Flere små huse

Nu tager jeg tråden op fra i går, hvor jeg viste et herligt hus på hjul! Der er altså en særlig stemning i og omkring små huse. Jeg tror, det handler om, at man føler sig pakket ind. Her er godt og rart at være.

 

20120731_191552

 

I min søgen efter særlige drivhuse er jeg nu på Ærø, hvor jeg kom til i går aftes. Efter at have fotograferet et rigtig skønt væksthus, tog jeg på opdagelse.

 

20120731_192136 20120731_192024

 

Kørte en tur til Marstal, og her oplevede jeg og fotograferede de små strandhuse, som I ser her.

Det øverste er da en virkelig perle. Tænk en gang at have det som kolonihave- eller havehus.

 

20120731_192315 20120731_191740
20120731_191838 20120731_192415

 

Vejret var skønt, og jeg nød i den grad at gå rundt og tage billeder på Ærøs Hale, som stedet kaldes.

 

20120731_191711

 

Mange giver mig ret, når jeg siger, at jeg har verdens bedste job. Lige nu sidder jeg for eksempel i Ærøskøbing og nyder min morgenmad.

 

20120731_192024

 

Udsigten bliver ikke bedre; havet, hvori solen spejler sig.

 

20120731_191815

 

Om en god times tid afgår færgen til Fyn, hvor også en række drivhusejere venter mit besøg. Derefter går turen videre til Sjælland.

 

20120731_192633

 

Hvis I er nysgerrige efter at se, hvor jeg er lige nu, kan I klikke her.

12 kommentarer:

 1. Det med stråtak var jo en riktig perle Claus. God tur videre!

  Brita

  SvarSlet
 2. Else Schiønning1. august 2012 kl. 11.27

  Hej Claus. Det er dog en skønt sted du har opholdt dig. Har aldrig været på Ærø, men det ser ud til at der skal laves om på det.

  SvarSlet
 3. Det er dejligt at der findes en
  person,så venlig og rar og som
  kommer så vidt omkring og deler
  velvilligt ud af alle de dejlige
  oplevelser.Tusind tak for det
  Claus Dalby.Det er jo helt fantastisk at være en del af.
  Du har jo også øje for enhver
  detalje.Fortsat god tur ud i det
  dejlige Danmark.
  Venligst Birgit

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Det lille hus øverst med stråtag er helt vidunderlig - det oser af hygge og minimalisme. Men de andre er skam også meget fine. Har kun været på Ærø en gang for en del år siden - som personaleudflugt med et gammelt diesellokomotiv. Det var vist sidste tog på Ærø, inden den sidste stump skinner blev pillet op.

  Ønsker dig en videre god færd.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Du har mange evner, skal jeg lige love for. Du finder de mest forrygende haver, huse og drivhuse samt de dejligste steder til overnatning. Hvordan katten bærer du dig dog ad? Tænkte i går at det måske var en idé at indlemme nogle særlige perler i form af små huse i din kommende drivhusbog, eller måske er der stof til en lille bog for sig om dine dejlige minihusfund?

  Jeg har selv et lille bitte hus på 12 m2, som jeg har fået et tømrerfirma til at sætte op i min have, og det er vidunderligt huleagtigt. Når vejret er godt slår jeg dobbeltdørene op, og i dårligt vejr og ydersæsonerne kryber jeg indenfor og tænder op i ovnen, når jeg er færdig med at rumstere i haven. Det er som at komme på nano-ferie. Alligevel ved jeg ikke, om jeg i dag ville have valgt et lille drivhus med muret sokkel. Måske. Det var i forbindelse med opsætningen af huset, at jeg besluttede at lave min have helt om, fandt din blog ..... og var solgt til stanglakrids og havetosseri.

  SvarSlet
 6. Selvfølgelig var jeg nysgerrig og det ser skønt ud!
  Jeg er vild med små huse, de minder mig om barndommens leg - far, mor og børn, hvor jeg pyntede op i cykelskuret med gardiner for vinduet, lagde dug på en appelsinkasse og pyntede med en lille buket i en vase. Så sad jeg der i det mørke skur mellem cykler og haveredskaber og følte at dette var det virkelige liv:o)
  Huset på det første billede er virkelig smukt, så fint et stråtag. Det må i det hele taget være fantastisk skønt med sådan et lille hus på stranden, hvor man kan tage sig en middagslur og sidde i døråbningen om aftenen og lytte til vandet.
  Forsat god tur rundt i landet.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Jeg tror, rigtig mange af os, heldigvis, har bevaret en bid af det barnlige sind, der elsker huler...

  Jeg selv har (for første, men ikke sidste gang) været en tur i Norge, derfra ned gennem Jylland, via Fyn til Sjælland og på gennemfart i Skåne til Bornholm i sidste uge.

  Alt var spændende og storslået i Norge og gensynsglæde i DK. Men hvor jeg dog elsker Østersøens Perle! Har slet ikke lyst til at forlade min solskinsø igen lige foreløbig - og ja herovre høstes der i varm sensommerstemning idag!

  Fortsat god rejse.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Meget charmerende med små lysthuse og beliggenheden er vist heller ikke til at kimse af.
  Forleden uge var jeg på Malta og der så jeg sammenbyggede rækker af gamle bådhuse med blå porte. Når portene blev slået op kunne man se, at de nu var indrettet som små sommerhuse. Familierne sad så udenfor husene og nød havudsigten.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Edith Nørretranders1. august 2012 kl. 19.20

  Dejligt at se min barndoms egn. Disse huse ligger alle på sandtangen Eriks Hale. Der er mange flere småhuse rundt på Ærø og vi passer rigtigt godt på dem. Jeg har selv del i ét sammen med andre familiemedlemmer, selv om jeg ikke mere bor på øen.

  SvarSlet
 10. Nydelige små hus, og med den flotte havutsikten. Fra mitt hus som nok er en del større har jeg utsikt til fjord og høye fjell med snødkkte topper året rundt. Ikke så verst det heller, men havet har en egen ro og magi.

  SvarSlet
 11. Skønne små huse. Det stråtækte er da bare en drøm. Hvad små huse angår så kan jeg anbefale dig hvis du engang er i nærheden af Landskrona i Sverige at kigge ind i kolonihaveforeningen Rothoffska, Citadellkolonierne. Det er en haveforening med de skønneste små huse og mange vidunderlige haver. Du kan evt. se et smug kig her :
  http://www.hf-denpermanente.dk/34606777

  Fortsat god sommer fra
  Betina

  SvarSlet
 12. Jeg er vild med din sans for æstetik, Claus - tak for nogle gode indlæg. Jeg er vild med den måde du fanger ægtheden i billedet - jeg ville elske flere billeder fra dit flammebed!
  Venligst Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet