Helt uforlignelig

Den mørkbladede kvan, Angelica purpurea ’Vickars Mead’ kan jeg ikke bruge nok superlativer om. Den er ganske enkelt helt uforlignelig og uimodståelig.

 

claus20120727_064332

 

Med sit mørke løv, sin strunke statur, smukke blomster og en højde på et par meter, er det en plante, som altid vækker opmærksomhed.

 

claus20120727_064314

 

’Skabelsesprocessen’, hvor blomsten bryder frem, er også et skønt skue. Se her.

6 kommentarer:

 1. Ja, den er fantastisk.

  Mine kvan - som jeg har fremavlet fra frø jeg fik af dig i forbindelse med bogkøb, blomstrer også nu.
  Den er også en plante der er spændende af fotografere. Jeg har skrevet et indlæg om den i denne uge.

  SvarSlet
 2. De to af mine tre Angelica 'Vicar's Mead' er også sprunget ud idag - og WAUW! Også selv om de er strippet for løv (gæt hvem der har været på besøg!)

  Jeg er helt enig i, at de virkelig gør noget for en (halv)vild have; men nu er jeg også en smule bekymret for, at de stjæler alt godt, man tilfører jorden, på bekostning af roserne og træpæonerne, som de står iblandt.

  For resten har jeg også et eksemplar af sylvestrisslagsen med de glinsende, næsten bordeaurøde stammer, som i farve passede helt perfekt for et par uger siden sammen med CD, *Lauren Grape' og 'Black' valmuer. Det så ret raffineret ud. Lige nu står sylvestris så med lige så fine frøstande, og den er allerede begyndt at smide sine frø, så nu må jeg hellere komme ud at fjerne standene.

  Det tegner stadig til en dejlig sommersøndag, så
  Happy Gardening til alle
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Den er både vakker og elegant!

  SvarSlet
 4. Den er bare FLOT - nærmest majestetisk :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 5. Helt enig; den er en imponerende skønhed. Nyder den i haven hver dag.

  SvarSlet