Det er så fascinerende at opleve ...

... på hvor mange forskellige måder, man kan have have. Min tur her spænder over en lang række meget forskellige haver med hver deres helt eget udtryk.

 

20120824_122720

 

Nogle haver er meget intime med mange blomster, mens andre mere er ’malet med den brede pensel’.

 

20120824_122754

 

Haven, som jeg viser her, er en rigtig landskabshave af den sublime slags, hvor især træer og hække er aktører.

 

20120824_122947

 

Det er en meget stor have, og når jeg fortæller folk, at jeg holder meget af hollandske haver, siger de ofte: Ja, men de er jo meget små.

20120824_123230

 

Og det er da også rigtigt, hvis det er vestkysten, man taler om. Men jeg bevæger mig som regel rundt på landet, og her er haverne mindst ligeså store som i Danmark.

 

20120824_123249

 

Klein Knoevenoord hedder denne have, der er skabt af Frank van Noppen og René Hoevenaren. Den ligger cirka tyve kilometer sydligere end Huzarenhof, som jeg berettede om i går.

 

20120824_123450

 

Det er så smukt så smukt, hvad de to har skabt og fortsat skaber, og de havde da også haft travlt med at klippe græs, fjerne visne blade og andet før min ankomst, fortalte de.

 

 

20120824_124324

 

Her blev der også tid til en god snak om have, visioner og planer, og det interesserer mig af gode grunde også meget at høre om havernes historie og tilblivelse.

 

20120824_125841 20120824_125827

 

Hvis/når I tager på en Hollandstur næste år, må I ikke lade denne have gå jeres næse forbi. Husk det ...

 

 

Besøg hjemmesiden her.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Er nødt til at udsætte skrivelse af mere detaljeret kommentar, da jeg har en aftale med min have idag, som jeg allerede er lidt forsinket til ;)

  Men TAK for synet!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Heldigvis er der ikke nogen fascitliste på, hvordan en have skal og bør se ud. At man derved kan sætte sit personlige præg, er det mest fascinerende, og at opleve netop dét, når man ser på andres haver. Smag og behag giver hver have sin charme.
  Denne have ( park! ) er storslået, og dette dejligt grønne ´forstyrres´ ikke af en masse farveklatter. Stilren. Skønhed.
  Du ER en heldig mand.
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 3. Sikke nogle smukke haver. Hvor er det bare en fryd for sjælen og øjet at kigge på disse smukke billeder

  SvarSlet
 4. Hvor kunne jeg godt tænke mig at sidde i din skjortelomme engang imellem.
  Smuk, smuk have.
  Den kommer med på den lange liste af haver jeg gerne vil se i Holland.

  SvarSlet
 5. Hvor er det dejligt på denne måde at få et kig ind i så mange forskellige haver, og tak for links, så man ikke selv skal ud på Google og lede . . . :-)

  Jeg har også, som du véd, haft besøg af en haveven her i sommer, Elly fra Norge, som boede her hos os mens de var på visit hos dig. Det har Elly skrevet en helt vidunderlig blog om! Hun hører nemlig, ligesom dig, til den type (have)menneske som kan glæde sig over mange forskellige have stilarter, og glæde sig over detaljer og indfald der rækker udover egen stil! Du kan finde linket til Ellys blog på min side Vilhelmsdal on-line :-)

  Fortsat god tur i det hollandske!

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Så slap lyset op derude...

  Jeg kan ikke lade være at tænke, at du er en ildsjæl uden lige. Sådan er det med ildsjæle, de er unikke. Som en anden sporhund snuser du den ene æstetiske perle efter den anden op - og også de er uden lige...

  Jeg har generelt svært ved via fotografiske gengivelser af haver med små rum at fornemme sansningen/det sanselige. Og det gælder absolut ikke kun på din blog. Ofte fremstår de for mig som kreativt, smukt og/eller håndværk (og det skal ikke opfattes nedladende), men slår ikke igennem og trykker på de rigtige knapper under pandelokken. Til gengæld er små haver/små rum dem, der "rammer" mig mest IRL, hvor jeg kan lytte, se, dufte og føle på samme tid... Måske lidt kringlet, mens jeg syntes det skulle med.

  Og når jeg gør det, handler det om, at denne have formår via dine flotte fotos at signalere noget meget sanseligt til mig. Måske fordi den er stor, måske fordi den er afsindigt flot "skruet sammen". Måske noget helt 3. såsom lyset... Jeg ved det ikke med sikkerhed.

  Men du store verden, hvor er den lækker at sidde og betragte på skærmen!! I middagspausen MÅTTE jeg lige smutte indenom linket og se gallerierne, selvom jeg derved brugte lidt af en dyrebar havedag bag skærmen.

  Tusind tak for kigget!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Hej Claus,

  Det er jo en helt lille park - nærmest et rekreativt område. Hvor smukt og velafbalanceret.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet