Et drømmesyn

Måske lidt ubeskedent tillader jeg mig at kalde billederne her for et drømmesyn. Taget i går; en tåget morgen.

 

Yes – tænker jeg. Der er noget, som er ved at lykkes!

 

claus20120817_090010

 

Da jeg for små femten år siden besøgte Englands skønne haver for første gang, besluttede jeg mig for at tage hjem og skabe sådan een.

 

claus20120817_090109

 

Det britiske udtryk understreges naturligvis af den disede stemning, men også af søjlepavillonen, træerne og de stramt klippede takshække gør deres.

 

Jeg påskønner dagligt at bo på sådan en dejlig plet: For enden af en blind vej med skoven som nabo og et kig ned over Århus Bugten.

 

claus20120817_090236 claus20120817_090436

 

I morgen har jeg åben have, men kun for de, der er trukket ud ved lodtrækning. Desværre kan jeg ikke bare åbne porten. Det kan haven ganske enkelt ikke bære.

23 kommentarer:

 1. YES!!! Som haven kler denne stemningen, de stramme linjene, den lekne beplantningen smelter sammen til et drømmesyn. Ahhhh

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Ja, det er super flot, som det er lykkedes for dig med haven.
  Hvem der bare havde lidt læ fra en skov.
  God fornøjelse i mogen både til dig og dine gæster.
  Jeg var selv på besøg sidste år og det var skønt oplevelse. (0:
  Du har altså bare en rigtig dejlig have. Tak fordi du deler den med os.

  Varme hilsner fra Annette, Esbjerg

  SvarSlet
 3. Ja, der er simpelthen ikke noget så skøn som morgendisbilleder, og din have er jo underskøn som altid...gid det snart bliver min tur til at vinde i lodtrækningen om at se din have:-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Ja, det ser fortryllende ud på billederne. Kan godt forstå du nyder din have - den er meget smuk.
  hilsner jmn

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  lige en lille hilsen fra Tropical Mors, hvor jeg skumsvedende sidder og nyder en kølig hyldeblomstdrinkS her i den fugtige sensommerhede.

  Tusind tak for de pragtfulde videoer. Jeg holder allermest af din paradishave i august. I det hele taget er august en fantastisk havemåned, hvor alt bare bugner af frodighed og overflod, og man for alvor høster frugten af alle sine anstrengelser.

  Og sikke nogle vidunderlige billeder, du har taget af havegusen:o) :o)Hvor er det skønt, når drømme går i opfyldelse, og hvor er det dejligt, at jeg har dig til at udleve alle mine havedrømme for mig:o)

  Som altid stjæler purpur solhatten og Hewitt`s Double violfrøstjernen billedet. Violfrøstjernens svævende lilla skyer overgår alt og er overjordisk smukke.

  Hav en rigtig god Åben Have dag imorgen og til alle I heldige, der skal besøge Claus` forunderlige univers, vil jeg ønske en uforglemmelig dag. Det får I nemlig helt sikkert.

  Tropenatshilsner og 24 gr meget varme hilsner til alle

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Jeg bliver bjergtaget over dine drømmedejlige billeder af din ligeså drømmedejlige have. Forstår så sandelig godt du er en glad, tilfreds, og taknemmelig herre. Stolt må du være, og føle dig meget priviligeret, at se dit enormt store og ihærdige arbejde give et så uforligneligt smukt resultat. Og at du velvilligt og gerne deler med alle os andre. Tusind tak. - Til alle dine gæster i morgen; Nyd hvert sekund det varer, at føle en sådan lykkerus ved at opholde sig i din have, mens man svæver rundt på lette Violfrøstjerne skyer, og føler sig som verdens heldigste.
  Rigtig god søndag. Kærligst,Iris.

  SvarSlet
 7. Drømmesyn beskriver meget godt de fantastiske morgen billeder :-)

  SvarSlet
 8. Din haves beliggenhed er helt fabelagtig god og du har formået at skabet et vidunderligt paradis i den, som vi bare suger til os så godt vi kan.

  Jeg er sikker på at de heldige i morgen vil få en dejlig dag i haven.

  Ulla

  SvarSlet
 9. Her danser alferne.
  God dag i morgen.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Din have er utrolig smuk.
  Uha,ved godt misundelse er en grim ting...
  Men er nu alligevel misundelig :D
  Ha en dejlig dag imorgen :D
  KH
  Greta

  SvarSlet
 11. For et år siden var jeg så heldig å få besøke din åpne hage. Det var en opplevelse som gjorde stort inntrykk! Jeg følger bloggen daglig, nyter bildene og beskrivelsene - og inspireres til å prøve nye prosjekter og planter. De morgentåkebildene du viser i dag var fantastiske. Jeg får også lyst til å stå tidlig opp en morgen....:-) God helg, og lykke til med morgendagens arrangement!
  Bjørg

  SvarSlet
 12. Kære Claus Dalbye !
  Et eventyrligt skue.Tillykke
  med med resultatet.Du har om nogen
  fortjent at bo så smukt.
  God søndag til dig og dine gæster.
  Venlig hilsen Birgit.

  SvarSlet
 13. Det er i sandhed meget meget smukt. Jeg synes i det hele taget at denne årstid og frem til oktober er noget af det skønneste. Hvor farverne er fuldt mættede. Og hvor specielt tidlig morgen og sen aften har en hel speciel atmosfære.
  Venlig hilsen
  Vibeke Andersen
  Kjellerup

  SvarSlet
 14. Ja det er absolut lykkes dig at skabe en skøn have. Og det ser helt fortryllende ud med disen, der bølger blidt henover de mange blomster. Dejligt, at du deler med os.
  Og rigtig god fornøjelse med Åben Have arrangementet, jeg var jo heldig sidste år, og det glæder jeg mig stadig over, det var et dejligt syn.

  SvarSlet
 15. Vidunderlige smukke billeder.
  Tak for al den inspiration du giver.
  Og alle drømmene, som jo også er så gode at have. Og hvem ved et lille stykke af Paradiset bliver måske skabt i min egen lille have en skønne dag.
  Ha´ en dejlig "Åben Have dag" -
  Mange varme søndagshilsner Vibeke i Odense

  SvarSlet
 16. Nydelige bilder. Vi er så heldige alle vi som har en hage vi elsker

  SvarSlet
 17. Dejligt ser det ud. Gid man en gang kunne være så heldig at vinde et besøg i din have.
  Hilsen
  Ida

  SvarSlet
 18. Tusind tak for din åbne have i dag søndag, det er så skønt at se hvordan du bringer Annne Just stafet videre på smukkeste vis. Og du er en lige så givende fortæller som hun var.

  SvarSlet
 19. Hej Claus,

  Det ER et drømmesyn - helt fantastisk flot. Og tænk, det har "kun" taget 15 år?
  Tak for de skønne billeder - dem må jeg nyde, da jeg ikke er blandt de heldige, der kunne se det "live".

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 20. Underbart att du lyckats förverkliga din dröm om en engelska trädgård, och att det inte behövde ta en livstid (bara halva)

  Dina drömmande, lite suddig bilder är som konstverk.
  En dag hoppas jag få besöka dig.

  Ha en härlig sensommar.
  Ann

  SvarSlet