En åbenbaring

Tænk! Forleden fik jeg en åbenbaring! Sådan helt bogstaveligt. Jeg så nemlig – nærmest som i et drømmesyn – at jeg kunne få plads til endnu et væksthus.

 

Jeg elsker projekter. Og ikke mindst at føre dem ud i livet!

 

Hvor mon han kan få plads til endnu et byggeri, er der sikkert nogle, der tænker. Jo, det skal jeg fortælle jer.

 

20120806_165818

 

For enden af Flammebedet, i det fjerneste hjørne af grunden, mod vest og nord, står der nogle gamle trælse træer – taks, thujaer og andet uskønt. Dem fælder vi, og så kan der stå et hus der. En genial plads, fordi det vil få sol alle lyse timer. Fra tidlig morgen, til solen går ned.

 

20120806_165848

 

Små fyrre kvadratmeter bliver det, og isoleret.

 

Jeg har allerede talt med håndværkere og drivhusfirma. Arbejdet påbegyndes om fjorten dage. Der er ingen tid at spilde!

 

I skal selvfølgelig nok få mulighed for at følge projektet.

28 kommentarer:

 1. Der vil jeg gerne bo til leje :o)

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Et væksthus mere, Fantastisk. Du forstå at udnytte et hvert et hjørne af din dejlige have.
  Håber at dine naboer er ligeså begejstret som dig og mig. Her tænker jeg på vækstlyset, det giver jo et genskin i mørket.
  Kan godt forstå at du vil have ryddet det lidt grimme hjørne, her tænker jeg på det sidste billede.
  Det bliver rigtig spændende at følge projektet, bliver det i stil med det inde i haven? Det er bare så flot.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Du er da ikke til at styre! Glæder mig til at følge projektet.

  Men...jeg kunne godt bruge nogle nye fotos på "send en hilsen"-siden. F.eks. roser, dalia, pæoner, de helt fantastiske grå lammeører?? du har i de flade beholdere ..og duer - bare for at nævne noget.

  Mange hilsner
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 4. Kære Inge-Lise,

  Hvor er det godt, at du prikker lidt til mig. Der skulle da have været nye motiver på for lang tid siden. Der sker noget i løbet af få minutter.

  SvarSlet
 5. Tillykke med det nye projekt OG JAAAAA! Det er sådan noget der dukker op lige ud af det blå.

  Jeg véd det, for vores drivhus havde jeg i tankerne i flere år placeret og omplaceret mange steder der bare var helt forkerte (læs: ikke-symmetriske-med-resten-af-området) og så - lige pludselig dukkede der et billede op på den indre wide-screen som sagde: VED SIDEN AF HØNSEHUST - FÆLD TO TRÆER FØRST!!! Tak Skæbne :-)

  Glæder mig til din nye bog - og ike mindst at følge det nye drivhus projekt! Du bliver jo nok først færdig fordi du har folk til det :-)

  SvarSlet
 6. Undskyld slå-fejl - kattehår og havejord i tastaturet :-)

  SvarSlet
 7. Nøj hvor spændende... det vil jeg glæde mig til at følge. Bliver dét mon i stil med de andre du har - og hvad med farve og facon :-) Surprise me :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 8. Kanon ....tænker jeg. Hvad med byggetilladelse? Skal man ikke ansøge kommunen når den skal bebygges? Eller det gælder måske ikke for væksthuse????
  Ellers vil jeg gerne have reglerne repeteret. Jeg er i " jeg kan altså ikke leve uden drivhus/væksthus fasen" og min søde mand er ikke mør endnu:0(
  Man skal da ansøge kommunen skal man ikke?
  Mvh
  Rikke fra Fyn

  SvarSlet
 9. Kære Rikke - selvfølgelig skal man da det. Og det gør jeg naturligvis også ...

  SvarSlet
 10. Fint så kan vi allesammen få reglerne i din nye bog, som vi alle glæder os så meget til...:0)
  Kh Rikke

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  Det var godt nok en god ide,du fik der.
  Glæder mig til at følge projektet :)
  Det bliver spændende at se,hvordan det kommer til at se ud.
  Ha en god mandag :)
  KH Greta

  SvarSlet
 12. TILLYKKE!!!
  Hvor skønt Claus, det må da være bedre end juleaften! Som alt andet du giver dig i kast med, kan det da kun blive super godt. Glæder mig til at følge tilblivelsen.

  Min handyman og jeg er selv i gang med et i størrelsen 72 m2, men det er nu mere for børnenes skyld end for min skyld, da det skal dække over en pool. Det danske "sommervejr" tillader jo sjældent badning i det fri. Meeeen mon ikke der sniger sig en bet' plant ind ælle tow?? ;O)))

  Kh Marlene

  SvarSlet
 13. Nå, du kan være rigtig glad at du har ikke fjernet træerne føre. Det vil være spændende at se dit nyt havehus :)

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Håber også du lader os følger alle dine tanker omkring byggeriet, så vi kan blive inspireret heraf.

  Knus en havefan af dig.

  Mvh lena

  SvarSlet
 15. Ej, hvor bli'r det dejligt, og du har helt sikkert fået inspiration til det bedste af det bedste. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 16. Herligt at du konstant får nye ideer og at der ikke er langt fra tanke til handling, det giver os læsere noget at glæde os til. Det bliver spændende at følge dit nyeste projekt.

  SvarSlet
 17. Hahaha, Kære Claus - ingen tid at spilde:o)
  Det er en rigtig god ide at snige et drivhus ind i det kedelige hjørne og har du behov for at slippe af med nogle af de stativer der fylder pladsen nu må du endelig sige til.
  Jeg er spændt på at følge projektet her fra første parket og glæder mig hvis du snart viser tegningerne til det nye projekt.

  SvarSlet
 18. Hej Claus,
  Det lyder meget spændende.
  Glæder mig til at følge dit projekt.
  Der kommer jo sikkert til at ske noget ret hurtigt. Du er god til at få projekter sat i gang og udført til punkt og prikke.
  Det må være så dejligt at arbejde og hobby smelter sammen.

  SvarSlet
 19. Kære alle - tak for alle jeres søde kommentarer. Jeg satser bestemt på, at huset er bygget færdigt aller senest 1. december.

  SvarSlet
 20. Hej Claus,

  Sikke en åbenbaring! Skønt, og jeg glæder mig også meget til at følge projektet. Det er jo lige før du kan overveje at leje det ud - bed and breakfast? Det ville være skønt i sådanne herlige omgivelser. - Nå pjat til side - du får det sikkert lynhurtigt fyldt med alverdens dejligheder af planter.

  God arbejdslyst!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  gamle uformelige thujaer contra et nyt, lækkert isoleret væksthus? Svært valg....!!!!
  Vi glæder os til at følge projektet.
  Kærlig hilsen Anne Marie Christensen.

  SvarSlet
 22. Det er altid spændende med nye projekter - især også at følge dine, Claus! Hvad med at inddrage projektet i din nye bog? Det kunne tjene formål som en liebhaver 'trin-for-trin'-vejledning udi byggeri af en vis kaliber, selfølgelig smukt og illustrativt beskrevet med insider-viden og overvejelser omkring alt fra valg af belægning til design af spir? Blot en strøtanke... Jeg ville være køber til en sådan bog!
  Venligst Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet
 23. Haha... Du er for vild! Jeg synes du er for sej altså. Der er ikke noget med skal/skal ikke; bliver det for meget; har jeg brug for det og alle de lange overvejelser som stopper alt for mange projekter. Jeg er vild med dig:-)

  SvarSlet
 24. Hahhahaha Claus! Du er pragtfuld - vi glæder os til at følge med i din åbenbaring de næste uger. Ved lige præcis hvor det er. Tænk at komme kørende op af indkørsel til det smukke syn af et glashus :)
  Vi glæder os til at se dig på bogmessen til Nov (Tillykke med de flotte 25 kg - så skal vi nok ikke komme med chokolade i år :))

  SvarSlet
 25. Bare fire kvadratmeter?
  Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hva du som jo har flere store skal bruke et så lite hus til, det må jo bli vanskelig å holde det kjølig nok, og med god fuktbalanse? Kanskje mest som en liten hagepaviljong? Eller er det for vinteroppbevaring mon tro, siden det skal isoleres. Eller for supertropisk miljø, siden det skal ved flammebedet.
  hmm, artig å spekulere ;)

  Spent! Gleder meg til å følge arbeidet :D

  SvarSlet
 26. You have a beautiful garden and blog. It is obvious you love gardening. Your flowers are similar to ours in Zeeland, Netherlands. xo Jenny

  SvarSlet
 27. Haha.
  Se der ja, 40m2 er noe annet enn 4m2
  :D
  Nå ble jeg enda mer spent på å se hva du skal få laget!

  SvarSlet