Rettidig omhu

Ja, det er jo ikke mig, der er ophavsmanden til denne formulering, men hvor er den altså fin og sigende. I haven gælder det altid om at være på forkant med tingene, og derfor er vi uhyre flittige med saksen.

 

claus20120709_162352_2

 

Netop nu klipper vi en mængde stauder ned for at få dem tid at skyde igen og måske ligefrem komme med endnu en blomstring. Dette gør også, at planterne ikke selvsår sig i rå mængder. Det gælder f.eks. stjerneskærm, lodden løvefod, storkenæb, tidligtblomstrende pileurt, akelejer og, og, og …

 

claus20120709_162414_2

 

Jeg må med skam indrømme, at vi ikke laver kompost. Dertil er der for mange frø – både ukrudts- og staude- - iblandet det grønne.

 

I denne tid fylder vi traileren op et par gange om ugen, så I kan nok tænke jer, at vi har travlt.

10 kommentarer:

 1. Ja vi har også været i fuld gang med at klippe ned. Man får ryddet lidt op inde mellem stauderne, og opdager desværre også, at man har sat alt for mange tidligt blomstrende stauder ved siden af hinanden, så der er gabende store huller!!Det skal være skidt, før det kan blive rigtig godt!
  Fortsat god arbejdslyst til alle. Anne-Mette.

  SvarSlet
 2. Jeg går ud fra at din kommune laver kompost og så behøver du ikke skamme dig så meget;)
  Lige nu klipper jeg også ned så det kan se fint ud når jeg kommer fra ferie.

  SvarSlet
 3. Det er det, som er så fantastisk ved at have en have, i starten ser alt så bart ud og pludselig vokser det hele vildt og bliver stort og voldsomt-og så er det det igang med
  "klipperiet".Og drømmene om hvordan
  det skal være og kan blive, fortsætter
  for haveelskeren.En never ending lovestory!

  SvarSlet
 4. Tak Claus - det var lige det spark jeg har brug for! Skal på ferie 2 uger og havde lovet mig selv, at i år skulle der klippes i bund.
  Men løvefod står så fint endnu og de gule akelejer blomstrer stadig fint, stjerneskærm må gerne formere sig lidt, det samme er tilfældet med den lille gule ranunkel du har smittet mig med - men... jeg skal nok klippe groft og grundigt;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Jeg vil lige spørge om du også har klippet din akeleje 'yellow queen' ned og om den kan nå at blomster igen?

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Sidste år lovede jeg mig selv, at I ÅR skulle jeg være flittig med saksen. Men se om jeg har fået det gjort. Næ nej. Hvilke skal mon klippes i bund, og hvilke skal bare have klippet blomsterstængler mon? Og hullerne det forårsager! Jeg har desværre ikke rå mængder sommerblomster stående parat. Det kan en tur til havecentret måske udbedre .... men altså. Nu tilkommer det ikke mig at jage med dig. Slet ikke. Du er en fortagsom og flittig herre. Men kunne du ikke se at komme i gang med din blomster/staude bog. Den har jeg HÅRDT brug for! Har på fornemmelsen, at det bliver min nye bibel.

  SvarSlet
 7. Ja det er med at være over de stauder så de ikke frø sår sig over det hele, så man kun har dem der hvor man ønsker det ;)

  Tja det med at klippe ligger lidt stille her da min mand fandt en fuglerede i hækken og fru solsort lå meget beskyttende på sine æg. Hellere beskytte fuglene end have en nyklippet hæk holder vi på :)

  Men ja klipperiet tager lang tid og vi kører også alt vores grønne afklip på genbrugsen :)

  SvarSlet
 8. Hvad med en høsegård Claus? De gnasker lystigt gennem det grønne og leverer æg og gødning som tak!

  SvarSlet
 9. Jeg kan tilslutte mig Ingrids anbefaling om høns, men jeg ved også at det ikke er en del af dine planer.
  Her klippes der også flittigt af mange stauder og der gøres plads til nye. Det kommer hurtigt til at se trist ud, hvis ikke der gøres noget.. traileren står også her toppet med haveaffald. Jeg har høns, men mængderne af haveaffald er for store til at mine høns kan æde sig igennem det.

  SvarSlet
 10. Kompost med riktig temperatur og ordentlig inneholder ingen spiredyktige frø, vi har aldri hatt noe problem med det.

  SvarSlet