Næsten for godt til at være sandt

En plante, der blomstrer fra maj til november og tilmed er så smuk, så smuk. Kan det mon passe?

 

claus20120730_120258_2

 

Ja, det er ganske vist, når det gælder planten på billedet her. En helt ny staudeanemone, der har fået navnet ’Wild Swan’. Hvis på forsiden og blå på bagsiden. Sikke´n skønhed!

 

claus20120730_120642

 

Sidste år blev den kåret som årets plante på The Chelsea Flower Show, og det er i sagens natur kun helt særlige planter, der får den ærefulde titel.

 

claus20120730_120706 claus20120730_120727

 

Jeg er så heldig, at jeg i foråret fik nogle planter ’fløjet ind’ fra den skotske planteskole - Elizabeth MacGregors Nursery, hvor den for nogle år siden dukkede op som en spontan frøplante

 

Nu er den på vej ud i handelen, og jeg tror og håber på, at Bilka har den til salg fra næste år.

 

Læs om kåringen her. Besøg Elizabeth MacGregors Nursery her.

14 kommentarer:

 1. Den kan da kun blive et hit... :o)

  SvarSlet
 2. Den nye anemone er skøn, men bedst er dog den lange blomstring. De almindelig lyserøde står i fuldt flor nu og liver lidt op på min triste forhave. 2 uger på ferie og det er et sørgeligt syn i nogle af bedene, selvfølgelig fordi jeg ikke har fået plantet nok med blomstring på denne årstid. Problemet er, at der her er tørt og solrigt, så uden pasning visner det hele lidt.
  I øvrigt har jeg savnet dig i Bilkarekalmen, er ellers lige parat til at fylde nogle huller ud...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Jeg købte den hos Aldershvile Planteskole i Bagsværd sidste efterår. Måske har de den stadig.
  Mvh Heddie

  SvarSlet
 4. Kære Pia - jeg er snart tilbage.

  Kære Heddie - hvad er din erfaring med planten. Fortæl, fortæl ...

  SvarSlet
 5. Den var verkligen fin! Sprider den sig lika villigt som den rosa kan man dock hålla sig för skratt....

  SvarSlet
 6. Den er virkelig smuk. Den vil jeg glæde mig til.
  Hos mig er den første hvide Klokkerankerne netop sprunget ud. Hurra!
  Hilsen Ida

  SvarSlet
 7. Wauw. Smuk er den bestemt, og hvis den er lige så nem som høstanemonerne, så er jeg helt klart aftager :)
  Har også i et stykke tid kigget laaaangt efter lidt inspiration i Bilka-annoncerne - uden held - desværre :(
  Dejligt at du kan love os, at det vender tilbage :)
  De bedste havehilsener fra Majbritt

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Også lige et lille pip herfra det midtfynske, hvor jeg syntes at Bilkas havesider i reklamebladet er noget tynde i øjeblikket, det kunne være rart med lidt inspiration, det er jo altid en fornøjelse at se vores haveguru dukke op på siderne.
  Men jeg er klar over at salget nok ikke er enormt stort i disse uger pga ferietider.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 9. Trevlig blogg! :)
  Det var en riktig skönhet den där höstanemonen.

  SvarSlet
 10. Hej Claus,
  Jeg købte 'Wild Swan' i begyndelsen af oktober 2011. Planten var da fyldt med blomster/knopper, og jeg har fotograferet den med en enkelt blomst 30. december 2011. I år startede blomstringen omkring 1. juni, men p.t. har den ingen blomster. Den har mange nye skud på vej, og jeg er overbevist om, at det ikke kun er blade, så jeg forventer flere blomster.
  Så uafbrudt blomstring fra maj til september er altså for godt til at være sandt hos mig. Men da jeg kan bekræfte, at 'Wild Swan' er mindst lige så smuk i min have som på dine billeder, så er den tilgivet, at den holder en lille pause med blomstringen.
  Mvh Heddie

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  super plante - den må straks plantes - jeg har lige stedet til den.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 12. Verkligen tjusig!

  Ha en finfin kväll,
  Rebecca

  SvarSlet