Lige nu glæder jeg mig over ...

... de skønne skælhoved, Cephelaria gigantea, som bliver næsten tre meter høje. At de også tiltrækker insekter i stort tal, er yderligere et plus.

 

claus20120628_101649_2 claus20120628_101644

 

Det er tydeligt, at de tilhører skabiosefamilien, og med de strågule blomster er det virkelig en yndling her i haven.

5 kommentarer:

 1. For en herlig farge! 3 meter er kanskje litt for høyt for min hage, men den var riktig lekker!
  Kjempeflott blogg! :o)

  SvarSlet
 2. Så enkel och så vacker!

  SvarSlet
 3. Tusind tak, Claus, fordi du minder mig om den smukke gigantiske skælhoved.
  Jeg havde helt glemt, at jeg har en pose frø liggende, så nu regner jeg med at så dem sidst på sommeren.Blomstrer de mon allerede første sommer? Under alle omstændigheder glæder jeg mig til synet af dem - et par meter høje i 'Sletten' i baghaven sammen med det stribede græs, en kulturplante, som jeg ikke kan huske, hvad hedder, og som er noget af det mest invasive, jeg har oplevet. Faktisk er det græs ved at fortrænge det vilde græs og brændenælderne, og det er jeg lidt bekymret over. Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme af med det, og et par år endnu kan jeg vel glæde mig over det, for et smukt syn er de ca. 20 kvadratmeter stive striber midt i alt det bølgende grønne.
  Glædelig havesøndag
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  .

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Ja, jeg kan for forstå du nyder denne plante. Den kom pludselig i min have sidste år --- hvorfra???
  Men nydelig er den--
  hilsner jmn

  SvarSlet
 5. Ih ja den kan jeg også godt lide! Efter flere forsøg med, at så den selv fik jeg endelig købt den sidste på planteskolen, i forsommeren.
  Jeg glæder mig til at den får mange blomster til næste år! :-D
  God sommer til jer alle
  K.Gro

  SvarSlet