Dejlige dage

I disse dage er jeg konstant på farten for at fotografere drivhuse. Tog hjemmefra i mandags og har i de forløbne dage været rundt i alle hjørner. I går var en meget udbytterig dag. Jeg lagde ud klokken syv i Græsted, og derefter hed ruten: Tisvildeleje, Vallensbæk, Østerbro, Vedbæk, Farum og Skåne. Overalt så og fotograferede jeg de mest fantastiske drivhuse.

 

Inden jeg laver en aftale med folk, har jeg fået tilsendt billeder, men jeg bliver alligevel ofte meget positivt overrasket. Det er ganske enkelt mageløst, hvad jeg bliver præsenteret for.

 

Det vildeste jeg har oplevet, hvad drivhuse angår, ser I på billederne her. I har nok lagt mærke til, at det ikke er mange af de drivhuse, jeg fotograferer, jeg præsenterer her på bloggen. For I skal også overraskes, når bogen kommer.

 

20120811_204135 20120811_205622

 

Men drivhuset her kan jeg ganske enkelt ikke lade være med at vise lidt af. Hvad siger I så?

 

Det er skabt af et svensk par, der har opført dette pragtværk af et drivhus i deres 650 kvadratmeter store have i en sydsvensk provinsby.

 

20120811_202058

 

Først byggede de en middelalderlig ruin og omdannede den derefter til et drivhus i to etager. En vindeltrappe fører op til anden ’sal’ og heroppe fra føler man, at man står i en katedral midt i en middelaldergård. Illusionen er fuldkommen.

 

20120811_203126 20120811_202529

 

I får selvfølgelig meget mere at se, når ’Vis mig dit drivhus’ udkommer til november.

 

Nå; landevejen kalder. Jeg skal ud på nye eventyr ...

15 kommentarer:

 1. God morgen Claus
  NU blev det spændende.. Glæder mig til bogen

  SvarSlet
 2. Fantastisk, mageløst og helt
  umodståeligt.En perle af format.
  Hvad kan fantasien ikke føre til.
  Tak!tak!tak!foralle dine smukke
  billeder. Det er en daglig nydelse.
  Fortsat god fangst.
  Venligst Birgit.

  SvarSlet
 3. Forrygende Claus! Du forstår om nogen at netværke med det formål at finde de mest fantastiske haveoplevelser. Efter at have fulgt din blog næsten helt fra starten, skulle man tro, at jeg ikke kunne tabe kæben mere. Men jo. Du fortsætter med at diske op med lækkerier i en lind strøm. Det er helt livsbekræftende at erfare, at der findes så mange vidunderlige steder så tæt på.

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  som altid forrygende flotte billeder.. Er lodret misundelig over alle de talenter for byggeri, genbrug og iderigdom, dine udvalgte huse udstråler.
  Hvem, der dog kunne bygge, konstruere og lægge fine fliser...:-)

  Selv har jeg mange hede drømme om et glashus i haven, men jeg må se mig om efter en færdig løsning samt betale mig til en opsætning.
  Funderer meget over solceller som integreret del af taget mhp elproduktion til at åbne vinduer automatisk i den varme årstid..
  Har du set noget af det i forbindelse med dine drivhusbesøg?
  Kan man lave pæne løsninger til dette?
  Overvejer også at lede regnvand fra drivhustaget ind til en opsamling inde i drivhuset..
  Du har engang vist en muret kumme til dette. Den var ikke dårlig!

  Kunne det evt være lidt ideer at arbejde videre med for Bilka?

  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. Skønt, har netop denne sommer læst en artikel om dette drivhus i et svensk havemagasin. Værd at bemærke er at det er et selvbyggerhus af genbrugsmaterialer, hvilket jo er ret fantastisk! Der ER noget af det fineste hjemmesnedkeri jeg nogensinde har set!
  Glæder mig svært til bogen Claus.
  Kh Helle

  SvarSlet
 6. De KAN altså noget, de svenskere...!
  Fantastisk drivhus!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  NOVEMBER NOVEMBER KOM NU, det bliver sværere og sværere at vente på denne skønne bog som er under opsejling. Du forstå godt nok at pirre vores store nysgerrighed lige ud til fingerspidserne. Slemme dreng.
  Nå, men vi kan da så glæde os over vejret i disse dage, hvor solen og varmen er kommet over os.
  Jeg mener også at jeg har læst en artiklen om disse mennesker med dette skønne drivhus og hvordan de har bygget flere ting til deres have, men jeg kan ikke huske hvor. ØV.

  Forsat rigtig god tur rundt.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Hvor man glædes over, at der findes så mange, der gør så meget for at gøre verden smukkere - det er bare lykken! Glæder mig som alle andre til bogen, det bliver virkelig fantastisk, at se alle de smukke steder. Det er så flot at du giver dig selv 110% i jagten på det bedste. Stor respekt for det!

  Mange hilsner

  JAN

  SvarSlet
 9. Jeg ved godt hvad jeg ønsker mig til jul:)

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Glæder mig til at se bogen færdig med alle de drivhuse du har besøgt.

  Dbh Peter
  www.trædrivhuset.dk

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  Et helt uimodståeligt "drivhus" - jeg kunne sagtens bo der. Meget anderledes og helt "bjergbetagende". Man får helt åndenød.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Ja, det är verkligen ett vackert växthus de har...jag kör förbi det flera gånger i veckan och det är inte helt lätt att hålla ögonen på vägen då! :o)
  Tack för all inspiration
  hälsar Lydia

  SvarSlet
 13. Hvor er det bare smukt !!!!!!!!!!!

  SvarSlet