På vej

I morges omkring klokken syv forlod jeg hotellet ved Oslo lufthavn og kørte sydpå.

Jeg har fotograferet dagens første drivhus og kører om lidt ind i Sverige.Her skal jeg besøge en engelskinspiretet planteskole. Herom senere.

 

 

Jeg har i den grad nydt de grøftekanter, som jeg har passeret den sidste uge og sendt lange blikke efter de mange skærmbomster som f.eks. disse. De er da uimodståelige.

 

Nogle vil måske mene, at jeg har en speciel smag. Dem om det ...

 

 

7 kommentarer:

 1. Blommorna i dikeskanterna ska vi vara rädda om! Det är ju en njutning att slå ett öga på dem medan man är ute och kör.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Du sover godt nok hellere ikke tiden væk i denne uge, man kan næsten blive helt forpustet med det dagsprogram du lægger for dagen. Men vi kender dig jo og ved du kan lide det.
  Jeg kan godt forstå du sender lange kik efter grøftekanterne, de er utrolige smukke på denne årstid, det er godt kommunerne skal spare, så de kun bliver klippet en gang.
  God tur hjem til dit egnet paradis med nyklippede hække og garanteret roser i tusindvis som er sprunget ud.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Haver i Norge er kun noget, jeg har set på tv. Men jeg giver dig helt ret i, at man ser de smukkeste grøftekantsblomster deroppe.

  Da kommunen renoverede grøftekanter på en lille vej uden for vores landsby, så jeg at de såede korn og noget andet. Til min store glæde kan jeg se nu, at det var bl.a. valmuer i mange rødlige nuancer, de havde sået. En fantastisk ide til kopiering i alle de mange græskanter, der bliver sået langs vejene. Dér hvor man ikke skal slå, kan de jo så alverdens to-årige, kornblomster, valmuer osv.

  Fantastisk tur med masser af vores søde, skandinaviske naboer, du er på. Glæder mig helt vildt til opfølgeren på Drivhusdrømme!

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 4. Din blog er utroligt varierende og det er fornøjelse at læse med her på siden..

  SvarSlet
 5. NEj Claus,
  Grøftekanter er skønne ! :-D
  Fortsat rigtig god tur, ud i din jagt efter skønne drivhuse og billeder!
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Grøftekantene her i Norge er vakre, men ofte er det palnter vi ikke vil ha i hagen ;) Blandt annet Hundekjeks, som du viser bilde av, er ett voldsomt ugress/ukrutt ;) Men vakre er de!

  SvarSlet
 7. Hej Claus. Jag tror bilden visar Björnloka, Kämpe-björneklo som är vacker men bör utrotas. Den invaderar vägkanter med mera och fyller snart stora bestånd. Växtens vita saft ger eksem, brännblåsor i kontakt med solljus. Finns en bild på nätet från en kille som röjt ogräs och fått blåsor på armarna. Björnlokan är inte lätt att känna igen innan den blommar. Naturvårdsverket vill utrota den.
  Hälsningar Eva Eriksson

  SvarSlet