Frodige krukker

Gennem mange år har jeg brugt en professionel muld tilsat langtidsvirkende gødning til mine krukker, som altid fremviser stor frodighed.

 

claus20120816_063808 claus20120816_063813

 

Som det vil være en del bekendt, er denne muld i foråret blevet solgt i Bilka under navnet ’Claus Dalby krukkemuld’.

 

Nu er tiden kommet, hvor jeg vil spørge jer, om I har været tilfredse med produktet.

28 kommentarer:

 1. Heksen fra Godthaab16. august 2012 kl. 22.47

  Ja absolut, jeg stod netop at beundrede krukkerne i dag og undrede mig hvorfor de er så flotte i år, jeg troede det var på grund af vejret, men nu ved jeg hvorfor. Fantastisk.

  SvarSlet
 2. Jeg købte din krukkemuld i Bilka og plantede hornvioler, som trivedes og blev rigtig flotte, så ja - jeg har været ovenud tilfreds med krukkemulden.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 3. Jeg har også brugt krukkemulden med stor fornøjelse:-) Så vidt jeg husker, skulle der være krudt i den i et års tid? Jeg glæder mig til at se nye ting fra dig i Bilka igen, kan du løfte sløret for hvornår vi ser nyt?

  SvarSlet
 4. Kære Mit kreative himmelrum - nej, et helt år vil bestemt ikke være en fordel. Planter man f.eks. stauder i krukker, er det vigtigt, at de ikke får næring efter 1. august, da de skal nå at hærde af til vinteren. Derfor er der tilført gødning, der svarer til fire til seks måneder.

  Der kommer nye ting i Bilka fra det tidlige forår.

  SvarSlet
 5. Hej claus.
  Jeg har prøvet at bruge krukkemuldtet til mine krydderurter,og blev glædelig overrasket. De blev rigtig store og flotte.
  Måtte tilsidst tage dem ud af potterne og så lave et bed til dem.
  Der brugte jeg også krukkemuldet,og det har jeg bestemt ikke fortrudt. De står rigtig store og flotte. Har høstet en hel del. En god krukkemuld :)
  KH Greta

  SvarSlet
 6. Da jeg så krukkemulden må jeg indrømme at min jyske skepsis hviskede i mit øre:"Arrhh... ka' det nu passe!!?" Jeg valgte dog at overhøre den lille negative bavian og købte to poser... og så to poser... og så lige to poser mere. (Listede dem ud af bagagerummet, for det skulle da nødigt hedde sig at man var nørdet...)

  Og hvad skete der... ikke en disse!!

  NEJJJ... det passer ikke, tværtimod har mine krukker faktisk stået superflot uden jeg skulle huske at bruge flydende gødning som vanligt, og det gælder både i drivhuset og på terrassen.

  Så jeg overgiver mig til den dalbyske krukkemuld, det er altså ikke kun et reklamefremstød - det virker sgu...!

  Masser af glade havenissehilsner fra fru friis :o)

  SvarSlet
 7. Kære alle - tak for jeres positive tilbagemeldinger. Lad os endelig høre om flere erfaringer.

  SvarSlet
 8. Hej Claus,

  Mine krukker ser noget triste ud p.t. - og de har bestemt slet ikke været så overdådige som dine her på billederne. Og hvad skyldes det så mon? - at jeg bor så langt væk fra en Bilka, at jeg IKKE har brugt Claus Dalby muld - måske/sikkert. Så jeg tror, jeg vil bestræbe mig på at skaffe noget til næste krukkesæson - og så må det altså komme an på en prøve.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Tja, jeg er jo én af dem som tog et lidt større skridt. Det kunne vel gå galt, og der var reserver i baghånden, meeen, hvo intet vover, så jeg såede og priklede bl.a. Cobea, Lathyrus og Gazania i CD-krukkemuld!! Når jeg ser på resultatet dd. tør jeg godt gøre en gentagelse næste år. Sjældent har mine planter udartet sig så smukt og frodigt. OG i år har jeg blomster i rankerne !!! Yeahh.
  Ydermere, roserne fik også et lag CD-muld, og det er (måske) det bedste jeg har gjort for disse 9 årige roser. Der har været og er stadig, et væld af knopper og blomster. Det er bestemt ikke for at prale jeg nævner dette, men fordi jeg tror på at mulden har spillet en meget stor rolle mht. rosernes liv 2012. Og det passer perfekt med at gødningstilførslen varer 4-6 måneder, når det er roser vi taler om.
  Håber prisen holder og at poserne kan købes i marts/april måned næste år, da jeg bestemt vil anvende CD-muld igen. Glæden over resultatet er uovertruffen ;0)
  Kh, Iris.
  Ps. Dahlia har aldrig villet lykkes for mig, de blev i år også plantet i CD-muld, og gæt hvem der skal ha´ Dahlier til næste år ;o)

  SvarSlet
 10. Jeg har ogå købt din gode muld og anbefaler den glad og gerne til andre. Jeg lagde i det tidlige forår ud med at plante stedmoderblomster i den skønne muld og sikken et væld af skønne stedmoderblomster - og det er der stadigvæk i selvsamme muld. Jeg må indrømme, at det var med lidt skepsis (man er vel jyde), at jeg købte det i foråret, og det blev da ikke mindre af, at manden rystede lidt på hovedet, men nu var det købt og prøves skulle det da også. Vi er begge vældig glade for frodigheden i vores krukker, så mon ikke vi køber CD-muld igen næste år? God weekend :-)

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Mine krukker stortrives. Med tryk på "stor". Det er godt at vide, at de også får næring, når det regner, da det ikke er nødvendigt at bruge flydende gødning.

  Jeg har dog 2 hjertesuk. Ja, nu kommer pegefingeren frem viftende i luften til Bilka-folket.

  Hvorfor katten kan man ikke få jorden leveret? Dvs. det kan man godt, men man er nødt til at bevæge sig til en Bilka, og det er møgbesværligt, for man skal selv indsamle det (læs: bruge mandhaftige kræfter på at læsse det op i indkøbsvogn). Jord er tungt som bare .... Dernæst:

  Da jorden var så god, at mine planter udviklede sig over forventning, skulle jeg plante bl.a. en del hostaer over i større krukker. Fint nok. Bortset fra at jeg slut juni IKKE KUNNE FÅ MERE DALBY JORD!

  Konklusion: Jorden er supergod. Sørg for rigelige mængder fra tidligt til sent næste år. Jeg tør vædde 10 stegte rødspætter fra Skagen på, at hvis det også kan bestilles over nettet, kommer Bilka til at sælge rå mængder (mere end industrielle mængder). Og nej. Det vil IKKE afholde mig fra at tage til Bilka og snuse rundt :0)

  SvarSlet
 12. PS: Og så ville jeg ønske, at Bilka satte de flotte "underskåle" til de halve tønder i produktion, så vi andre kunne købe dem til en overkommelig pris. Jeg har set dem live hos hr. Dalby og kan sige, at de er superflotte. Dem måtte julemanden godt presse ned i skorstenen til mig. Og det får mig til at psse lidt mere. Jeg har ikke forstand på detail, men hvis man nu tænker lidt uden for boksen, kunne det måske være en god idé, at nogle af de lækre forårsting kom til salg allerede i nov/dec, da jeg igen godt tør satse nogle stegte rødspætter på, at tingene ville komme på ønskesedlerne = mersalg.

  SvarSlet
 13. Jeg vil IKKE undvære CD havejord for noget i verden. Krukkerne har stået SÅ smukt hele sommeren. Kiggede ellers på noget holdbarhedsdatoen - noget jeg ellers ikke lige plejer at checke på min jord! Der opdagede jeg jorden skulle i brug indenfor 3 mdr efter produktionsdato - der var jorden i Bilka allerede "for gammel". Hmm... Den Bilka ansatte så noget forvirret ud da jeg påpegede dette.
  Jeg glæder mig til at bruge jorden næste sommer til at erstatte eksisterende jord i plantehullet hos sommerblomster.
  Tak for dine superprodukter, Claus. Det du gør for dansk haveliv bliver legendarisk.

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Jorden er super - ikke for fin og ikke for grov, hvilket kan være en udfordring at finde. Mine krukker har været flotte i år, men jeg har brugt langtidsvirkende gødning i flere år (læs:selv slæbt hjem fra England).
  Jeg ville gerne hvis man kunne købe gødningen løst og selv blande den I, når jorden skal bruges, så ville holdbarhedsproblemet ogsa være løst.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 15. Jeg har kun brugt en pose CD krukkemuld i een af mine krukker, plantet den til med sølvblad og hvide petuniaer. Det blev så flot, planterne gror, blomster og stortrives.
  Jeg glæder mig til at bruge mulden næste år!!

  SvarSlet
 16. Aldrig har krukkerne stået så flot. Mine lathyrus har dobbelt så mange blomster som vanligt og er meget højere. Dahlierne har også dobbelt så mange blomster, så jeg er ovenud tilfreds.

  SvarSlet
 17. Det er fantastisk god jord. Har brugt det til alle mine krukker, samt til at plante ærteblomster i på friland- de blev ekstremt store, flotte og blomsterrige. Når folk spørger hvordan de bliver så flotte, så svarer jeg at de bare skal købe Claus Dalby jord, så sker det af sig selv :)
  KH
  Martin, Silkeborg

  SvarSlet
 18. Beautiful photographs, beautiful garden, plants look fantastically. I am greeting

  SvarSlet
 19. Mine krukker er i år super flotte og overdådige - jeg håber bestemt at jeg kan købe samme krukkemuld til næste år! Ja, jeg er meget tilfreds med den.
  kh Grethe

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Jeg vil også gerne anbefale den fantastiske jord som du/ Bilka havde sat i produktion. Her på matriklen bliv der indkøbt 20 sække Claus dalby Jord, og 20 plantesække af den billige slags, sikken et resultat. Planterne rydder til vejrs og er rigtige kraftige. En frodighed det ikke er til at tage forkert af. Der bliver helt sikkert købt god Claus Dalby Jord igen til næste sæson.
  Kun et lille minus var, at man måtte køre forgæves på første tur.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 21. Jeg er også særdeles tilfreds med CD-jorden. Aldrig har mine Rosenslyngere været så flotte, og de Fuchsier, der har fået den gode jord, har mange flere blomster end de andre. Jeg plejer, at omplante Fuchsierne samtidig med at jeg skærer dem ned for vinteren, men det er vel ikke så godt med denne slags jord?
  Venlig hilsen
  Ida

  SvarSlet
 22. Super god pottemuld. Det er markant bedre end det fra planteskolerne, og så er det billigere synes jeg. Det virker også som om det holder lidt bedre på vandet. Tusind tak fordi du fik Bilka til at introducere det.

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 23. Kære Claus.

  Har man læst Karel Capek's "Et år med min have", som er en vidunderlig, morsom beskrivelse af havemenneskers genvordigheder og glæder, så ved man også, at netop jorden/mulden er det allerallervigtigste derude! Altså for at blive en lykkelig haveejer ;)

  (I parantes bemærket, så kan jeg give mit besyv med om de udfordringer en leret jord giver overarmene, lårene og det, der sidder længere oppe - og ikke mindst, hvor meget møg og kompost, der i disse år tilføres hehe).

  Capek humoriserer også over de rette blandinger til at så og potteplante i og når derud, hvor vi nærmer os heksekunsten ;) Nej han går faktisk videre, ved nærmere eftertanke.

  Jeg er sikker på, at Capek ville have været aldeles benovet over Dalby krukkemulden! Jeg investerede, med vanlig (klog af skade) skepsis overfor vidundermidler, alene i en pose af krukkemulden. Jeg mente; Den rette muld gør mig jo ikke nødvendigvis til den rette potteejer ;)

  Havde Bilka nu ligget rundt om hjørnet, var det utvivlsom blevet til flere, kort tid efter. Jeg har aldrig tidligere begravet fingrene i et tilsvarende godt produkt. Der er saft og kraft i og strukturen virker lækker og luftig. Planterne trivedes så godt, at nogle af blomsterne ligefrem fik flottere/klarere farver, end jeg har set før.

  Fuld af beundring - tak!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 24. Kære Claus,
  kan på det varmeste anbefale 'din' krukkemuld :-)
  Klokkerankerne har trivedes helt fantastisk, og min Dronning Ingrid sammen med Mamelukærmerne har nået uhørte højder.
  Den må gerne komme igen i Bilka næste år.
  Håber også at dine zink-bakker dukker op igen, de firkantede, for de blev lynhurtigt udsolgte og dem nåede jeg ikke at få nogen af ØV ØV
  Nå bedre held næste gang.
  Kh Helle

  SvarSlet
 25. Kære Ida - hvorfor ikke bare vente med at plante om til foråret? Det ville jag gøre. Om vinteren skal planterne hvile, og da har de slet ikke brug for frisk jord.

  Kære alle I andre - tak, tak for de positive ord. Jeg er rigtig glad for, at I har haft god erfaring med jorden, og jeg skal love jer, at Bilka næste år vil sørge for 'industrielle mængder'. Og jeg skal nævne for dem, at jorden bør komme i netshoppen.

  SvarSlet
 26. Hej Claus

  I Bilka købte jeg en Kæmpe Verbena og krukkemuld, du drømmer ikke om hvor stor og flot den er.

  Lone

  SvarSlet
 27. Også fuldt tilfredshed her ... ligebortset fra at der er udsolgt nu ;0)

  SvarSlet
 28. Kære Claus,

  for dælen da.........jeg distræte kvindemenneske har hele sommeren undret mig over, hvorfor mine hornvioler iår havde antaget dobbelt størrelse, 3 dobbelt blomstring og dobbeltlang blomstringsperiode. Nu rinder det mig i hu, at hornviolerne blev plantet i Dalbymuld!!!!! Jo, den er go` nok! Fantastisk muld!!

  Knus fra muld-varpen med den dårlige hukommelse

  SvarSlet