til et stort drivhus - jo større jo bedre.
  Ideen med moduler så drivhuset kan udvides er faktisk ikke så tosset.
  Jeg glædes over dit samarbejde med Bilka. Det gør det jo muligt for mange at få fat i de skønne ting du står for.
  Hilen Kirsten Jeppesen

  SvarSlet
 55. Kære Claus
  Jeg besøgte West Dean Gardens med alle deres underskønne viktorianske drivhuse i lørdags og blev naturligvis meget inspireret.
  Jeg husker at jeg har set reklamer (i England, naturligvis!)for et trædrivhus med lakerede aluprofiler udenpå for at minimere vedligeholdelsen og det syntes jeg var genialt, for jeg kender ingen der har et almindeligt 8-4 job mere - der er også børn og hus at tage sig af. Moduler med god højde er en super ide, personligt går jeg efter ca. 15-17 kvm, uden særlig vedligeholdelse. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 56. Kære Claus

  Først 1000 tak for inspiration og viden fra dine flotte bøger og denne blog, som jeg har fulgt fra dag et.

  Ønsker: Et stort drivhus i stil med Pavillon Danmarks Helios orangeri med indgang i midterpartiet, så/priklebord og planteafdeling i den ene fløj og siddepladser i den anden fløj. Solidt og stabilt nok til at kunne modstå fremtidens storme uden problemer og meget gerne i vedligeholdelsesfrit sort alu, men med træhuscharme. Gerne med lav muret sokkel (evt. med diskret eller endnu bedre flot designet indbygget sneglehegn) og skråtstillede mistbænke i vinklerne på hver side af indgangspartiet. Smukke detaljer som de halvcirkelformede vinduer, du har over dørene i dit væksthus, fuglegitter og draperet gardin over siddepladsen samt hylder til nips m.m. ville være godt, og jeg kunne også ønske mig hylder/bakker, som vandet kan lukkes ud af igen, rullebord med mulighed for undervarme / overdækning og måske vinterisolering. Ja kort sagt: alt det skønne, som du selv glæder dig over at have, og som fungerer godt i praksis - bare i lidt mindre målestok og økonomisk opnåeligt. Det ville være en drøm :)

  Mange hilsner fra Nina

  SvarSlet
 57. Kære alle - tak for de gode og brugbare kommentarer - bliv endelig ved med at skrive. Dem vil jeg gå videre med, i første omgang bliver det nu kun en størrelse, og vi lander sikkert på 15 kvadratmeter.

  SvarSlet
 58. Sikke en spændende ide Claus.... Jeg tror bestemt der er et marked for både din udgave og dem som de små special firmaer laver - og de større forhandlere.
  Du har i den grad ramt plet med dine produkter i Bilka, og jeg forstår godt hvorfor :-)
  Jeg tror at ét på 15 kvadratmeter vil passe godt til mange - uanset hvilket formål de har med deres drivhus. Der er plads til det hele.. og så er det ikke for stort og ikke for lille.
  Glæder mig til at føle projektet.
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 59. Hej Claus
  Mange kolonihaveforeninger har en intern bestemmelse om, at et drivhus max. må være på 10 kvm. - sikkert fordi de færreste er klar over, at de generelle regler tillader mere:

  http://www.bolius.dk/alt-om/garage-skur-hegn-og-have/artikel/generelt-om-havens-smaabygninger/

  hilsner Lotte.

  SvarSlet
 60. Bliver helt glad for at mit længe ventede drivhus, ikke er realiseret endnu...
  En 12-15 m2, og GOD side-højde...

  SvarSlet
 61. Hei!

  Jeg har et drivhus på 4x4,5m bygget av gamle vindu.
  Høyden på 3 meter gir mye plass ut over det som får plass på gulvet, og god kontroll på temperaturen på varme dager
  Jeg har flere hyller, og et galleri som tar 1,5x2m gulvplass, men som rommer fire hyller på totalt 5m2.

  Hadde det vært på 10m2, så ville jeg bygget det på 2,5x4m, da hadde jeg fortsatt hatt plass til galleriet.

  SvarSlet
 62. Vi bygge et på 16 m2 hvilket jeg syntes passer super godt til vores hobby behov - Bliver både brugt som drivhus og udestue :)

  SvarSlet
 63. synes det skulle starte på 7 m2. med en lille have er det vigtigt at det man putter ind i den er pænt. vil gerne have et trædrivhus af denne grund. håber projektet bliver til noget.

  SvarSlet
 64. Størrelsen skal du ramme i to forskellige 9,9 kvm for at undgå byggetilladelse. Og et på 15-20 for entusiasterne.

  Jeg synes nu dog at side højde er mere vigtig og den skal minimum være på 2 meter for at det bliver noget helt specielt

  SvarSlet
 65. Er dette drivhus blevet til realitet. Er sikker på at et hvidt trædrivhus vil se helt fantastisk ud i min have - men har desværre ikke råd til de trædrivhuse, jeg ellers har set på markedet. Men stordrift via Bilka kunne måske få det ned i en fornuftig pris.
  mvh Birgitte

  SvarSlet
 66. jeg er den lykkelige ejer af en gård, vi har i alle årene haft malkekvæg men er nu gået på "pension" vi har en gammel mødding op af en lade som bare stod til ingen ting, den er 32m2
  højden i mit drivhus/orangeri er ca 3m, muren på møddingen er ca 1.2m hvor der er vinduer sat på for at få højden, jeg har vandet i drivhuset for at udjævne varmen dag/nat da luft og udsving på temperatur har stor betydning for udbyttet.
  min ide til dig er moduler som kan sættes sammen til hvad folk måtte ønsker stort/lille høj/lav
  som du kan se på dine svar er der mange ønsker, alt fra højt/lavt til stort/lille
  vh
  Jannie

  SvarSlet
 67. ups jeg er vist lidt sen på den... smiler

  SvarSlet