Med sikker sans

I går besøgte jeg Lisbeth Hvid i Årup – tidligere konsulent for Haveselskabet på Fyn.

 

Utallige er de haver, som Lisbeth gennem årene har tegnet og alle med en sikker sans for detaljen.

 

Det er da også Lisbeth, der har skrevet ‘Politikens bog om havens indretning’.

 

claus20120723_151537

 

Arkitekternes boliger har gennem tiderne været et tilbagevendende tema i magasiner, bøger og på TV. Og jeg har da også en vældig lyst til en dag at skrive en bog om haveformgivernes egne haver.

 

claus20120723_153958

 

Lisbeths have er i hvert fald værd at skrive hjem om, og jeg tog et par billeder, som I ser her.

 

claus20120723_151747

 

Først og fremmest var det drivhuset, det gjaldt; et moderne og stilrent et af slagsen. Imponerende smukt ... Det får I dog ikke at se her, men først i ‘Vis mig drivhus’ - et værk på omkring 500 sider, der udkommer til november.

 

claus20120723_154235

10 kommentarer:

 1. Så vacker! Tack för alla tips om vackra bloggar och trädgårdar, på så sätt får vi alla ta del av allt det vackra!

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Sådan en bog vil være særdeles velkommen - jeg har med glæde fulgt udsendelser om Arkitektur og interview med arkitekter i TV, da det spiller en stor rolle i mit arbejdsliv, men hvor har jeg også harceleret herhjemme over at DR K ikke tager skridtet lidt længere og viser os noget landskabsarkitektur og landskabsarkitekternes tanker og visioner.
  I det hele taget tror og håber jeg at vi kommer til at se mere om sammenhængen mellem arkitkturen og landskabet omkring, det er jo lige vigtigt og er også som en samlet enhed tingene bedømmes når der er konkurrencer om et nyt byggeri.
  P.S. Jeg er glad for at du ikke viser os for meget fra de drivhuse som kommer i bogen og det er nogle gode teasere du lægger ud:-)

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor ser det godt ud.
  Hendes have kunne jeg godt tænke mig at se mere till.

  SvarSlet
 4. Kære Claus Dalby,

  Fantastisk, det ser så spændende ud og samtidig med stor harmoni og ro.Når indretningen sådan går op i en helhed, med alt det grønne er det så smukt.

  Skriv meget gerne denne bog, den vil være velkommen!Tror vi mange der gerne der vil glæde os...

  Mange hilsner

  jan

  SvarSlet
 5. Sikke nogle dejlige haverum. Flot have, der må ligge et stort arbejde bag. Det er dejligt at vi får lidt af den at se her på din blog.

  Helle

  SvarSlet
 6. Det er så smukt, når det er tydeligt, at der er en sikker hånd bag en haves sammensætning. Jeg glæder mig til alle de bøger, du har i støbeskeen - drivhuse, vilde haver, hvide haver - ååååh, udkommer de ikke snart :-)

  SvarSlet
 7. Fin fin have. Har faktisk selv været der :-)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Tænk at få lov til at sidde ved et cafe-bord i den afsondrede frodighed. Tror, at jeg drømmer.
  Venligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 9. Lisbeth har en fantask have med god stemning og er bestemt et besøg værd, har selv været der. Hendes drivhus er også i særklasse, så glæder mig til din bog, den er et sikkert køb fra mig, ligesom alle de andre gode bøger du har skrevet
  Ri´gtig god havedag til alle
  MVH Maj-Britt

  SvarSlet
 10. Du kommer over de skjønneste haver, vi er priviligerte som får ta del i dem. Denne var utsøkt vakker, jeg elsker det formklippete og grønne miljø i kombinasjon med det det mer ville.
  Du flommer over av supre bokidéer, denne må bli en knallsuksess. Jeg forhåndsbestiller allerede :)

  SvarSlet