Flot, flot, flot ...

Det er hvad, jeg har lyst til at sige om den kommunale beplantning i Stege på Møn, som jeg besøgte forleden i forbindelse med et par drivhusfotograferinger.

 

claus20120718_144105

 

Disse meget smukke beplantninger så man mange steder i byen, og jeg kan utroligt godt lide, at man har valgt den samme farveholdning alle steder.

 

claus20120718_144124 claus20120718_144140 claus20120718_144133
claus20120718_144152 claus20120718_144146 claus20120718_144203

 

Der er al mulig grund til at hylde kommunens gartnere her. Det kunne mange andre lære af.

13 kommentarer:

 1. Jeg giver dig fuldstændig ret.
  Det betyder så meget for det menneskelige sind, at have noget "grønt" at kigge på.
  De kan i Stege og i Vordingborg, men ellers kan danske bygartnere og selvfølgelig de der bestemmer i kommunerne lære rigtig meget af Enköping i Sverige- her er de rigtig dygtige.
  Hilsen Lene-Falster

  SvarSlet
 2. Veldig fin sammenplanting. Man må ha god fargesans for å få til dette.

  SvarSlet
 3. Meget smukt.Desværre er det ikke alle steder det fungerer på grund af at mange dårligt opdragne mennesker som ødelægger gode hensigter.Plantekummerne bliver splittet ad dagen efter at man har plantet det hele smukt til.Jeg ville ønske man kunne ændre på den adfærd.
  Tak for alle dine indslag,som jeg ser frem til hver eneste dag.
  Venlig hilsen Birgit.

  SvarSlet
 4. Nu kommer jeg med en kontrovelsiel bemærkning:

  I vores hovedby Nykøbing Sj her i Odsherred er der også plantekummer plantet (lidt sparsomt) til på hovedgaden. Men de drukner fuldstændigt i alle forrtningernes og restauranternes "udvidede forretningsareal". Der er SÅ GRIMT og for øvrigt helt ufremkommeligt i denne måned, hvor her er rigtig mange sommerhusgæster.

  Jeg ved godt, at detailhandelen og restaurationsbranchen er hårdt trængte, og jeg synes også, at det er synd for dem og for hele nationens økonomi i øvrigt; men gør det mon nogen forskel med alt det billige bras udendørs i det offentlige rum?

  Jeg spørger bare
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Jeg syntes dette var vakkert! Selv blogget jeg om beplanting i legoland, Viborg og Djurs forrige uke - mye fint! Jeg så de store urner første gang i Djurs og har lagt opp min hage med slike krukker og kasser - vanskelig ja, men man lærer hele tiden. Jeg vil ikke ha brokete bed og krukker, så dette var eksempel til etterfølgelse! Ros til gartneren

  SvarSlet
 6. Jeg ble så inspirert at jeg kopierte dette innlegg over tiol min blogg, og sender ut en utfordring fra min side. Håper det var ok at jeg viser til denne side i min blogg! Flott farvesammensetning - og jeg har utfordret mine bloggvenner til å sjekke denne og selv legge ut bilder! Takk for flotte sider som jeg må innom hver dag!

  SvarSlet
 7. Da Møn kommune blev sammenlagt med Vordingborg kommune var det eneste formildende at vi fik en rigtig dygtig "stadsgartner" der har videreført den gamle tradition med masser af blomster. Hen af vejen er er beplantningerne raffineret og nu arbejder man med temaer. I år er det dragens år der har givet inspirationen til farver og plantesammensætning. ( pyt med at der er vanddragens år) Hvis man endelig skal bruge blomster i det offentlige rum skal det også gøres med kvalitet. Flemming Kruse og hans stab er absolut værd at besøge .
  Hilsen fra Møn

  SvarSlet
 8. "hvis man endelig skal bruge blomster i det offentlige rum skal det gøres med kvalitet". Naturligvis - men måske skal der en ny generation stadsgartnere" til ? Her i Helsingør er det tydeligt, at stilen er lagt om imo til det bedre. Og min slutreplik: fik en skøn oplevelse for en del år siden i Göteborg hvor blomsterkummerne var så fantastiske, så jeg aldrig glemmer dem! Det var et par år efter "Nordisk sommer" som vist blev introduceret tilbage i slut-90'erne. (husker jeg ret? var titlen "Nordisk sommer" ... eller "nordisk lys"?)
  hilsen fra
  Kirsten Buna/Hellebæk

  SvarSlet
 9. Denne type blomsterkummer ser man rigtig mange steder efterhånden. Aarhus har dem også, inde på Strøget og ved Banegården - og de er tilsvarende rigtig flot tilplantede i de smukkeste farver og kombinationer. Jeg så også nogle i Göteborg (som Kirsten også nævner herover) og flere steder i Nordjylland har de også gjort kunsten efter!

  Selve kummerne kan købes hos Spedalsø Betonvarefabrik i Horsens. Jeg har selv anskaffet én, men den er i brug som vandkumme efter en gang irgrøn patinering. (se evt. linket på mit tag)

  Fortsat god sommer!

  SvarSlet
 10. Nu glæder jeg mig ekstra til at komme til Stege på søndag - og på picnic til Liselund.

  SvarSlet
 11. Så sku du da ha stukket indenom Præstø til kaffe og kage, søde Claus. Samme sammensætning pryder også banebroen i Vordingborg fra start til slut og ikke mindst Vordingborg lystbådehavn. Her i Præstø nyder vi også godt af Kruses evner som stadsgartner. Besøgte igår slotsparken om Malmøhus - mange kender sikkert slotsgartner John Taylor fra det svenske haveprogram 'Trädgårdsfredag' som hedder 'Trädgårdsonsdag'. I parken driver kokken Tareq Taylor (samme program) en øko café med utrolig lækker mad - om aftenen er der live musik. Virkelig hyggeligt og fik lejlighede til at hilse på begge overnævnte.

  SvarSlet
 12. Gad vide om der er en gartner der har set billeder fra dit flammebed???
  :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 13. Så skulle du have set gaderne sidste år. Der var det de blå blomster der prydede gadebilledet. Jeg var SÅ imponeret. Dejligt at du tog tiden til at kommentere. Det MÅ være landets dygtigste stadsgartnere der huserer her.

  Glade tanker til jer der nyder dette smukke gadebillede, og mange hilsner til gartnerne.

  JO - VI SER JER! ;)

  kh
  Eva

  SvarSlet