Både stolt og glad

Da det hæderkronede rosenfirma, Poulsen Roser, sidste år kontaktede mig for at spørge, om de måtte opkalde en rose efter mig, blev jeg både stolt og glad. Hvilken ære!

 

20120809_115110

 

Og da de så nogle uger efter præsenterede mig for den fine cremegule til hvide rose, som de havde valgt til mig, var jeg slet ikke i tvivl. Den ville jeg virkelig gerne lægge navn til.

 

20120809_114114 20120809_115007

 

I går var jeg så i Bogense, hos Grønlykke roser, hvor jeg på marken blandt hundredvis af andre roser kunne betragte ’min’.

 

20120809_114417

 

Det er et faktum, at den er sund og har en smuk vækst. Tillige en dejlig farve og er velduftende. Egenskaber, som jeg selv sætter pris på. Ikke kun hos roser, men også hos mennesker.

 

’Claus Dalby’-rosen bliver døbt og lanceret næste år, og jeg håber (og tror) på, at den bliver en succes. For hvem vil ikke gerne været det?

 

Billederne her tog jeg i går.

30 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Jeg har allerede købt krukken til rosen, for jeg har ladet mig fortælle, at den ikke bliver så høj! Du skal selvfølgelig stå på min lille sorte terrasse og lyse op, dufte og se indtagende ud. Jeg er jublende over, at de e-mails som flere af os har skrevet til Poulsen Roser er faldet i god jord. For vi er nogle som ikke ville satse på, at de selv kom på den indlysende idé at opkalde en rose efter dig. Du har om nogen fortjent at blive udødeliggjort med en smuk rose! Jeg glæder mig SÅ meget til at erhverve denne smuksak.

  SvarSlet
 2. Kære Claus. Det kan du også være meget stolt af. Kommer den i Bilka næste år. jeg må bestemt eje mindst 1 stk.
  Hilsen "Heksen" fra Godthaab

  SvarSlet
 3. Skøn
  Uunværlig
  Perfekt
  Elegant
  Romantisk
  SUPER!!!
  Velfortjent, Claus.
  Hjertelig tillykke med den smukke rose.
  Kærlig hilsen
  Erika

  SvarSlet
 4. Kæreste Claus.
  Tusind tak for din søde mail. Har været lidt fraværende på det seneste, men har dog fulgt med på sidelinjen og fået min daglige dosis skønhed og inspiration fra din blog. Den er slet ikke til at undvære. Jeg har i den grad nydt alle dine smukke og spændende indlæg, billeder og videos. Tusind tak for din entusiasme, og din ukuelige energi. Du er virkelig en varm inspirations kilde, ikke kun have relateret men også rent menneskeligt, så levende og positiv. Dejligt. TAK.
  Jeg var hos Knud Pedersen igår, og han berigede mig, som altid, tilmed med et nyt Rosenkatalog. Og dér var du jo! Claus Dalby-Rosen, som jeg glæder mig til at erhverve næste år, når den kommer i handlen. Har i år købt et par andre hvide roser, og sammen med Dalby-rosen skal de være startskuddet til et nyt bed. I mere end en forstand, endnu et guldkorn at se frem til, næste år. Vidunderlig rose, vidunderligt menneske ;0)
  Fortsat rigtig god tur rundt i vort dejlige Danmark. Glæder mig til det samlede resultat, BOGEN.
  Pas godt på dig.Kærlige hilsener, Iris.

  SvarSlet
 5. Vidunderlig og romantisk er den! Jeg glæder mig til at se og opleve den "live"
  Men jeg har et spørgsmål, Claus. Den Bilka video, hvor du fortæller om rosenpasning, hvad er det for en rosenbusk, du står ved siden af? Den er jeg forliebt i.
  Mange havehilsener herfra

  SvarSlet
 6. Det var virkelig en ære! Tenk å få en rose oppkalt etter seg :-) Vet du hvilken herdighetsone den har? Jeg bor i Norge og der er landet inndelt i herdighetssoner. Har dere det i Danmark også?

  SvarSlet
 7. Herlig rose! :-D Forstår godt at du er stolt! Den må jeg sikre meg i hagen min også!
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlet
 8. Ej, hvor skøn! og Til lykke!

  Tror du, at den rose kan trives indendøre i potte i mit orangeri?
  Jeg har nemlig bestemt, at jeg ikke skal have flere roser ude i haven andet end opstammede rugosaroser. Min rene sandjord dur simpelthen ikke, lige meget hvor meget kompost jeg kommer på, og rådyrene raserer dem, så såre de kommer i blomst. Måske vil de lade rogusaer være (er der mon nogle, som har erfaring med dem?)
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Tænk at få en rose døbt med sit navn, og så så smuk en rose....den er jo helt vidunderlig :D

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Der ser bestemt ud til, at det er en skøn og petit lille sag - godt du har været på kur;O)
  Rosen minder lidt om Kronprinsesse Mary synes jeg, håber dog, at du er lidt mere modstandsdygtig overfor regn end den lidt sarte prinsesse...
  Virkelig appetitvækkere du viser os fra drivhusene!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. You deserved such a beautiful rose ! In my garden I grow Austin's Geoff Hamilton because it's a beautiful rose and a good souvenir of someone who inspired me so much. Next year I'll try hard to find your rose for the same reasons.

  SvarSlet
 12. Et stort tillykke :).
  Den er meget smuk.
  Venlig hilsen
  Vibeke Andersen, Kjellerup

  SvarSlet
 13. Gratulerer hjertligst. En vakker og stilfull rose som bærer sitt navn med rette. Perfekt farve til deg og ditt hageliv.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Det er sandelig en værdig afløser for mine efterhånden aldrende Winchester Cathedral, som jeg nok er nødt til at finde en afløser til i løbet af et par år.
  Sikken en ære at lægge navn til en sådan rose. Tænk at finde sig selv på en mark fuld af skønne roser.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 15. Bogense er min hjemby :)
  Mon ikke det kommer til at ske på den årlige rosenfestival i Bogense?
  Spændende...

  SvarSlet
 16. Fantastiskt vacker ros!
  Stort Grattis!
  Ha det gott!
  Margot

  SvarSlet
 17. Et fint navn til en smuk rose :)
  Hjertelig tillykke.

  SvarSlet
 18. Jeg vil kun sige TILLYKKE med rosen - den er smuk. - Så fanger du iøvrigt essensen med "Bed and Brekfast": det er en smuk og unik måde at overnatte på.
  Kirsten Jeppesen

  SvarSlet
 19. Dét kan jeg godt forstå, du er stolt og glad for!
  Det er da også en ære på den måde at blive foreviget - og så til noget så skønt som haveglæde :-)

  SvarSlet
 20. Kære Claus Dalby,

  Den er fantastisk smuk - stort tillykke - glæder mig til at opleve den i min egen have.

  God weekend til alle - vejret kan ikke være skønnere.

  Mange hilsner

  Jan

  SvarSlet
 21. Et stort tillykke. Den rose må jeg da bestemt også have.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 22. Kære Claus
  Jeg forstår godt at du er glad og stolt og jeg må sige at du fortjener det om nogen.
  Jeg tillader mig at kopiere en bid af mit svar til Nette på min blog vedr. mine oplevelser på Floriaden i år, hvor jeg fik nogle gode ideer, men ikke synes at der var mange store nyheder:

  "Jeg er helt sikkert forkælet af alle de gode ideer og smukke ting vi så på blogturen flere af de "nye" vilde musthaves som vi så hos Tante Grøn og hos Claus, så jeg dernede. Generelt er jeg ikke i tvivl om at vi alle bliver forkælet af Claus og alle de smukke planter, ideer og steder han daglig viser os - hans mål om at udbrede haveglæden ved af dele sine ideer med os har sat os på forkant med hvad der rører sig i haveverdenen."

  Stort tillykke med navnet på Rosen, jeg har heldigvis også en plads til den.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
 23. Hej Claus,

  Pudsigt, for jeg har for ikke længe siden tænkt på, hvordan det mon gik med "din" rose. Den er jo overdådig smuk - og den skal nok finde vej til min have. Jeg elsker hvide blomster (det har jeg vist skrevet 1000 gange.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 24. Sikken en lækker rose du nu lægger navn til! Tillykke med den! Den er velfortjent!
  Vi var med på vandring i Knud Pedersens rosenmark i sidste uge, hvor vi måtte plukke rosenhoveder!!! Vi plukkede så mange forskellige at de fyldte en hel braddepande, da de stod i vand natten over. Det så fantastisk ud! Og hvilken duft! :)

  SvarSlet
 25. Hvor er den smuk, det delikate udseende er jo bare lige præcis lig dig.

  Susanne, Nivå

  SvarSlet
 26. Kære Claus!
  Tillykke med din rose - den er meget fin!
  Jeg har været på udkig efter et klip med dig, hvor du - så vidt jeg husker - fortæller, at du stikker de lange rosengrene i jorden for at skabe en mere kompakt rose, som man kan kigge ned på i stedet for at den kigger ned på os :-).
  Jeg ville meget gerne tage dit gode råd til mig. Jeg har plantet en gammel meget fin, orange rose i et hul i vores flisebelagte terrasse og kunne godt tænke mig at den blev mere kompakt i stedet for at jeg vedblivende klipper grene af, der kommer til at rage for meget ud på terrassen til gene for terrassens aktiviteter. Jeg er dog i tvivl om detaljerne i dit råd og om det helt kan bruges i vores sammenhæng... Kunne du fortælle mig det grundlæggende i rådet, og hvad man skal være opmærksom på - eller bare henvise mig til den udsendelse, hvor du omtaler dette?
  På forhånd mange tak for hjælpen og det gode råd!
  Mange hilsener Anne

  SvarSlet
 27. Claus, den skriver jeg mig bag øret..vil spejde efter den i Bilka næste forår..
  Med hilsen

  SvarSlet
 28. Giiiisp!! sikke en skønhed. Den ville jeg rigtig gerne have, for formen og især farven tiltaler mig meget men, der er bare et men her. Jeg kan ved gud ikke holde roser sunde selvom jeg har gødet efter forskrifterne, sprøjtet hver 14 dag sommeren igennem, puslet og plejet dem efter alle kunstens regler. Derfor skal jeg have roser bliver de her kun som et årige - desværre. Det er hårdt at kapitulere, men når der har være rundt regnet 350 roser af mange forskellige typer gennem haven i de 12 år vi har boet her og alle er blevet til noget skravl. ja så må jeg bare - ØV for pokker!!

  SvarSlet
 29. Nu har jeg også fået "Claus Dalby" med hjem :) Glæder mig til den blomstrer!

  SvarSlet