En meget stor glæde

Jeg er så utrolig glad for – og også meget stolt over – at jeg ofte bliver inviteret til steder, som normalt er helt lukkede for offentligheden.

 

claus20120802_114456 claus20120802_113824

 

Jeg besøger den ene perle efter den anden, og det er dejligt, at jeg så kan dele mine oplevelser med jer her på bloggen og i mine bøger.

 

claus20120802_115923

 

I går var jeg sådan et sted; altså et sted, hvorfra der aldrig tidligere er blevet vist billeder i offentlig sammenhæng. Mit ærinde var et rigtigt orangeri.

 

claus20120802_115254

 

Det var et af de smukkeste orangerier, jeg nogensinde har set, men billederne herfra gemmer jeg til min bog. I skal dog alligevel have et lille kig.

 

claus20120802_120113 claus20120802_120140

 

Det er tydeligt, at det er en vis herr Andersen – altså Tage Andersen – der her har været på spil.

Det er flot, at uanset, hvad han designer – om det er havemøbler, en grill, vaser eller bygninger, så har de et helt umiskendeligt Tage Andersen-look.

Jeg er en stor beundrer af Tage Andersen og bøjer mig i støvet for de universer han skaber.

16 kommentarer:

 1. Du har da så ret; alt hvad Tage andersen er i nærheden af er ren skønhed!

  :-) Dorthe

  Ps. Glæder mig til bogen - der trænges også til nyt på bordet.

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Det er utroligt flot.
  Jo mere man ser af din rejse rundt om i landet,jo mere glæder man sig til din bog om drivhuse :)
  Ha en god dag.
  KH Greta

  SvarSlet
 3. Nu tabte jeg da fuldstændigt vejret ! og bliver næsten helt rørt over at der findes noget sådant !

  Det må absolut være et helt specielt sted. Hvor ser der bare fuldstændig fantastisk ud !

  De bedste sommerhilsener / Sanne O.

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Jeg kan godt forstå at du må være ved at revne af glæde og stolthed over alt det smukke, smukke, smukke dit job-liv fører dig rundt til.
  SKØNT at du deler "lidt" af det med os på bloggen... Jeg er osse mega Tage Andersen-fan, både hvad angår hans plantesammensætninger, hans jern/rust kunst og hans fantastiske evne i at bruge mørke indretnings farver - så gennemført.
  Nyd din weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 5. Ih, du godeste fpr et skønt syn!
  Du forstår sandelig at spænde forventningens bue højt.
  Hver gang du præsenterer os for godter, lægger jeg lidt ekstra i sparebøssen, for den bog må da ende med at blive en gedigen sag både, hvad indhold og omfang angår. Jeg glæææder mig ..
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Hvor er det et helt fantastisk smukt sted du har besøgt. Jeg forstår til fulde du er taknemmelig for de invitationer du får til perler der kun er forbeholdt de få. Jeg er til gengæld meget taknemmelig for, at du deler dine besøg med os her på bloggen og i dine bøger som jeg "sluger rådt". Jeg er også MEGET STOR FAN af Tage Andersen, og beundrer hans store evne til at skabe rum og stemning med planter og jern.
  God dag.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 7. Hvor er du heldig! Tage Andersens Gunillaberg er min store inspiration her på Vilhelmsdal!
  Jeg har lige besøgt stedet i juli og lagt EN MASSE fotos ud på min blog! Jeg kan se at disse fotos ikke er fra Gunillaberg, er spændt på at se hvordan T. A. bor privat. Det er somom alt hvad han rører ved bliver til ren æstetik. Han underspiller i den grad og laver de mest fantastiske sammensætninger af råt og forfinet.

  Ideen med de opstammede træer i trækar kan da heldigvis let kopieres, det er straks værre med de enorme flettede kurve og kar i jerntråd . ..

  SvarSlet
 8. Jeg er ked af at mit følgende spørgsmål ikke er relevant for netop dette indlæg, men jeg ville så gerne være sikker på at nogle så mit spørgsmål. Her er det så;

  Jeg er en blomsterglad pige på 17 år, som er inde og besøge din blog hver dag. Jeg ved at du er glad for lavendler og tidligere har skrevet et indlæg (Tager jeg fejl hvis jeg siger at det var tilbage i april måned..?) om lavendler og beskæringen heraf.

  Jeg har endelig overtalt mine forældre til at overtage et bed med lavendler som de selv har opgivet, i det at de hænger utrolig meget, da de ikke er blevet beskåret rettidigt. Mit spørgsmål er derfor hvad jeg nu gør...?

  Du skrev i dit indlæg: "Hvis du har nogle vildtvoksende eksemplarer, kan de være svære at klippe pænt. Grav i stedet lavendelbusken op, grav et noget dybere hul på samme sted, og plant derefter lavendlen igen, så kun 40-50 centimeter stikker op. Klip til sidst så vidt muligt grenene i pudefacon som forklaret ovenfor"

  Er det det jeg skal gå ud og gøre? Grunden til at jeg er i tvivl er fordi at du nedenunder skriver at beskæringen helst ikke skal ske senere end i maj, da det ellers vil forsinke blomstringen....

  Hvad gør jeg? :-)

  Puha, jeg håber der var nogle der gad at læse med helt til slut - og at i kan hjælpe mig...!

  M.v.h Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Jeg ved ikke om du har fået nogen svar...? Men ud fra egne erfaringer så vent til næste år med nedgravning. En lidt tør jord er godt. Bland grus i. For Gud skyld ingen spagnum så rådner de
   I år kan du klippe dem tilbage og få en ny blomstring når de begynder at se træls ud
   Mvh Rikke fra fyn

   Slet
 9. *April tilbage i år 2010! :-)

  SvarSlet
 10. Py ha, ja hvor er det smukt.

  Og så en lille kommentar fra OL. Hvis du tager et kig på DR2, dressurridning, er der selvfølgelig de smukke dygtige ekvipager at se.
  Men...jeg synes også blomster/plante udsmykningen på banen er meget meget smuk :)

  Venlig hilsen
  Vibeke Andersen, Kjellerup

  SvarSlet
 11. Det er farverne .... Prøv at forestille dig samme linier og indhold i anden eller flere andre farver.

  Susanne

  SvarSlet
 12. Kære Susanne - forstår ikke rigtigt din kommentar.

  SvarSlet
 13. åh ås vackert och så roligt när jag först titta på bilderna och tänkt epåminer om Tage Andersen ...och ser sen att du skriver att det är han som varit med...*ler

  säger precis som någon skrev här ovanför att ...Gunilleberg här i Sverige är verkligen värt ett försök....Tage har gjort det sååå vackert.

  Pernilla på Piazzan

  SvarSlet
 14. uha så sidder jeg og får gåsehud over al den skønhed. Må lige kigge billederne igennem igen - og vise Lennart en smuk grill :) Har foreslået ham at Muselmale vores egen, det forstod han vist ikke rigtig meningen med. Du er sådan et dybt priviligeret menneske at du dagligt kan fylde din dag med skønhed - også udenfor din egen have. Så kan man da ikke blive andet end end glad og lykkelig.
  Sommerknus fra os

  SvarSlet
 15. Hvor er det bare smukt! På samme tid æstetisk fint og rustikt - den helt rette blanding

  SvarSlet